Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mozna kupic kod podarunkowy

Ziela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanko. Otóż nasz wychowawca dosyć często gra w WOT'a i mamy mu zamiar zrobić prezent w postaci jakiegoś zestawu do tejże gry jednak nie wiemy czy da się kupić kod podarunkowy. On sobie go wpisze kiedy będzie chciał i wszystko będzie cycuś glancuś. Jeżeli tak się da to możecie podać jakiś dobry zestaw tak do około 150 zł. Myslimy o tym "Wisienka na torcie" gdzie jest 7k golda oraz 30 dni premium. 

Z góry dzięki

Pozdrawiam

Opublikowano

W Empiku, żabce i kij wie gdzie jeszcze można kupić karty z kodem bonusowym. W Empiku jest 2250 gelda za 40 zł i 5000 gelda za 80

Jak już to picuś glancuś ;)

Opublikowano

Wolałbym kupić ten za 133 zł bo wydaje mi się najlepszy do takiej ceny, najwiecej facet zyska ;p

Opublikowano

Zamiast szukać kodów możecie sprawdzić jaki nick ma w grze i podać go tutaj. My sprawdzimy jakimi nacjami gra, jakimi czołgami i jakie ma premki. Ocenimy co może mu się przydać i wy możecie kupić mu ten czołg jako prezent. Sam osobiście bardziej bym się cieszył z odpowiedniego czołgu niż z golda.

A jeśli ma dostać ten pojazd w odpowiedniej chwili to po prostu godzinę przed czasem kiedy ma go otrzymać kupcie mu ten czołg i dajcie kopertę z listem, w którym będą życzenia i np. "udanych wyników Skorpionem G". Niżej dopiszcie ps. żeby sprawdził wota.

Opublikowano

No właśnie też pomyślałem o takiej kopercie ;p

Jego nick to Kapitan_Plazma

Opublikowano

Najwięcej gra niemieckimi niszczycielami więc Skorpion G jest idealny ale do robienia załogi ma e25 i Dicker maxa więc ten Skorpion nie jest aż tak potrzebny.

Grywa amerykanami, zrobił T110E5 i nie ma czym robić załogi więc możecie mu kupić T26E5 Patriot.

Gra radzieckimi medami, zrobił t62a więc można mu kupić rudego (jak będzie w sprzedaży) i do niego jeszcze jakiś czołg np. Strv m/42-57.

Ja bym mu kupił T26E5 Patriot lub ewentualnie Skorpion G. Fajna opcja jest też Rudy i Strv m/42-57 ale nie wiadomo kiedy Rudy będzie do kupienia.

Ostatecznie kupiłbym Lowe, bo on chyba robi e100, a czołgu do załogi nie ma.

Opublikowano

W sklepie nie widzę tego T26E5 PAtriota, skorpiona też nie widzę. Wybaczcie, ale nie gram w WOT'a i nie jestem obeznany na tej stronce i możliwe, że gdzieś poukrywane są owe czołgi :P

Taka ciekawostka, ze właśnie nasza sala ma numer 102 i mówimy na nia rudy, więc fajnie byłoby gdyby taki się znalazł do końca tamtego tygodnia. 

A ile generalnie kosztuje taki czołg? Bo w sumie może lepiej byłoby mu kupić golda i sam by sobie wybrał jakiego czołga chce choć mogę się mylić i np. za te 7k golda nic nie kupi.

Opublikowano

Patriota i Skorpiona faktycznie też póki co nie widzę (ale pewnie przez to, że chcą je wcisnąć pod koniec kalendarzu adwentowego więc pewnie niedługo mogą się pojawić).

Rudy nie wiem kiedy będzie do kupienia ale pewnie niedługo.

Co do ceny czołgów to patriot i skorpion to ~150 zł, a rudy i strv ~80 zł (chyba)

Za golda nie ma zbyt wiele ciekawy czołgów w grze (te najlepsze są tylko za kasę). Można kupić kilka fajnych pojazdów ale te 7k golda to trochę za mało 

Opublikowano

Ja osobiście wolałbym golda w prezencie i najlepiej bez premki.

Premkę to warto tylko wtedy jak wiemy że będziemy grać intensywnie, a biorąc pod uwagę że idą święta to facet może mieć już jakieś plany np. wyjazd na święta/sylwestra.

Za golda zawsze może sobie premkę w innym terminie kupić.

Akurat teraz taki czas że powinny być niedługo zniżki 15% na czołgi premium 8 tieru to by mógł coś wybrać sobie sam, a że jest dość doświadczonym graczem to pewnie lepiej sam wybierze co by mu bardziej pasowało.

Edit:

Jako prezent można komuś kupić, ale tak czy siak trzeba mieć konto, lub wpierw sobie założyć. może ktoś z kolegów gra to by mógł on to zakupić jako prezent.

Tu są fajne warianty z zakupem złota: https://eu.wargaming.net/shop/wot/gold/default/

10.000 złota to koszt około 158zł to chyba najlepsza opcja w okolicy 150zł.

Opublikowano

@up nie wiem czy zauważyłeś ale facet ma sporo premek za golda, a za kasę nie ma wgl więc może lepszą opcją jest kupić jednak czołg. Założenie konta do Wota zajmuje kilka minutek. Kupowanie rzeczy za golda nie jest tak opłacalne jak za kasę.

Opublikowano

@up nie wiem czy zauważyłeś ale facet ma sporo premek za golda, a za kasę nie ma wgl więc może lepszą opcją jest kupić jednak czołg. Założenie konta do Wota zajmuje kilka minutek. Kupowanie rzeczy za golda nie jest tak opłacalne jak za kasę.

No tu się nie zgodzę, kupowanie premek za golda jest zdecydowanie bardziej opłacalne, bo można to zrobić jak jest zniżka (i co ważniejsze kupić kilka różnych a nie 1):

- 2-3 tiery -50%

- 6-7 tiery -30%

- 8 tiery -15%

Ja mam mnóstwo czołgów premium kupionych za złoto, zawsze na promocji. Za kasę kupiłem tylko 1 raz 4 tier t-28 coś tam.

Jedynie na korzyść kupowania za kasę co przemawia fakt, że danego czołgu nie ma możliwości kupienia za golda w grze.

Ale jak widzisz facet ma generalnie bardzo mało premek, nawet tych za golda w grze więc kupowanie mu czołgu za realną kasę to nie jest dobry pomysł, bo niby skąd masz wiedzieć co on by chciał za czołg? Wróżką jesteś? Facet gra dość długo i staty ma dobre więc na pewno wie co by chciał sobie sam kupić.

Co do Liberatora tfu T26E5 Patriot to fakt jest to świetna premka OP itp., ale co mają niby czekać bo może się pojawi? Nie wiadomo kiedy, a jak się pojawi to na 1 dzień i pewnie z dużą ilością złota za cenę ~280zł pewnie.

EDIT:

Co do czołgów ze sklepu to w tej cenie na obecną chwilę jedynie niemiecki średni: Pz. 58 mutz (wersji Black bym nie polecał bo to szkaradny kolor dla czołgu - lepiej samemu kamo dać) - też dobry.

Z T26E5 Patriot jest tylko 1 wada, jego kamuflaż jest po prostu brzydki.

Opublikowano

Bez kombinacji, bez zakładania kont i zastanawiania się "co on woli?". Kupujecie karty prepaidowe/podarunkowe/giftowe... (jak zwał tak zwał) w salonach Inmedio, Empiku... są różne nominały z odp. ilością Golda. Możecie kupić jedną lub kilka za określona sumę.

Za tego Golda będzie mógł sobie, praktycznie, zrobić co chce w grze. Wymienić na dni Premium, kupić sloty w garażu, przekonwertować na wolne doświadczenie, kupić dowolny czołg (w grze)... Praktycznie co tylko sobie SAM wymyśli.

Polecam ten sposób.

Ja byłbym zadowolony.

P.S.

Uwaga!!!

Niektóre sklepy (np. Żabka, Społem...) sprzedają Golda w postaci wydruku (paragonu), podobne do doładowania telefonu, a nie ładnego kartonika. Wtedy najlepiej wsadzić wydruk w ładną kopertę :)

test

Opublikowano

Bez kombinacji, bez zakładania kont i zastanawiania się "co on woli?". Kupujecie karty prepaidowe/podarunkowe/giftowe... (jak zwał tak zwał) w salonach Inmedio, Empiku... są różne nominały z odp. ilością Golda. Możecie kupić jedną lub kilka za określona sumę.

Za tego Golda będzie mógł sobie, praktycznie, zrobić co chce w grze. Wymienić na dni Premium, kupić sloty w garażu, przekonwertować na wolne doświadczenie, kupić dowolny czołg (w grze)... Praktycznie co tylko sobie SAM wymyśli.

Polecam ten sposób.

Ja byłbym zadowolony.

P.S.

Uwaga!!!

Niektóre sklepy (np. Żabka, Społem...) sprzedają Golda w postaci wydruku (paragonu), podobne do doładowania telefonu, a nie ładnego kartonika. Wtedy najlepiej wsadzić wydruk w ładną kopertę :)

No i to będzie najlepszy pomysł. Nawet nie wiedziałem, że są takie prepaidy, fajna sprawa.

Zawsze lepiej dać taki prezent osobiście niż jako jakaś anonimowa osoba przez internet.

Opublikowano

Mam 135 zł. Chcemy wykorzystać w pełni tę kwotę, więc chcemy kupić mu jak najlepszy pakiet czy tam czołg. Jak na razie najbardziej mnie chyba satysfakcjonuje ten zestaw "wisienka na torcie" gdyż w zestawie jest 7000 golda oraz 30dni premium. Są Święta i z tego co nam wiadomo raczej nie będzie nigdzie wyjeżdżał. Po za tym nie jest on zbyt przywiązany do tego czasu i będzie miał dużo czasu. 30 dni premium chyba również się przyda. 

Ostatni raz zapytam.

Czy jest coś lepszego? Kupuje przez sklep na oficjalnie stronie owej gry. 

Opublikowano

Mam 135 zł. Chcemy wykorzystać w pełni tę kwotę, więc chcemy kupić mu jak najlepszy pakiet czy tam czołg. Jak na razie najbardziej mnie chyba satysfakcjonuje ten zestaw "wisienka na torcie" gdyż w zestawie jest 7000 golda oraz 30dni premium. Są Święta i z tego co nam wiadomo raczej nie będzie nigdzie wyjeżdżał. Po za tym nie jest on zbyt przywiązany do tego czasu i będzie miał dużo czasu. 30 dni premium chyba również się przyda. 

Ostatni raz zapytam.

Czy jest coś lepszego? Kupuje przez sklep na oficjalnie stronie owej gry. 

Jak wiesz czego chcesz to po co pytać? Od samego początku chciałeś ten zestaw, pomimo innych rad.

Nie lepiej zakupić jak podał @Vaxus? Można by mu to wręczyć np. pod koniec lekcji razem od całej klasy, a nie jako prezent od konkretnego gracza. Dodatkowo jakąś np. kartkę z życzeniami.

Wtedy masz pewność że trafi to do niego a nie kogoś z klasy na konto. No chyba że robisz sobie w ten sposób prezent.

Za 135zł można kupić około 8500 złota i ja osobiście bym tak wolał, a nie jakieś konto premium na 30dni.

Chyba że masz takie sprawdzone info że facet kupuje sobie non stop konto premium co miesiąc to tylko wtedy miałoby to sens. Rozwinął bym tą myśl by ci to sensownie zobrazować ale nie wiem czy jest sens.

Edit:

"Są Święta i z tego co nam wiadomo raczej nie będzie nigdzie wyjeżdżał. Po za tym nie jest on zbyt przywiązany do tego czasu i będzie miał dużo czasu. 30 dni premium chyba również się przyda." - jesteś jego synem czy nim że to wiesz?

Ja tak jak on jestem dorosły, mam rodzinę i obowiązki, a konto premium pomimo dużej ilości złota w garażu to sobie tylko czasem kupuję za złoto na max 3dni, nigdy na miesiąc (bo by się marnowało, albo czułbym presję że się marnuję i grałbym  na siłę - bardzo nie lubię jak się coś marnuje, nieważne że to tanio).

Skoro jesteś dzieckiem/uczniem jego nie masz pojęcia pewnie o czym piszę, bo twoje obowiązki pewnie tylko do lekcji się sprowadzają, a później do nocy pod kompem.

Tutaj można dowolną ilość złota zakupić (sam podajesz ile): https://eu.wargaming.net/shop/wot/gold/2966/

Opublikowano

Wojopl78 a co Ty tak naskakujesz na niego ? To że jest młody i nie ma rodziny, nie znaczy że jest mało inteligentny.

Chłopak na pewno wie więcej na temat swojego nauczyciela niż Ty.

Piszesz że u ciebie się marnuje konto premium bo nie masz czasu żeby grać cały czas.

Możliwe że tamta osoba będzie się bardziej cieszyć możliwością expienia każdym czołgiem, według upodobań niż jednym czołgiem kupionym za golda. Kacperz123 pytał co mu proponujemy, nie przyszedł na forum czytać obraźliwych słow pod swoim adresem.

Skoro nauczyciel ma sporo premek za golda, to dać mu golda i sobie wybierze co będzie chciał. 

Opublikowano

Wojopl78 a co Ty tak naskakujesz na niego ? To że jest młody i nie ma rodziny, nie znaczy że jest mało inteligentny.

Chłopak na pewno wie więcej na temat swojego nauczyciela niż Ty.

Piszesz że u ciebie się marnuje konto premium bo nie masz czasu żeby grać cały czas.

Możliwe że tamta osoba będzie się bardziej cieszyć możliwością expienia każdym czołgiem, według upodobań niż jednym czołgiem kupionym za golda. Kacperz123 pytał co mu proponujemy, nie przyszedł na forum czytać obraźliwych słow pod swoim adresem.

Skoro nauczyciel ma sporo premek za golda, to dać mu golda i sobie wybierze co będzie chciał. 

Nie naskakuję. @1361622928-U485574.pngBajezyd gdzie ty wyczytałeś że On jest mało inteligentny?? Gdzie ty widzisz obraźliwe słowa pod jego adresem?? Gdzie ja napisałem że u mnie marnuje się konto premium?? Poczytaj wpierw wszystkie posty. W pierwszym poście napisał wyraźnie to samo co w ostatnim pomimo wszystkich rad nadal uważa że to najlepsza oferta. To ja się pytam po co pytać innych jak sam wie lepiej. Wpierw poczytaj później oceń.

Ja też głupi nie jestem potrafię gościa sprawdzić po nicku, czym gra, ile gra, jakie ma staty, czołgi itp.

Dlatego jak ktoś się pyta/prosi żeby doradzić, a wszyscy doradzają co innego a ta osoba dalej przy tym samym uparcie, to kolejny raz się pytam, "po co się pytać jak wie lepiej".

Nie lepiej byłoby dać prezent w klasie przy wszystkich i od wszystkich - oficjalnie? Ładnie zapakowany z kartką z życzeniami od całej klasy? No chyba lepiej by było.

W ten sposób jak on proponuje to to forma bardziej prezentu dla kolegi od kolegi, a nie od całej klasy dla nauczyciela - no ale fakt nie znam ich relacji, nie wiem do jakiej klasy chodzi, może mają bardziej koleżeńskie relacje niż uczeń nauczyciel, może nawet razem w plutonie sobie grają, no ale wtedy to bym wprost go spytał co by wolał.

Edit:

@kacperz123 napisał "...czy da się kupić kod podarunkowy. On sobie go wpisze kiedy będzie chciał i wszystko będzie cycuś glancuś." - w tej formie jaką proponujesz to się tak nie da, bo będzie to w formie prezent od konkretnego gracza dla niego, osobiście tego nie testowałem ale może się okazać że np. po tyg. wszedł by do gry i już 1 tydz. premki by mu uciekł (możliwe że się mylę, możliwe że po wejściu pokazało by mu się takie info o prezencie i wtedy by to aktywował dopiero).

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...