Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polanie 2 - jak zwiększyć rozmiar mapy?

User23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje pomocy w zwiększeniu rozmiarów mapy w mało popularnej, starej Polskiej produkcji, mianowicie Polanie 2, na steam znana jako Knight Shift.
W edytorze mamy do wyboru rozmiar mały, średni i duży, jednak w celu zrobienia mapy marzeń muszę powiększyć rozmiar dużej mapy dwukrotnie, myślałem że cheat engine mi w tym pomoże, jednak nie wiem jak się za to zabrać. Pliki gry są w nietypowym formacie .wd i nie wiem jak dojść do danych odpowiedzialnych za rozmiar mapy. Dodam, że w trybie kampanii mamy mapy o niestandardowych wymiarach, większych niż te dostępne w edytorze. Myślałem nad tym aby wyciągnąć mapę z kampanii i wrzucić ją do folderu mieszczącego własne mapy z edytora lecz mapy z kampanii też są zakodowane (?) w tych niestandardowych plikach.
Może ktoś miał styczność z tą grą i robił kiedyś coś takiego? Gra waży coś około 2 GB więc jak ktoś ma czas by się pobawić plikami i mi pomóc to będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam

Budowniczy
Opublikowano

W edytorze gry mamy tylko i wyłącznie rozmiar mapy jako - mały, średni i duży. Nie da się tego zmienić na jeszcze większe. 

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...