Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Logowanie z użyciem MySQL

MkoPixel

Pytanie

Opublikowano

Witam jeśli bym programie połączył MySQL do logowania i rejestrowania przez localhoat zadziałał by to dla innych osób czy trzeba kupić MySQL panel?

Zdrajca MPCFORUM

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja swoje a ty swoje .. ja pytam o konfigurację serwera a ty mi wyjeżdżasz o programowaniu, które obecnie nic nie ma do rzeczy.

Typie ja zaczynam dopiero programować nawet nie wiem o jakiej konfiguracji serwera ci chodzi.

Zdrajca MPCFORUM

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

1.Wchodzisz na: https://www.db4free.net/index.php?language=pl

2.Zakładasz bazę danych

3.Robisz tam tabele jakie Tobie potrzebne

4.Podłączasz pod program

5.Działa na każdym pc-cie

z localhostu ci nie pójdzie bo localhost to sieć lokalna W komputerze W karcie internetowej i nic poza localhost nie wychodzi, chyba, że zaczniesz się bawić w wykupywanie publicznego ip u operatora i zabawę z portami na routerze i ograniczeniami narzuconymi przez operatora. lepiej założyć bazę danych w zewnętrznej sieci (np jak masz już zrobiony serwer bazy danych na localhoście to robisz aby kopie zapasową i na db4free do phpmyadmin). Niby się da połączyć przez hamahi ALE 1.limit do 5 osób czy tam 15 2.Po co używać programu do logowania się skoro i tak trzeba się "zalogować" wpierw do sieci...

to uczucie gdy aktywność w dziale jest tak niska, że nie zostało nam nic innego niż odpowiadać na tematy sprzed czterech miesięcy

Opublikowano

1.Wchodzisz na: https://www.db4free.net/index.php?language=pl

2.Zakładasz bazę danych

3.Robisz tam tabele jakie Tobie potrzebne

4.Podłączasz pod program

5.Działa na każdym pc-cie

z localhostu ci nie pójdzie bo localhost to sieć lokalna W komputerze W karcie internetowej i nic poza localhost nie wychodzi, chyba, że zaczniesz się bawić w wykupywanie publicznego ip u operatora i zabawę z portami na routerze i ograniczeniami narzuconymi przez operatora. lepiej założyć bazę danych w zewnętrznej sieci (np jak masz już zrobiony serwer bazy danych na localhoście to robisz aby kopie zapasową i na db4free do phpmyadmin). Niby się da połączyć przez hamahi ALE 1.limit do 5 osób czy tam 15 2.Po co używać programu do logowania się skoro i tak trzeba się "zalogować" wpierw do sieci...

sygna.png

Opublikowano

Nie rozumiem co napisałeś...

jeśli bym programie połączył MySQL do logowania i rejestrowania przez localhoat
No że jak bym połączył mój program z MySQL przez localhost i stworzył panel do logowania w programie czy innym osobą by to zadziałało przez localhost czy tylko mi?

Zdrajca MPCFORUM

Opublikowano

Nie rozumiem co napisałeś...

jeśli bym programie połączył MySQL do logowania i rejestrowania przez localhoat
No że jak bym połączył mój program z MySQL przez localhost i stworzył panel do logowania w programie czy innym osobą by to zadziałało przez localhost czy tylko mi?

słyszałem, że przez Hamachi można operować na czyjejś maszynie lokalnej, więc można spróbować ;p

Opublikowano

localhost/127.0.0.1 to tzw. loopback, który odnosi się do maszyny na której stoi serwer - w tym przypadku bazy danych, więc jeśli inni nie mają się łączyć z bazą a tylko sama aplikacja to inni jedynie wchodzą na stronę z aplikacją używając Twojego publicznego adresu IP (jeśli serwer jest odpowiednio skonfigurowany) - bądź lokalnego, jeśli są w lokalnej sieci

Opublikowano

localhost/127.0.0.1 to tzw. loopback, który odnosi się do maszyny na której stoi serwer - w tym przypadku bazy danych, więc jeśli inni nie mają się łączyć z bazą a tylko sama aplikacja to inni jedynie wchodzą na stronę z aplikacją używając Twojego publicznego adresu IP (jeśli serwer jest odpowiednio skonfigurowany) - bądź lokalnego, jeśli są w lokalnej sieci

Czyli da radę zrobić żeby innym działało?

up.2

Jak? :-:

Zdrajca MPCFORUM

Opublikowano

Wszystko zależy od tego, jak wygląda serwer, jego konfiguracja, itd.

Aha a jak bym użył PHP i zrobił logowanie na stronie dało by rade połączyć z programem?

Zdrajca MPCFORUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...