Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana kanału w grze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wzorowałem się tematem z deva: https://metin2dev.org/board/index.php?/topic/7388-rls-ingame-channel-switcher-like-wom2/

Pokombinowałem troszkę, wszystko działa w porządku tylko mam 2 problemy, z którymi nie mogę sobie poradzić.

1) Gdy zmieniam channel, wszystko jest okej, tylko, że pod minimapą cały czas mam wypisany ten sam kanał (przykład: jestem na ch1, zmieniam na ch2, a pod minimapą cały czas jest CH1, napis się nie odświeża)

2) Informacja o tym, że nie mogę zmienić kanału na ten sam (np. jestem na ch1, to nie mogę zmienić na ch1) nie działa do końca poprawnie, ponieważ, gdy jestem na ch2 i próbuję zmienić na ch1, wyskakuje właśnie ta informacja, dzieję się tak tylko, gdy próbuję zmienić na CH1, gdy jestem np. na CH2 i zmieniam na CH2 to działa, a nie powinno.

Wiem, że jest to trochę ciężkie do ogarnięcia, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi.

Liczę na pomoc.

Opublikowano

1. To w pajtonie ludność ustawia że przy zmianie kanału aktualizuje się kanał ;p

Opublikowano

miałem wczoraj odpisać, ale zapomniałem, ogarnąłem to, dzięki panowie za pomoc, mam jeszcze jedno pytanko, jeżeli klikamy w grze ESC wyświetla nam się to okno z wszystkimi opcjami (opcje gry, systemowe itp.), gdy dla przykładu klikniemy Opcje Gry okienko z tymi wszystkimi opcjami się zamyka i pozostają tylko opcje gry, gdy wybieram zmianę kanału to okno z opcjami niestety pozostaje, jak zrobić aby po wyborze Zmiana Kanału, okienko poprzednie się wyłączało?

@EDIT: dobra, nieważne w końcu doszedłem do tego, że na wstępie wystarczy dopisać self.close() xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...