Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praktyki zawodowka

hooligan333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tych dwóch to już lepszy cukiernik xD Tych fryzjerów się ostatnio tyle namnożyło że głowa mała. Zresztą ten wybór powinieneś sam podjąć. Co Cię bardziej kręci i co wolisz robić :)

IDcncno.png

Opublikowano

Ale tak patrzac to u fryzjera najmniej roboty bo bede dopier pewnie mógł scinac włosy po 2 latach i tak tylko to patrzyc sie i sprzatac a cukiernik to pewnie bede juz robic

Opublikowano

Ale tak patrzac to u fryzjera najmniej roboty bo bede dopier pewnie mógł scinac włosy po 2 latach i tak tylko to patrzyc sie i sprzatac a cukiernik to pewnie bede juz robic

To idziesz na praktyki w celu opierdalania się, czy w celu nauki czegokolwiek? 

Moim zdaniem cukiernik jest ciekawszym wyborem, bo przynajmniej nabywa się fajną umiejętność, która może okazać się przydatna w życiu. Zawsze lepiej samemu sobie coś przygotować - satysfakcja gwarantowana, a i hobby ciekawe. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

A ktos ma praktyki u fryzjera albo cukiernika? Jak tak to proszę o plusy i minusy. A i te praktyki na fryzjera to nwm bo większość to kobiet chodzi na to a bardzo malo mężczyzn

Opublikowano

Bierz cukiernika, też na praktykach się cieszyłem że "o to dopiero początki to nic nie będę robił" i faktycznie robiłem tylko to:

-sprzątałem

-czasami pomoc na magazynie

Człowieku uwierz mi, że jak pójdziesz na fryzjera to po tygodniu będziesz chciał zmienić praktyki, wątpię aby przez 8h będzie Ci się chciało sprzątać a jak wykonasz robotę to reszte godzin siedzisz i nic nie robisz, wiesz jakie to jest k***a nudne? Patrzysz na zegarek mysli ze zleciało już 2h i ze jeszcze pare minut do konca pracy a tu sie okazuje ze 5 minut dopiero zleciało.

Uwierz mi to jest bład jak patrzysz na to ze nic nie bedziesz robil, umrzesz z nudów gościu zobaczysz, sam to przechodziłem.

Na cukierniku był kolega to robił pączki i w ogóle fajne praktyki mówił, ani nudów nie ma ani ciężko nie jest, jest ok

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

A nie myślałeś chociaż o technikum? Zawodówka jest tragiczna, społeczność często patologiczna i banda niedojebów, której nie chce się uczyć.

Trochę słabo do końca życia być jakimś jebanym cukiernikiem czy fryzjerem, nie masz większych ambicji? :O Ktoś Ci ukradł marzenia, do c***a?

5465845486.png

Opublikowano

Ja bym wybral fryzjera :D potem jakos wojsko i bys byl jak zohan z Nie zadzieraj z fryzjerem :D.

A nie myślałeś chociaż o technikum? Zawodówka jest tragiczna, społeczność często patologiczna i banda niedojebów, której nie chce się uczyć.

Trochę słabo do końca życia być jakimś jebanym cukiernikiem czy fryzjerem, nie masz większych ambicji? :O Ktoś Ci ukradł marzenia, do c***a?

lol :D do zawodówki idziesz po to by uczyc sie jakies miernej historii czy po to aby szybciej skonczyć szkole i isc do roboty?.Jakos jestem w technikum i sie uja uczymy i mamy 4/5 na koniec  xD a zreszta gdybym mial wybierac miedzy 800 postami w minecrafcie  zawodowka wybral bym zawodowke xD

Opublikowano

Ja bym wybral fryzjera :D potem jakos wojsko i bys byl jak zohan z Nie zadzieraj z fryzjerem :D.

lol :D do zawodówki idziesz po to by uczyc sie jakies miernej historii czy po to aby szybciej skonczyć szkole i isc do roboty?.Jakos jestem w technikum i sie uja uczymy i mamy 4/5 na koniec  xD a zreszta gdybym mial wybierac miedzy 800 postami w minecrafcie  zawodowka wybral bym zawodowke xD

No jak ktoś chce "chodzić do roboty", to faktycznie zawodówka jest dla niego dobrym wyjściem. Jeżeli ktoś chce jak najwięcej się rozwijać osobiście, chłonąć szeroką wiedzę, jest bardziej humanem i chce zamiast wspomnianego "chodzenia do roboty" cisnąć z własnymi ciekawymi projektami/wykonywać bardziej ambitny zawód wymagający wyższego wykształcenia (jak np. prawnik etc.), to np. liceum będzie dla niego lepszym wyjściem. :)

Wybacz, że oceniam po pozorach, ale nie lubię i nie szanuję ludzi z mentalnością "iść do roboty", jakichś mechaników itd.

5465845486.png

Opublikowano

Do dzis mam zdecydować, praktyki jako cukiernik w no luksusowej cukierni/restauracji w środki miasta, czy fryzjer w dobrym zakladzie fryzjerskim tez prawie w środki miasta. Dodam ze do obu mam z 50 metrów od domu :D. Co sie oplaca bardziej? Pytam was o pomoc bo juz bylem w tech info i zmienilem na zawodowke a teraz praktyki z mechanika zmieniam ;/

Opublikowano

Do dzis mam zdecydować, praktyki jako cukiernik w no luksusowej cukierni/restauracji w środki miasta, czy fryzjer w dobrym zakladzie fryzjerskim tez prawie w środki miasta. Dodam ze do obu mam z 50 metrów od domu :D. Co sie oplaca bardziej? Pytam was o pomoc bo juz bylem w tech info i zmienilem na zawodowke a teraz praktyki z mechanika zmieniam ;/

Fryzjer w dobrym zakładzie. Przynajmniej będzie mi miał kto moją perfekcyjną fryzurę za gruby hajs układać.  :lenny:

5465845486.png

Opublikowano

Jeżeli dobry zakład to fryzjer. Moja siostra uczy się już na fryzjera (drugi rok) i ogólnie racja, sprząta, ale też strzyże, są to oczywiście przede wszystkim osoby znajome, które się na to zgodziły. Wiec jeżeli rodzina będzie skłonna jakoś pomagać i dawać się co np miesiac strzyc to nie jest źle. To są praktyki, a szkoła to normalne lekcje+higiena i inne duperele związane z fryzjerstwem i praca na stucznej głowie. I też oczywiście pamiętaj, ze nożyczki, maszynki sam sobie musisz kupować. Ale jak patrząc na mnie to z tych dwóch brałbym cukiernika.

Opublikowano

Piekarz dobry,przynajmniej w domu zawsze będzie chleb.

Znajomy chodzi do zawodówki na piekarza,ale to po pierwsze trzeba wgl chcieć coś zrobić,no i po drugie siła w rękach też się tam liczy.

Ma praktyki u ,,Kozielskiego,, [czy jakoś tak] to po 5 dniach ma te 200zł,ale to już na szczęście nie zależne by było od cb..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...