Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy przepustowość łącza ma wpływ na ping w grach oraz szybkość działania stron?

FryOver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam takie pytanie odnośnie internetu, bo średnio się na tym znam a nie wiem gdzie je dać.

Jest to w ofercie internetu radiowego i moje pytanie jest takie:

Czy od tego transferu z maksymalną przepustowością będzie zależeć mój ping na grach i szybsze ładowanie się stron czy to jest tylko tak żeby sobie było?

Jeśli od tej przepustowości będzie zależeć ping, to czy taka wystarczy na gry typu lol, cs;go? 

transfer z maksymalną przepustowością do/od Abonenta: 10240 kbit/s

/1024 kbit/s

Opublikowano

Te mb to ładowanie w necie oraz pobieranie plików/upload.

ping zależy od wielu czynników, routera, odległości serwerów, karty sieciowej.

Reasumując ping będziesz miał normalny jak grasz w cs'a / lola na serwerach w europie.

Na speedtest możesz sprawdzić jaki posiadasz ping.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Teraz ping mam duży 150-300 przy 4 MB. Jeszcze jakiś czas temu był po 80. Tak jak wspomniałem, jest to radiówka. 

Czym mniej ludzi używa tej radiówki tym lepiej, widocznie z tych 4mb masz może nawet nie 1.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Ping w radiówce zależy też od pogody i ustawienia anten, nie ma sensu nawet sprawdzać co chwile pingi.

Prosta zasada teraz jest dobry a za chwilę się zjebie, wczoraj był z*******y a dziś bedzie do dupy. 

Ping będzie taki sam w grach bez względu jaką masz przepustowość w dane chwili , używasz tego samego łącza cały czas.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...