Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o pomoc w znalezieniu laptopa do 3000zł

Xplorerpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Od początku mojej przygody z komputerami byłem PC-towcem, myślałem, że ten moment nigdy nie nastąpi :P
Ale jednak, laptop będzie bardziej przydatny na studiach niż stacjonarka. Mógłby ktoś bardziej doświadczony w temacie podpowiedzieć co warto obecnie zakupić?

Natrafiłem na ten model: 

Acer Aspire V5-591G (NX.G66EP.022)

Zastanawiam się, czy znajdę coś lepszego w tej cenie na rynku. 
Jeśli chodzi o zastosowanie laptopa, to rozpatrywałbym również pod kątem odpalania na nim gier.
Niekoniecznie na maksymalnych wymaganiach (nie ta cena), ale żeby sobie w miarę dobrze radził.

Dzięki! 

/EDIT: I jeszcze jedna rzecz. Pytanie, czy opłaca się brać laptopa w całości w SSD z mniejszą pojemnością, czy jednak zostać przy większej na HDD.

Opublikowano

Witam,

Tutaj masz zestawienie

http://www.mpcforum.pl/topic/1520352-zestawienie-polecanych-laptop%C3%B3w-156-cala-na-grudzie%C5%84-2016-r/

Acer jest ok ale grzej się pod pełnym obciażeniem i następuję przegrzanie spadek wydajności.

Ja osobiście w tej cenie polecam:

MSI GL62 i5-6300HQ/8GB/1TB/ GTX950M 2GB FHD

Matryca FULL HD, mocne zawiasy, sztywność obudowy, prosta stylistyka, możliwość dodania dysku SSD na złączu M.2, bogactwo złączy, przyzwoite osiągi na baterii, brak drain baterii, wygodna klawiatura oraz touchpad

Lenovo Ideapad 700-15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX950M

Matryca FULL HD IPS dobrej jakości, pełny procesor 4 rdzeniowy i5HQ 6 generacji skylake bardzo wydajny jak na ten budzet, miejsce na dysk SSD m2 - możliwośc zamontowania dodatkowego dysku m2 jest to bardzo wygodne bo mozesz miec oba dyski wenwątrz laptopa, przyzwoita karta graficzna GTX950m, podświetlana klawiatura.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Chyba zdecyduję się na ten od MSI, ale mam jeszcze jedno pytanie.
Wiesz może jak zachowuje się wyświetlacz, gdy patrzysz pod kątem do niego?
Tzn. Czy widoczne jest zmienianie się kolorów po małym zmienieniu kąta? Pamiętam, że było to dość wkurzające w laptopie znajomego.
I czy da się sprawdzić zagęszczenie pixeli, bo w specyfikacji nie widziałem tej informacji :(

Opublikowano

Wybór padł na lenovo, głownie ze względu na kąty (góra-dół) ekranu.
Jak przyjdzie to po tygodniu - dwóch dam znać, czy warto było :P
Dzięki za pomoc! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...