Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Otchłań v0.1

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Plugin dodaje na serwer otchłań

- zbiera Itemki z ziemi i przenosi je do wirtualnych skrzyni

- skrzyni będzie tyle aby pomieścić wszystkie itemy

- napisz komentarz co dodać / naprawić

- plugin jest w fazie testów

DL http://www.mediafire.com/?3mr9a9z6xujnnlt

Skan https://www.virustotal.com/pl/url/ccbca92e0e7d51baf16beadb7e0f9b9a819a83d2d7389f5e1597b801aeab349a/analysis/1481492283/

Download będzie gdy spigotmc zaakceptuję

Wsparcie 1.7

Nie zezwalam na sprzedaż

Opublikowano

A do jara się nie da?

Dałeś same klasy...

@AntyWarn 

supr plógin

jar będzie jak poprawie błędy szukajcie.., jeśli ich nie będzie do 3 dni wrzucę jar'a na spigotmc

@Edit masz jara...

Opublikowano

A do jara się nie da?

Dałeś same klasy...

@AntyWarn 

supr plógin

jar będzie jak poprawie błędy szukajcie.., jeśli ich nie będzie do 3 dni wrzucę jar'a na spigotmc

@Edit masz jara...

Ja tego nie potrzebuje ale chodziło mi o innych...

Ktoś mnie poprosił o tego jara to mu zrobiłem: klik

Skan: klik

Masz tam chociaż trochę poprawniej posegregowane pliki i prosty config.

CWeKkdQ.png

Opublikowano

@up

Nie mowie ze plugin na otchlan (pomysl) tylko o stronach ;p ( one byly pierwsze u mnie ;p ) xD. Szkoda ze udostepniasz to na te zacofane wersje. Rozwin dalej wiecej opcji zeby dzieci mogly ustawiac czas wiadomosci itp. 

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Plugin zaczyna działać dopiero po reloadzie serwa (/reload) czemu to tak ?

Bo wcześniej wgl nie odlicza do zbierania itemów a po wpisaniu /reload odrazu zaczyna od 20 sekund

Opublikowano

SendPacketUnLock

SendPacketLock(int Time)

nazwy metod i zmiennych(niektórych)  zaczyna się z małych liter.

OtchlanListener.SendPacketMsg(2400, String.valueOf(OtchlanListener.tag) + "&7Otchlan zabierze z ziemi wszystkie przedmioty za &c5min&7.");
            OtchlanListener.SendPacketMsg(3600, String.valueOf(OtchlanListener.tag) + "&cPrzedmioty z ziemi zostana usuniete za: &74min.");
            OtchlanListener.SendPacketMsg(4800, String.valueOf(OtchlanListener.tag) + "&7Otchlan zbierze z ziemi wszystkie przedmioty za &c3min&7.");
            OtchlanListener.SendPacketMsg(6000, String.valueOf(OtchlanListener.tag) + "&7Otchlan zbierze z ziemi wszystkie przedmioty za &c2min&7.");
            OtchlanListener.SendPacketMsg(6600, String.valueOf(OtchlanListener.tag) + "&7Otchlan zbierze z ziemi wszystkie przedmioty za &c1min 30s&7.");
            OtchlanListener.SendPacketMsg(7200, String.valueOf(OtchlanListener.tag) + "&7Otchlan zbierze z ziemi wszystkie przedmioty za &c1min&7.");
zamiast tego nie łatwiej było zrobić sobie jedną zmienne np int time;
i potem robić warunku
if(time %60== 0 || (time < 60 && time %10 == 0) || time < 10){//send msg}
i jak np time <=0 to wtedy wyczysc/zamknij/otworzyc zaleznosci co bylo przedtem?
ten if wyżej zadziała tak:
Pokaz wiadomosc o pełnych minutach lub przy 50,40,30,20,10 i poniżej 10 cały czas czyli 9 8 7 6 ... aż do 0

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Bo wcześniej wgl nie odlicza do zbierania itemów a po wpisaniu /reload odrazu zaczyna od 20 sekund

Muszą być gracze na serwerze

SendPacketUnLock

SendPacketLock(int Time)

nazwy metod i zmiennych(niektórych) zaczyna się z małych liter.

OtchlanListener.SendPacketMsg(2400, String.valueOf(OtchlanListener.tag) + "&7Otchlan zabierze z ziemi wszystkie przedmioty za &c5min&7.");

OtchlanListener.SendPacketMsg(3600, String.valueOf(OtchlanListener.tag) + "&cPrzedmioty z ziemi zostana usuniete za: &74min.");

OtchlanListener.SendPacketMsg(4800, String.valueOf(OtchlanListener.tag) + "&7Otchlan zbierze z ziemi wszystkie przedmioty za &c3min&7.");

OtchlanListener.SendPacketMsg(6000, String.valueOf(OtchlanListener.tag) + "&7Otchlan zbierze z ziemi wszystkie przedmioty za &c2min&7.");

OtchlanListener.SendPacketMsg(6600, String.valueOf(OtchlanListener.tag) + "&7Otchlan zbierze z ziemi wszystkie przedmioty za &c1min 30s&7.");

OtchlanListener.SendPacketMsg(7200, String.valueOf(OtchlanListener.tag) + "&7Otchlan zbierze z ziemi wszystkie przedmioty za &c1min&7.");

zamiast tego nie łatwiej było zrobić sobie jedną zmienne np int time;

i potem robić warunku

if(time %60== 0 || (time < 60 && time %10 == 0) || time < 10){//send msg}

i jak np time <=0 to wtedy wyczysc/zamknij/otworzyc zaleznosci co bylo przedtem?

ten if wyżej zadziała tak:

Pokaz wiadomosc o pełnych minutach lub przy 50,40,30,20,10 i poniżej 10 cały czas czyli 9 8 7 6 ... aż do 0

Można tak zrobić

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

gdy nie ma graczy na serwerze to task się nie włączy ale po kilku minutach sprawdza dalej i gdy jest gracz to cały task idzie

Opublikowano

Nooo nieeeeee! 

Juz zgapiaja ;p

https://www.youtube.com/watch?v=BxQAZt-OPaA

zapoznaj się z tematem http://www.mpcforum.pl/topic/1538791-plugin-na-otchlan-minecraft/

kiedy ten plugin już był napisany teraz dopisałem strony

a ty zapoznaj się z tym tematem http://www.mpcforum.pl/topic/1406879-plugin-qabyss-publiczny-system-otch%C5%82ani-na-tw%C3%B3j-serwer/

A tak na serio, jakie to ma znaczenie? :)

@topic

kod taki no przeciętny, może kiedyś zrobie qAbyss 2 bo wiele osób prosiło xD

1. c*****e nazewnictwo, wszystko wjebane do OtchlanListener (jeszcze to mieszanie angielskiego z polskim, ajjj)

2. w OtchlanTask to już totalny rak, no halo, tak się nie robi

3. to nie c#, tutaj metody dajemy z małej, pls.

4. SendPacketMsg, co to ma do pakietów?

a reszty mi się nie chce, nie mam czasu na to i chęci. ktos komu sie bedzie bardzo nudzic ci te bledy wypomni, eldo.

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...