Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OldSquadMU[Season6][Brand New & Inovative Gameplay][Fresh Start 17.12.2016]

OldSquad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Up, up, we are having constantly 400+ online, today is the first Castle Siege with 3 big alliances participating : FURY + HeLL, HOLYSQD + ForFun and LovePlus + SCREAM !

May the best win !

"The only way to do great work is to love what you do" - Steve Jobs

Opublikowano

Jakis/jacys debile podobno z Polski dobrali sie do sql serwerow i poszlo. Zastanawam sie po co tacy durnie robia takie rzeczy, chyba tylko po to zeby sie dowartosciowac bo sa gownem w realu. Zlapalbym z checia za klate takiego buraka.

Co do informacji na temat serwerow to zanim forum nie padlo godzine temu skopiowalem to co napisal tam Admin:

"Hello,
I couldn't write until now because I didn't know what to tell you.
Last night our both servers were attacked on sql by our polish friends that couldn't sleep well looking at our success.

It wasn't ddos, it wasn't any known attack that we secured in the last year, it was something more harmfull then we thought.

I know how you feel, I know that you lost our faith in us and nobody can change your mind, but if you put in my place for 10 seconds you will realise how much I worked for this project and how much I suffer now.

When you really want to harm something, it's jjst a matter of time until you succeed because on internet everything is possible, the hardest part is to do great things and this is the part where peoples are struggling and when they see something better they just can't accept it.

I worked last night trying to fix the problems with our webdeveloper but eithout results.Today I contacted our host to have a look also and I am waiting news.

No, we don't have a backup because week didn't ended, so I can't promise you anything but that we are doing our best to solve this deep s**t.

I can just say that I apologize to our community that puted their entire trust in me, I feeling really bad but life is full of this things, we can either go further or stuck.And for this moment, we are trying to go further with the players that still trust us.

All the best,

OldSquad Community."

Zobaczymy jak sobie z tym poradzi ale napisalem mu ze jesli sytuacja wroci do normy to musi byc wykryte w jaki sposob zostal zrobiony atak i wdrozone zabezpieczenia zeby sytuacja sie nie powtorzyla. Poniewaz napisal ze atak byl z polski zaoferowalem mu pomoc w przypadku tego jakby mial ochote zeby ktos poszedl z tym na policje. WIem, sam sie usmiecham pod nosem na to co napisalem bo policja z tym gowno zrobi ale chetnie sobie z niebieskimi pogadam bo o ile gra to gra o tyle wlamania do baz danych nawet glupich gier daja mozliwosc kradziezy danych osobowych a to juz na pewno jest karalne.
Opublikowano

Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka, nie mam nic wspólnego z tymi atakami, nie mniej jednak nie ukrywam że cieszy mnie to bo karma wraca. Zniszczył nasz serwer więc nawet trochę nie jest mi go szkoda. Gdy po pierwszej edycji ktoś nam się wwalill do SQL to śmiał się w nieboglosy - noob edition 2 weeks, to czym była ta edycja która nie wytrzymała tygodnia?

A Teraz już bardziej poważnie, nie jestem mściwy i uważam że takke zachowanie to skur*******o. Wiem co czuje administrator i gracze bo sami przez to przeszliśmy, było sporo online serwer wyglądał konkretnie i miał dobre ustawienia (tak - potrafię kogoś dobrze ocenić nawet jeśli jest lub była to moja konkurencja). Myślę że za tym atakiem stoją ludzie z wielkich serwerów z 500++ online bo na oldzie zaczęło się za dobrze to wszystko rozwijać. Mam nadzieję że uporacie się z tymi dziurami i będzie wam dane wystartować na nowo - bo tak jak na edycji non pvp wieszalem psy, tak wiem że edycja z 30 RR była bardzo konkretną i grało się bardzo dobrze, pozdrawiam i życzę powodzenia

Opublikowano

Jestem ciekaw jak został przeprowadzony ów atak na sql. No nic, czekamy na info od admina co dalej z serwerem.

Opublikowano

Jeśli sie ma darmowe pliki które ktoś tam kiedyś ukradł i zostawił sobie dziwne komendy i furtki to trzeba się z tym liczyć :) ale jak to mówią człowieka najlepiej się uczy na własnych błędach

Opublikowano

Serwer nie działa, z pewnością pojawi się nowa publikacja od admina. Przenoszę do archiwum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...