Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Combat Arms] Szybsze bieganie i strzelanie?

sp1der

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry!

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że nie jestem informatykiem, ani nie znam się na komputerach, to co zrobiłem, było tylko i wyłącznie moim takim "raz się żyje", bo po takim zabiegu może nam paść zasilacz, komputer się spalić, bla bla bla... Dlatego ostrzegam! :)

W końcu się zebrałem i postanowiłem napisać parę słów o tym jakie działanie ma "podkręcenie komputera"

na wydajność w grze Combat Arms ( i innych również )

Pomysł na to zaczerpnąłem z gry WarRock, ponieważ tam przeważnie każdy biega na tzw. OVC ang. overclocking

Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa, bo jak już wspomniałem nie jestem jakimś informatykiem ale wiem tyle, że po takim zabiegu gra "przyspiesza" mianowicie, bronie szybciej strzelają, biegamy znacznie szybciej.

Prosty przykład, bez żadnego ubranka ( 0% speed ) biegamy równie szybko jak ludzie, którzy mają na sobie wyposażenie dające 25% speeda, lepiej, nawet szybciej :)

Jak to wszystko wygląda? Na jakiej zasadzie to działa u mnie?

Już wszystko przedstawiam.

Na początku może przedstawię mój piecyk

70672133008005897445.jpg

Tak więc do dzieła.

Na wstępie tego wszystkiego zaznaczę, że nie będzie to niestety działało wszystkim, dlaczego?

Dlatego że program Easy Tune nie zadziała pod każdą płytą główną. Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić.

- Krokiem pierwszym będzie pobranie programu Easy Tune 6

Ja pobierałem z chomikuj http://chomikuj.pl/hfhf/*e2*98*85+Podkr*c4*99canie+CPU/Easy+Tune+6+*5bPL*5d/GIGABYTE+Easy+Tune+6,1242967598.exe(executable)

- Następnie instalacja i uruchomienie ( Jako administrator )

- Gdy nam się uruchomi przechodzimy do zakładki Tuner

Tutaj interesuje nas głównie suwak przy którym pisze FSB

20881835364660574548.jpg

Proszę się nie sugerować tym że ja mam akurat ustawione 420 MHz, ponieważ u każdego może to wyglądać inaczej. 

Suwak ustawiamy zgodnie tak, aby nie przeciążyć naszego komputera zbyt mocno, u mnie jest to akurat 420, ponieważ przy 430 wywala już blue screena.

- Gdy ustawimy FSB, klikamy SET i gotowe.

Jaka jest różnica w grze?

Standardowo w grze na 333 MHz

https://www.youtube.com/watch?v=4d0WV1O7Lek

No i po zabiegu 420 MHz

https://www.youtube.com/watch?v=GI3Z-Vr5hkY

Bana nigdy za to nie otrzymałem, reportów poszło na mnie masa, bo wiadomo to wszystko wygląda jakbym miał speed hacka, bądź inne wspomagacze. Napisałem ten "niby poradnik" żeby pokazać wpływ procesora na gre.

Chciałbym zaznaczyć, że jeżeli napisałem coś źle, bądź niewyraźnie, proszę mnie poprawić.

Drugim powodem było to, że chciałem udowodnić pewnej części społeczności Combat Arms, że tak sie da :)

Dziękuje i zapraszam do dyskusji na ten temat.

Opublikowano

A polecasz jakis programik pod plyte glowna ASUS ? :D

" z braku pieniędzy popełnia się błędy." ~ AK-47

Opublikowano

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie ASUS UEFI BIOS Utility. Program pod płytę główną ASUS, na google jest tego dużo. Tylko tak jak tutaj trzeba uważać :)

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

najlepszy sposób na podkręcanie to bios, nie podniesiesz napięć będąc jedynocześnie zalogowanym do windowsa.

Najgłupszy i najsłabszy sposób to pobrać program do podkręcania.

• Aive zmienił(a) tytuł na [Combat Arms] Szybsze bieganie i strzelanie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...