Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porysowałem samochód - co zrobić ?

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakieś 30 minut temu zarysowałem kawałek (15 cm?) samochodu kolesia obok na parkingu, co zrobić ? Kamer tam nie ma, jest świetlica w której byli ludzie i możliwe, że coś widzieli. Na moim aucie również jest zatarcie. Znam panią, która jest z tym typkiem, myslicie, że da radę się ugadać ? Jakie są konsekwencję, jeżeli pójdę i się przyznam ? I jaki jest koszt tego zatarcia ?

Opublikowano

Lepiej się przyznać, nie toleruje takiego kurestwa, że zarysuje i ucieknie.Pamiętaj karma wraca.

Koszt zależy od grubości tej rysy, jeśli ziomek jest wyrozumiały, to pewnie będzie chciał symboliczną kwotę.

Gość Marichcje
Opublikowano

Ja myślę, że najlepiej spierdzielić.

Chyba, że spoko ludzie to możesz się troszku dogadać.

Opublikowano

Lepiej się przyznać, nie toleruje takiego kurestwa, że zarysuje i ucieknie.Pamiętaj karma wraca.

Koszt zależy od grubości tej rysy, jeśli ziomek jest wyrozumiały, to pewnie będzie chciał symboliczną kwotę.

Tzn ile ? 300-400 zł ? Jest to typowe zatarcie, myślę, że niezbyt głębokie, dodam, że znam tego typka żonę z widzenia, chodziłem tak jako dzieciak do tej świetlicy

Mieszkam 50 metrów od tego parkingu, nie wiem jak się z nim skontaktować, bo chyba się przeprowadzili 

Opublikowano

Pomysl, jak poczulbys sie, gdyby ktos zarysowal twoje auto i spierdolil?

No i w sumie to naucz sie jezdzic. 

Tak wiem mój błąd, słońce jebało w tylną szybę i odj*bałem ....Pytanie mam tylko jedno jakiej kwoty mogę się spodziewać za to uszkodzenie ?

Opublikowano

"Mieszkam 50 metrów od tego parkingu, nie wiem jak się z nim skontaktować, bo chyba się przeprowadzili "

Wrzuć mu kartkę z informacją i twoim numerem telefonu za wycieraczkę.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

"Mieszkam 50 metrów od tego parkingu, nie wiem jak się z nim skontaktować, bo chyba się przeprowadzili "

Tak myślałem, albo napiszę na fb, bo znam go z widzenia 

Czy powie mi ktoś, jaką kwotę może zażądać ten gościu ? Tak mniej więcej za to przetarcie, chciałbym się z nim ugadać. 

Opublikowano

Czy powie mi ktoś, jaką kwotę może zażądać ten gościu ? Tak mniej więcej za to przetarcie, chciałbym się z nim ugadać. 

Powiedz mi co to za samochód +/- wartość?

Jeśli jakiś straszy za 2k to ziomek może odpuścić.

Koszt nie wiem, może ok. 200-300 zł

Opublikowano

Ford Focus rocznik myślę gdzieś około 2000 rok,nie jest to jakiś nowy model

Opublikowano

Czyli może być tak, że ziomek machnie ręką ;), zależy już od charakteru.

Opublikowano

Czyli może być tak, że ziomek machnie ręką ;), zależy już od charakteru.

szczerze wątpię, że machnie ręką, zatarcie jest długie mniej więcej na 15 cm i wysokie 10, coś takiego, napisałem u numer tele do jego dziewczyny, na fb, więc czekam na odpowiedź, mam nadzieję, że obejdzie się bez psów i całego tego zamieszania

Opublikowano

spierdalaj ino wlezie, nikt nie widzial, nikt nie musi wiedziec, ale jak to bylo moje auto to ci znajde i zgwalce. pomysl pajacu jakby tobie sie cos takiego przydazylo, dostaniesz maks zwyzke 10 % do ubezpieczenia, a ktos przez ciebie glupi gnoju piszacy zjebane posty na mpc bedzie chodzil wkurwiony przez pol roku.

@haker9120

przeczytałem tylk o1 post, jezeli brawo za uczciwosc

mi ktos urwał kiedyś zderzak i pomimo monitoringu pod kerfurem nie znaleźli sprawcy xF

a bylo za co placic bo mam mondziaka z 2014, dobrze ze autokasko mam xF

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

spierdalaj ino wlezie, nikt nie widzial, nikt nie musi wiedziec, ale jak to bylo moje auto to ci znajde i zgwalce. pomysl pajacu jakby tobie sie cos takiego przydazylo, dostaniesz maks zwyzke 10 % do ubezpieczenia, a ktos przez ciebie glupi gnoju piszacy zjebane posty na mpc bedzie chodzil wkurwiony przez pol roku.

Spokojnie, kolega napisał już w tej sprawie do tego ziomka.;)

Chyba że twój komentarz odnosi się do użytkownika Marichcje.

Opublikowano

Napisałem na fb,ale odpowiedzi brak,jutro idę z nim porozmawiać,bo dowiedziałem się,gdzie mieszka, zatarta jest dolna część zderzaka po lewej stronie.Trochę ,późno ,ale oby nie był na psach z tym.

Opublikowano

Pomysl, jak poczulbys sie, gdyby ktos zarysowal twoje auto i spierdolil?

No i w sumie to naucz sie jezdzic. 

No właśnie, mi zarysowali i czułem żal, teraz jak mi się zdarzy kogoś musnąć, to sam spierdzielę bo niby czemu miało by mnie to obchodzić, skoro kogoś innego nie obchodziło moje auto?

Opublikowano

Przyznam się, że kiedyś pod biedronką, jakaś piczka stanęła tak za mną (przy krawężniku sobie stanęła bo parking pełny) że nie dało rady wyjechać (dowiedziałem się tego jak już stuknąłem tyłem lekko).

Że byłem świeżym kierowcą, autem mamy na którym nie było śladów, plus do tego że nam kiedyś auto zarysowali, czekałem aż przyjdzie babka... Przyszła popatrzyła dookoła, zostawiła zakupy i poszła. No i ja też wtedy poszedłem.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Byłem przed chwilą u gościa, ale nikogo nie było w domu, pójdę tak o 15 i napiszę jak to się skończy(jeżeli kogoś to interesuję i może się przydać) chyba, że szybciej psy do mnie zajadą i mandat+pkt karne i sprawa w sądzie xD

Opublikowano

Autor tematu chyba zaliczył zgon po tym jak się przyznał do winy xD

xD, nie prawda, bo byłem u nich, ale nikt nie otwierał, pójdę jeszcze dziś zobaczyć

Zakończyło się to na ugodzie 100 zl dla typka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...