Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogromne lagi w Metinie

mateomix0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem dlaczego ale akurat w metin 2 mam straszne lagi- przy wiekszych grupkach w grocie i w m1 gdy sa sklepu, a komputer zly nie jest..

W gta v mam stale 50fps na wysokich, w cs go 150 fps, a w metinie? spada do chyba 3-5fps przy duzych grupkach...

Xeon X5450 4x 3,5Ghz

GTX 660Ti

8gb ram

windows 10

metina odpalam na wysokim priorytecie i nic..

Ustawienia:

Full screen FHD

TNL:GPU

IME: GAME IME

Co zrobic? Inne gry chodza bez zarzutu.. A ten metek to lepiej chodzil mi na 2 rdzeniowym Core 2 Duo i 9800GT..

b_560x95.png

Opublikowano

Jak Ci lepiej chodził na gorszym PC to może masz pełno gównianych programów  albo wirusów itd.  Ogólnie Metin to taki ma urok, lagi były na nim zawsze czy PC za 1k czy za 5kzł. Grałem w niego na 3 róznych komputerach i tak samo się zawsze grało.

Opublikowano

Jak Ci lepiej chodził na gorszym PC to może masz pełno gównianych programów  albo wirusów itd.  Ogólnie Metin to taki ma urok, lagi były na nim zawsze czy PC za 1k czy za 5kzł. Grałem w niego na 3 róznych komputerach i tak samo się zawsze grało.

Nie jest zawalony. Idiota nie jestem. Tak jak mowie skoro wszystko smiga super tylko metek nie to cos chyba jest z nim? Moze cos trzeba wgrac zeby chodzil na nowszych systemach prawidlowo? Probowalem tryby zgodnosci z xp ale tez bez skutku

b_560x95.png

Opublikowano

Nie jest zawalony. Idiota nie jestem. Tak jak mowie skoro wszystko smiga super tylko metek nie to cos chyba jest z nim? Moze cos trzeba wgrac zeby chodzil na nowszych systemach prawidlowo? Probowalem tryby zgodnosci z xp ale tez bez skutku

Nic nie da. On tak jest c*****o zoptymalizowany. Wszystko jeszcze zależy czy grasz na Globalu czy na privach, wtedy to" zjebanie" się różni.

Opublikowano

Nic nie da. On tak jest c*****o zoptymalizowany. Wszystko jeszcze zależy czy grasz na Globalu czy na privach, wtedy to" zjebanie" się różni.

Teraz zmierzylem i mam 10fps... Gdy w najnowszych tytulach 50fps na max. Racja, to jest priv

Sprawdzilem tez 2 priv i to samo.

Uzycie procesora mam ledwo 10%, karta graficzna zimna a lagi jak cholera..

b_560x95.png

Opublikowano

Ja dodam od siebie ze miałem taką śmieszna sytuację. W moim lcd padły mi kondensatory i musiałem zawieźć do gościa żeby polutowal. Mam jeszcze drugi monitor zapasowy, ten stary, wielkie pudło. U mnie to wyglądało tak że 15 min expienia w grocie i zaraz lagi i spowolnienia gry. A jak podłączyłem tego starego rzęcha to totalne zdziwko. Metin chodził idealnie, bez jakiejkolwiek ścinki czy spowolnien. Nie mam bladego pojęcia czemu tak jest ale mniejszy monitor = mniejsze lagi. Być może ktoś obeznany w tym się wypowie.

Wykute dłutem na Xperia Z2

Metin2.sg                                                     Metin2.ph                                               Metin2.pl - Monastyr - s1

TaxiDriver - Body 87lv - OFF                        TaxiDriver - Sura Wp 60lv+ - OFF          Savrinn - Body 79lv - OFF

SpongeBob - Dagger 88lv - OFF                  SpongeBob - Dagger 50lv+ - OFF         SpoongeBob - Dagger 88lv+ - OFF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...