Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sklep dla graczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(Tytuł beznadziejny bo lepszego nie mogłem wymyślić)

Do rzeczy, robie skyblocka i mysle ze zamiast beznadziejnego chestshopa można by zaoferować graczom coś w stylu eBay, tzn. wkladaja rzeczy do wirtualnej skrzynki a potem loguja sie na strone i wystawiaja je za serwerowe piniążki, potem ktoś to może kupić i odebrać ze swojej wirtualnej skrzynki.

Ogółem powstał już taki plugin i zwie się Webportal (tylko trzeba go troszkę dostosować pod nowszego mc i nowsze authme), i w sumie zastanawiam się nad jego wykorzystaniem.

Czekam na opinie.

edit:

feedbacku raczej się nie doczekam, no więc plugin przeorany i powstaje przy okazji nowy lepsiejszy motyw :>

14-12-16-00-57-28.png

Opublikowano

Aukcje znane nam wszystkim w postaci takiej jak są, czyli wystawianie na np. 60 sekund i podbijanie to najlepszy sposób na coś takiego. Możesz też zrobić sklepy z ChestShopa, może i mainstreamowe, ale ludzie to ogarniają. Większość Polaków grających w MC nie potrafi zjeść rosołu z zamkniętymi ustami, oczekujesz więc, że będą potrafili wejść na stronę i wystawiać/kupować przedmioty? :f

Dla mnie bomba, ale z doświadczenia wiem, że zasoby umysłu graczy są ograniczone, bo trudne jest zaznaczenie terenu w NG polegające na kliknięciu dwa razy ustalając narożniki prostokąta...

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Aukcje znane nam wszystkim w postaci takiej jak są, czyli wystawianie na np. 60 sekund i podbijanie to najlepszy sposób na coś takiego. Możesz też zrobić sklepy z ChestShopa, może i mainstreamowe, ale ludzie to ogarniają. Większość Polaków grających w MC nie potrafi zjeść rosołu z zamkniętymi ustami, oczekujesz więc, że będą potrafili wejść na stronę i wystawiać/kupować przedmioty? :f

Dla mnie bomba, ale z doświadczenia wiem, że zasoby umysłu graczy są ograniczone, bo trudne jest zaznaczenie terenu w NG polegające na kliknięciu dwa razy ustalając narożniki prostokąta...

Znaczy tak, webtarg (tak sobie to nazwe) byłby tylko dodatkiem, bo trochę średnio przyjemne będzie latanie po wyspach by znaleźć coś do kupienia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...