Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uchomieniem klienta obojętnie jakiego d3d8.dll

-Mati-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem podczas uruchomienia gry wyskakuje błąd1 po naciśnięciu ok wyskakuje  błąd2, reinstalowałem direxa, pobierałem z neta ten dll dawałem go do system32 i nic, jak do folderu z grą wyskakuje od razu to, pobierałem z różnych mirrorów klienta i dalej lipa.  Jakieś 2 tygodnie temu działało wszystko tylko usunąłem a teraz instaluję na nowo i nie działa, może kaspersky coś zjadł. Na drugim kompie działa wszystko a w system32 też nie ma d3d8.dll. Problem występuje na obojętnie jakim serwerze Balmora s1/s3, Nelios, Diamond więc to raczej wina kompa/sterowników ale nie mam pomysłów, a na forum serwerów nikt nie odpowiada lub nie wie...

błąd 1
    https://zapodaj.net/6d566870dc49e.png.html

błąd 2
    https://zapodaj.net/a5188609f920a.png.html

Windows 7 64 bit

Cs go, skyrim, TWD, ATS, Tibia działają na tym kompie

Opublikowano

Pobierz aio runtimes dla wersji 64 bitowej :)

Jezeli pomoze stawiasz piwko :P

o6xq4n.gif

Zapraszamy Na Najlepszy Polski TeamSpeak3 ip: Ts.4Gry.pl Oferujemy -> Darmowe Kanaly, Miłą Atmosfere, Ciekawe Rangi :)

Opublikowano

nic to nie dało chyba trzeba odstawić metka do następnego formata jak przejde TWD to zrobię

Pobierz d3d8.dll, w czasie pobierania wyłącz antywirusa i daj znać

pobrałem wsadziłem go do system32 nic to nie dało, jak wrzuce go bezpośrednio do folderu z grą wyskakuje błąd że brakuje "wined3d.dll" pobrałem wrzuciłem brakuje "libwine.dll" wrzuciłem i mam nowy błąd już z metina,prawdopodobnie  pokiełbasiło się coś z plikami direxa 

aha na cliencie nelios wyskakuje natomiast "Usuń zbędne pliki gry"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...