Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś podobnego do Microsoft Surface

KSYMEK221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim, potrzebuje kupić sobie coś na wzór Microsoft Surface.

Sam Surface wydaje mi sie okej ale cena jest dla mnie troche za wysoka. Moze ktos poleci mi coś podobnego za nizsza cene. Sprzęt będę wykorzystywał tylko i wyłącznie do programowania w Visual Studio i ewentualnego korzystania z internetu. Docenie też dotykowy wyświetlacz, ale nie jest on dla mnie priorytetem. Z góry dzięki za wszelkie rady i uwagi.

Opublikowano

Budżet?

Wielkość wyświetlacza?

Ilość pamięci?

Czy potrzebujesz kalwiatury w zestawie etc?

Ogólnie nie ma wzoru pod coś takiego, ale ja kupiłem sobie teraz na święta Lenovo Miix 300 i czekam na dostawę.

Miałem Lenovo Miix 2 i naprawdę fajna opcja. Za te 450zł miałem hybrydę z dotykowym ekranem, 64GB pamięci, 2GB rmau, 4x1,33 (1,8GHz turbo). Ogólnie spoko opcja. Ale z Miix 2 miałem problem z rozłączającą się klawiaturą, oraz sterownikiem do dotyku (miałem wtedy wczesne wydanie windowsa 10 i po prostu był problem ze wsparciem, ale ponoć już to rozwiązali).

Jednak gdybym miał ci coś polecać, to byłby to np. Asus Transformer, czy Lenovo Miix 300 (lub podobny model). Podaje teraz modele z klawiaturami, bo do programowania przyda ci się pewnie :P

Ale do np. Lenovo Miix 300 od razu przyda się karta microSD 64GB (z 70-80zł).

Na takiej hybrydzie grałem w mniej wymagające gry i szło całkiem ok ;)

Co do surface, to również mnie bardzo ciekawią, ale gdybym miał brać takowego, to tylko jakąś droższą wersję z i3/i5 i SSD 120GB, bo jednak jest to sprzęt na dłuższą metę ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...