Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Logowanie z użyciem MySQL

MkoPixel

Pytanie

Opublikowano

Witam jeśli bym programie połączył MySQL do logowania i rejestrowania przez localhoat zadziałał by to dla innych osób czy trzeba kupić MySQL panel?

Zdrajca MPCFORUM

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem co napisałeś...

jeśli bym programie połączył MySQL do logowania i rejestrowania przez localhoat
No że jak bym połączył mój program z MySQL przez localhost i stworzył panel do logowania w programie czy innym osobą by to zadziałało przez localhost czy tylko mi?

Zdrajca MPCFORUM

Opublikowano

Nie rozumiem co napisałeś...

jeśli bym programie połączył MySQL do logowania i rejestrowania przez localhoat
No że jak bym połączył mój program z MySQL przez localhost i stworzył panel do logowania w programie czy innym osobą by to zadziałało przez localhost czy tylko mi?

słyszałem, że przez Hamachi można operować na czyjejś maszynie lokalnej, więc można spróbować ;p

Opublikowano

localhost/127.0.0.1 to tzw. loopback, który odnosi się do maszyny na której stoi serwer - w tym przypadku bazy danych, więc jeśli inni nie mają się łączyć z bazą a tylko sama aplikacja to inni jedynie wchodzą na stronę z aplikacją używając Twojego publicznego adresu IP (jeśli serwer jest odpowiednio skonfigurowany) - bądź lokalnego, jeśli są w lokalnej sieci

Opublikowano

localhost/127.0.0.1 to tzw. loopback, który odnosi się do maszyny na której stoi serwer - w tym przypadku bazy danych, więc jeśli inni nie mają się łączyć z bazą a tylko sama aplikacja to inni jedynie wchodzą na stronę z aplikacją używając Twojego publicznego adresu IP (jeśli serwer jest odpowiednio skonfigurowany) - bądź lokalnego, jeśli są w lokalnej sieci

Czyli da radę zrobić żeby innym działało?

up.2

Jak? :-:

Zdrajca MPCFORUM

Opublikowano

Wszystko zależy od tego, jak wygląda serwer, jego konfiguracja, itd.

Aha a jak bym użył PHP i zrobił logowanie na stronie dało by rade połączyć z programem?

Zdrajca MPCFORUM

Opublikowano

Ja swoje a ty swoje .. ja pytam o konfigurację serwera a ty mi wyjeżdżasz o programowaniu, które obecnie nic nie ma do rzeczy.

Typie ja zaczynam dopiero programować nawet nie wiem o jakiej konfiguracji serwera ci chodzi.

Zdrajca MPCFORUM

Opublikowano

1.Wchodzisz na: https://www.db4free.net/index.php?language=pl

2.Zakładasz bazę danych

3.Robisz tam tabele jakie Tobie potrzebne

4.Podłączasz pod program

5.Działa na każdym pc-cie

z localhostu ci nie pójdzie bo localhost to sieć lokalna W komputerze W karcie internetowej i nic poza localhost nie wychodzi, chyba, że zaczniesz się bawić w wykupywanie publicznego ip u operatora i zabawę z portami na routerze i ograniczeniami narzuconymi przez operatora. lepiej założyć bazę danych w zewnętrznej sieci (np jak masz już zrobiony serwer bazy danych na localhoście to robisz aby kopie zapasową i na db4free do phpmyadmin). Niby się da połączyć przez hamahi ALE 1.limit do 5 osób czy tam 15 2.Po co używać programu do logowania się skoro i tak trzeba się "zalogować" wpierw do sieci...

sygna.png

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

1.Wchodzisz na: https://www.db4free.net/index.php?language=pl

2.Zakładasz bazę danych

3.Robisz tam tabele jakie Tobie potrzebne

4.Podłączasz pod program

5.Działa na każdym pc-cie

z localhostu ci nie pójdzie bo localhost to sieć lokalna W komputerze W karcie internetowej i nic poza localhost nie wychodzi, chyba, że zaczniesz się bawić w wykupywanie publicznego ip u operatora i zabawę z portami na routerze i ograniczeniami narzuconymi przez operatora. lepiej założyć bazę danych w zewnętrznej sieci (np jak masz już zrobiony serwer bazy danych na localhoście to robisz aby kopie zapasową i na db4free do phpmyadmin). Niby się da połączyć przez hamahi ALE 1.limit do 5 osób czy tam 15 2.Po co używać programu do logowania się skoro i tak trzeba się "zalogować" wpierw do sieci...

to uczucie gdy aktywność w dziale jest tak niska, że nie zostało nam nic innego niż odpowiadać na tematy sprzed czterech miesięcy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...