Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile krytyka na mentalu?

ledinos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Każda klasa ma swój próg krytyka" Kolego bez urazy ale to najgłupsze stwierdzenie jakie kiedykolwiek widziałem/słyszałem. Generalnie ten temat jest tematem tabu. Istnieje wiele opinii i według mnie najbardziej zbliżona jest taka co wymienił "gracz555" jednak na pewnym serwerze testowałem postać z 200 % i nie było za każdym razem krytyka. Od tamtego momentu stosuję teorie, że jeśli postać ma 100 % hity które uderzemy zawsze będą trafiać krytyczne obrażenia i nie opłaca się wkładać więcej. Jeśli chodzi o skille, posiadając 100 % kryta nasze skille w praktyce mają 50 % szansy i teraz każde dodatkowe 100 % daję nam wpraktyce kolejne 10 % czyli np mając 200 % w rzeczywistości mamy 60 %. Osobiście takiej teorii się trzymam i z doświadczenia wywnioskowałem, że owa teoria może delikatnie zmieniać się zależnie od serwera. Mam na myśli, że nie koniecznie każde kolejne 100 % to 10 % a może być np 15% albo 20 % i to jest właśnie ta "zależność". 
Reasumując twardego dowodu nie ma jak to w 100 % działa i jedyne czego możemy być pewni to, że 100 % kryta na hity to maksymalna wartość a 100 % kryta to w rzeczywistości 50 % na skille więc opłaca się wkładać jak najwięcej krytyka na serwera. Jako dowód, że 200 % krytyka nie jest limitem wystarczy zagrać na pierwszym lepszym serwerze easy gdzie są znajdują spore ilości krytyka, następnie rozwinąć szamana smoka niekoniecznie na fulla i na pewno osiągniesz 200 % kryta wtedy porób testy i się przekonasz, że na pewno częściej walisz skill krytykującego jednak nie zawsze. Pozdrawiam 

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Opublikowano

Przy 200 masz 100% na kryta.

Jaki próg kryta, 

Kryt = wartość kryta w eq

Jeżeli wartość kryt >= 10 to szansa wynosi 5 + (kryt - 10) /4

Czyli przy 100 kryta w eq masz 27.5%

Jeżeli <= 10 to szansa wynosi kryt / 2

I takie są fakty.

Opublikowano

200 kryta, w przeniesieniu jest to 100.

Na hity starczy 100%.

Niektóre serwery mają bazowo ustawione 50% na skila i tego nie zmienisz.

Opublikowano

Na hity starczy 100%.

Napisałem przecież wyraźnie wyżej jak to działa, oczywiście każdy serwer może sobie to właściwie zmienić jednak podstawowo wygląda to tak, a nie inaczej.

Więc 200 kryta w przeliczeniu to jakieś 55% :).

la6WhQp.jpg

Opublikowano

Na hity starczy 100%.

Napisałem przecież wyraźnie wyżej jak to działa, oczywiście każdy serwer może sobie to właściwie zmienić jednak podstawowo wygląda to tak, a nie inaczej.

Więc 200 kryta w przeliczeniu to jakieś 55% :).

la6WhQp.jpg

Sugerowałem się, tak jak wyżej pisałem serwerem który miał 50 ℅

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...