Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 17 - źle działa mi sterowanie strzałami z dystansu

Adder.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Postanowiłem pójść na całość i zakupić grę FIFA 17 na PC. Wszystko jest okej, jednak problem pojawia się przy strzałach z dystansu. Nie wiem dlaczego, ale kiedy strzelając, daję pasek siły ponad połowę, strzał leci po ziemi, każdy, dosłownie, bez wyjątku. Muszę dawać ten pasek na maxa, żeby piłka się wybiła, ale to nic nie zmienia, bo leci zbyt wysoko i nie ma szans na gola. Wiedzie może, czym to może być spowodowane?

Opublikowano

Bez przesady, ale jak dasz pasek na ponad połowę to piłka nie leci tak dosłownie po ziemi ;D Ale co prawda to prawda, że strzały z dystansu nie są takie jak w fifie 16. W tej odsłonie fify trzeba się przerzucić na tzw. "lagi po ziemi" (będąc na +/- 9 metrze pola karnego napełniasz pasek siły strzału na połowę [+] i klikasz drugi raz strzał i kierujesz analog w róg bramki [jak to bywa w każdej fifie :D]), piłka tak kopnięta jest nie do wyciągnięcia przez większość bramkarzy. Ze strzałów z dystansu korzystaj sporadycznie i jeśli chcesz, aby była choć najmniejsza szansa na gola to napełniaj pasek od 3⅔ do max 4 a i to z mojego doświadczenia nie często wpada.

Mam nadzieję, że pomogłem, jeśli masz jeszcze jakieś pytania to mów :D

Opublikowano

Bez przesady, ale jak dasz pasek na ponad połowę to piłka nie leci tak dosłownie po ziemi ;D Ale co prawda to prawda, że strzały z dystansu nie są takie jak w fifie 16. W tej odsłonie fify trzeba się przerzucić na tzw. "lagi po ziemi" (będąc na +/- 9 metrze pola karnego napełniasz pasek siły strzału na połowę [+] i klikasz drugi raz strzał i kierujesz analog w róg bramki [jak to bywa w każdej fifie :D]), piłka tak kopnięta jest nie do wyciągnięcia przez większość bramkarzy. Ze strzałów z dystansu korzystaj sporadycznie i jeśli chcesz, aby była choć najmniejsza szansa na gola to napełniaj pasek od 3⅔ do max 4 a i to z mojego doświadczenia nie często wpada.

Mam nadzieję, że pomogłem, jeśli masz jeszcze jakieś pytania to mów :D

Ale ona dosłownie leci po ziemi, turla się. Pare razy strzeliłem gola spoza pola karnego, ale chciałbym np. prosto okno jak DoMManu, więc co mam robić? Dodam, że gram klawiatura + myszka.

Opublikowano

Strzelasz finezyjnie czy siłowo? Jeśli finezyjnie to spróbuj siłowo, jeśli siłowo spróbuj finezyjnie. Jeśli to nic nie pomoże, wejdź w "dostosuj sterowanie" i pogrzeb tam. Może musisz zmienić pomoc przy strzelaniu? Ja sam nie mam pojęcia, ponieważ mi normalnie ta piłka leci. Spróbuj może jeszcze postrzelać tak, że klikasz 2 razy przycisk strzału.

Tak na marginesie, jakimi piłkarzami oddajesz te strzały?

Opublikowano

Strzelasz finezyjnie czy siłowo? Jeśli finezyjnie to spróbuj siłowo, jeśli siłowo spróbuj finezyjnie. Jeśli to nic nie pomoże, wejdź w "dostosuj sterowanie" i pogrzeb tam. Może musisz zmienić pomoc przy strzelaniu? Ja sam nie mam pojęcia, ponieważ mi normalnie ta piłka leci. Spróbuj może jeszcze postrzelać tak, że klikasz 2 razy przycisk strzału.

Tak na marginesie, jakimi piłkarzami oddajesz te strzały?

Siłowo, nie pomogło finezyjnie. Sprawdzałem sterowanie, bo sam nie dowierzałem, wszystko jest okej. Dwa razy przycisk strzału też nic nie daje. Chociażby Lukaku, nawet lewą nogą, było to samo.

Opublikowano

Jako iż sam gram na PC, ale od zawsze na padzie zobaczyłem ci u mnie jest to samo, gdy przełączę się na klawiaturę + myszkę i faktycznie sprawa wygląda identycznie. Jak na moje jedyne co pozostaje to albo przyzwyczajenie się do takich strzałów, albo zainwestowanie w pada.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jako iż sam gram na PC, ale od zawsze na padzie zobaczyłem ci u mnie jest to samo, gdy przełączę się na klawiaturę + myszkę i faktycznie sprawa wygląda identycznie. Jak na moje jedyne co pozostaje to albo przyzwyczajenie się do takich strzałów, albo zainwestowanie w pada.

Pozdrawiam.

To teraz rozwiąż mi problem z prawą gałką, którą nie da się dryblować, a służy ona jak przyciski boczne, czyli odpowiada za strzały, podania, przerzucenia itd. 

Opublikowano

Tego na moje nie idzie rozwiązać, bo praktycznie taki sam problem z moim starym padem z tą różnicą, że prawy analog nie działa W OGÓLE. Chociaż skoro tobie on działa możesz spróbować z jakimiś tool'ami do padów, może tam będzie opcja, żeby to zmienić.

Opublikowano

Pozdrawiam.

To teraz rozwiąż mi problem z prawą gałką, którą nie da się dryblować, a służy ona jak przyciski boczne, czyli odpowiada za strzały, podania, przerzucenia itd. 

Miałem ten sam problem, rozwiązaniem jest użycie emulatora od xboxa i przestawienie pada.

@

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...