Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Whitelistą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio na hostingu enderchest założyłem sobie mały serwer do grania z kolegami. Jest jednak pewien problem - whitelista nie wpuszcza nikogo, bez względu na to że jest na niej zapisany. Próbuje zarówno z poziomu panelu hostingu jak i samej konsoli komendą whitelist add nick i whitelist reload. Jeżeli potrzebny by była jakaś treść configu albo coś to piszcie. Z góry dziękuję za pomoc! :-)

Opublikowano

WL robi takie problemy na serwerach non-premium. Nie wiem, jak dokładnie ona teraz działa...

Możliwe jest jednak inne rozwiązanie. Jeśli używasz AuthMe, ustaw "registration - enabled: false". Nikt nie będzie mógł zarejestrować konta, a swoim znajomym Ty to zrobisz z poziomu operatora. Sam nie próbowałem, ale powinno być ok :)

Opublikowano

Eryk1983S tak właśnie robię :D Gdzieś przeczytałem jeszcze że powinienem zrobić to z poziomu operatora, a nie konsoli (/whitelist add itp.) Chwilowo nie mam możliwości tego sprawdzić, będzie to działać?

Opublikowano

Ciężko przewidzieć, czy zadziała. Z tego, co pisze macjoker, wynika, że co silnik, to obyczaj ;) Ogólnie to zrezygnowałem z WL z tego właśnie powodu.

Opublikowano

Co do pluginów i silnika, niedługo bede zmieniał hosting i będę używał silnika Vanilli, więc nie chce używać teraz pluginów - tak to został bym przy AuthMe. Jak bedzie dzialac z tym op`em to napisze. Dzięki za pomoc! :-)

Opublikowano

Co do pluginów i silnika, niedługo bede zmieniał hosting i będę używał silnika Vanilli, więc nie chce używać teraz pluginów - tak to został bym przy AuthMe. Jak bedzie dzialac z tym op`em to napisze. Dzięki za pomoc! :-)

Po co chcesz używać Vanilli zamiast Spigota?

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Problemy z whitelistą były na 100% spowodowane Twoim błędem. Jestem pewien, że wszystko działa prawidłowo i potwierdzi Ci to każdy właściciel serwera.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Problem rozwiązany - wystarczyło dodać graczy z poziomu opa. Dzięki wszystkim za pomoc. A co do ciebie, MarcinWieczorek, na twoim miejscu nie był bym tak pewny wszystkich swoich "przekonań". Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...