Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Internet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z internetem. Posiadam internet bezprzewodowy z Netii. Od jakichś 2 dni gdy chcę uruchomić jakąkolwiek grę (online, offline) po 5 min zrywa mi połączenie z internetem .

Gdy dopiero wyłączam grę internet na nowo łączy się. Co może być przyczyną? Za odp daje 5 i + chyba, że ktoś chce - :P

Pomogłem? Kliknij: www.pajacyk.pl

Opublikowano

Witam,

przyczyn może być na prawdę wiele, jednak najprawdopodobniej z jakiegoś powodu następuje odłączenie od sieci z powodu podawania nieodpowiedniego napięcia na modem.

Rozwiązanie:

Aby usunąć w/w dolegliwość należy (Dla WinXP - w Vista oraz Seven jest podobnie):

1.Uruchomić "Mój Komputer" > Właściwośći > Sprzęt > Menadżer Urządzeń

2.Odszukać port USB, pod jaki podpięty został modem.

3.W zakładce: Zarządzanie Energią odznaczyć opcję "Zezwalaj komputerowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczędzania energii".

4.Zastosować oraz zresetować PC.

Jeśli źródło problemu rzeczywiście tkwi energii elektrycznej, to powyższe kroki zniwelują uciążliwy problem.

Jeżeli natomiast to nie pomoże polecam zbadać modem / jego oprogramowanie oraz system od strony technicznej.

Pozdrawiam.

Najsłabszym ogniwem w każdym zabezpieczeniu jest człowiek - socjotechnika.

Czasem najprostsze rozwiązania najtrudniej odnaleźć.

Nie zawsze inni są takimi, na jakich się kreują.

Ilu ludzi tyle opinii na temat otaczającego nas Świata.

Nie pomagam poza forum.

Opublikowano

@up

Niestety nie działa ale i tak dostajesz + za dobre chęci :P

Spróbuje zainstalować sterowniki od karty bezprzewodowej. Wcześniej bez sterów było wszystko dobrze ale zobaczę teraz.

@edit

Pojawił się kolejny problem gdy chcę zainstalować sterowniki wyskakuje mi taki błąd 25698185572917941301.jpg

Opublikowano

Być może antena,zadzwoń do nich i dowiedz się co nie co

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

@up

Tam siedzą same ciołki :P Jak do nich dzwoniłem to oni nie wiedzą o co chodzi.

Jak by to była wina anteny to internet rozłączał się co chwile, a rozłącza się tylko podczas gry.

Opublikowano

Jeżeli masz starą kartę sieciową (stacjonarny pc) albo poprostu masz laptopa daleko od routera to Cię może rozłączyć. Jeżeli nie , to coś masz nie tak z dostawcą... ostatnia możliwość to zainfekowany komputer.

lolheadz.png
Opublikowano

@up

Wcześniej było wszystko dobrze nie zrywało mi połączenia nawet jeśli włączyłem grę. Myślę, że to nie jest wina dostawcy ponieważ internet zrywało by mi nawet w tedy gdy w nic nie gram.

Dzieje się tylko tak GDY WŁĄCZĘ JAKĄŚ GRY.