Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Iskry z broni +9

TamER99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jak zrobić tak, żeby iskry które są w broniach +9 od 45 lvl + były takie same dla broni z mniejszym + i lvl? Za pomoc oczywiście max +.
P.S. Zmieniłem Specular na 100, ale to tylko zwiększa połysk.

userbarKoxownia3.png

For Templars:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Opublikowano

specular jest wyłącznie od połysku :)

Iskierki zależą od "GainSocketPercent", to jest:

1 = 1 slot na KD + fioletowe iskierki na +9

2 = 2 sloty na KD + fiol. iskierki na +8 i ziel. na +9

3 = 3 sloty na KD +  fiol. iskierki na +7, ziel. na +8 i pom. na +9  :)

Żeby to zrobić musisz po prostu zmienić ilość slotów w kliencie jak i bazie danych.

Mam nadzieje, że pomogłem :)

:)

Opublikowano

Dobra, to teraz na jakiej podstawie klient ocenia czy item jest +1/2/3/4/5/6/7/8/9? Stawiam, że po ostatniej liczbie w id. Gdzie będzie trzeba pogrzebać, żeby na przykład bojowy +0 dostał iskry jak ten +9. Z 8 i 7 sobie poradziłem (zamieniłem w effect w PC wszystkie na +9).

@Edit
Stawiam, że coś w bince, ale dam +++++++++ (jak odzyskam limit) za nakierowanie.

userbarKoxownia3.png

For Templars:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Opublikowano

Dobra, to teraz na jakiej podstawie klient ocenia czy item jest +1/2/3/4/5/6/7/8/9? Stawiam, że po ostatniej liczbie w id. Gdzie będzie trzeba pogrzebać, żeby na przykład bojowy +0 dostał iskry jak ten +9. Z 8 i 7 sobie poradziłem (zamieniłem w effect w PC wszystkie na +9).

@Edit

Stawiam, że coś w bince, ale dam +++++++++ (jak odzyskam limit) za nakierowanie.

Nie jestem pewny czy jest to oceniane przez ostatnią cyfrę Vnum czy RefinedVnum, ale zakładająć, że zmieniłeś wszystkie itemki na 3 sloty i iskry (w GainSocketPercent, tak jak pisałem wyżej) z nimi to możesz zastosować następujący trick: 

Itemek+9 z ilością slotów równą 3 ma EFFECT_REFINED+18, czyli pomarańczowe iskierki, więc chcąc mieć ten efekt na wszystkich '+' wystarczy, że w item_proto  W KLIENCIE w "GainSocketPercent" będziesz zwiększał liczbę o 1 wprost proporcjonalnie do malejących plusów itemka. To znaczy +9 ma 3, +8 ma 4, +7 ma 5, +6 ma 6 itd. itp.

Ilość slotów się nie zmieni, a efekt iskierek już tak.

Na 99% powinno pomóc.

Daj znać jak sprawdzisz :D

Podrawiam :)

:)

Opublikowano

Rozwiązałem to w ten sposób, że id wszystkich itemów które dodałem kończą się na 9, a i tak mam tylko 1 poziom ulepszenia

userbarKoxownia3.png

For Templars:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...