Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Probem z napisaniem pluginu obchodzącego regiony WorldGuarda

PiDPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam społeczność, mam problem z napsianiem pluginu.

Chciałem pójść trochę w chłodniejsze klimaty i zrobić taki plugin, żeby gracze mogli na spawnie kliknięciem myszy ponieść śnieżkę i strzelić nią w kogoś innego.

Trudność polega na wyminięciu flag WorldGuarda, chcę mieć region z "pvp":deny i "invincible":allow, a za razem żeby po trafieniu kogoś śnieżką dostał mini knocka, bez damage oczywiśćie.

Wszystko mi działało na jakimś worldguardzie na kiju(jakaś beta) ale na "worldguard-6.1.2.jar" już ni hoho.

Podobno kodem trzeba się dzielić, więc jak ktoś ma jakieś pomysły na bypass regionów w worldedicie to tyle mam:

https://bitbucket.org/PiDPC/spawnsnow

EDIT: jak widzicie, że w ty pluginie ogólnie coś nie jest ok to też napiszcie bo w sumie to ja taki troche newbie jestem :)

Hello World!

Opublikowano

Daj mu velocity po prostu, jak nie będzie działało to pewnie priorytet eventów.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Ale to Ci i tak event anuluje pewnie. Próbowałeś nadać graczowi velocity?

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Próbowałem, nie moge mu nawet wiadomości wysłać więc wiesz... Sprawdzalem na priority HIGHEST i MONITOR, na żadnej nie moge...

Hello World!

Opublikowano

Próbowałem, nie moge mu nawet wiadomości wysłać więc wiesz... Sprawdzalem na priority HIGHEST i MONITOR, na żadnej nie moge...

@EventHandler(priority = EventPriority.NORMAL, ignoreCancelled = true)
	public void onSnowball(EntityDamageByEntityEvent e) {

zmień ignoreCancalled na false i sprawdzaj czy to snieżka i gracz i wtedy zrób e.setCancelled(false) no i zwiększ priorytet na HIGHEST

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...