Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Overwatch - Czy warto teraz kupować?

Velkoz21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Chciałbym Was poprosić o opinię na temat OverWatcha.
Widzę, że grę idzie zdobyć za ok 170-180zł w MediaExpert, bo jest na przecenie, ale jakoś nie jestem w stanie się na nią zdecydować.
Pograłem około 40 minut, gdy był darmowy weekend, ale jakoś nie potrafiłem w to wejść. Obejrzałem kilka dni temu materiały na youtube i przyznam, że gra wydaje się być ciekawa.
Czy polecacie nabyć Overwatcha?
Czy gra się nie nudzi? Wiem, że ta produkcja ma miliony stałych graczy, którzy zagrywają się w to dniami i nocami.
Jak Overwatch ma się do Paladins Online? Przyznam szczerze, że to drugie bardzo szybko mi się znudziło.

Jakie są Wasze odczucia?

Z góry dzięki za opinię ;)

Opublikowano

Ja gram w Overwatch od maja i się nie znudziło do tej pory. (a grałem w CS'a i po 2 miesiącach koniec)

Gra ma według mnie bajkową grafikę co przyciąga jeszcze bardziej uwagę. 

Jak dla mnie gra zawsze będzie warta zakupu jeśli ktoś lubi drużynową strzelaninę, jednak to naprawdę zależy od tego co kto lubi. Tym bardziej jak jest na przecenie to warto się skusić! ;)

Do Paladins nic nie mam, ale również zagrałem 2 gierki i wyłączyłem, nie podoba mi się tam mechanika i skille totalnie bez sensu kopia!

Opublikowano

Czyli uważasz, że OverWatch oferuje znacznie więcej pod względem mechaniki i wymaga więcej skilla niż Palladins?
Mam niezłą zagwozdkę, bo naprawdę nie potrafię się zdecydować. Nie chcę wydać prawie 200zł tylko po to, aby zagrać np 10 meczy i po prostu odinstalować.

Opublikowano

Ja gram w Overwatch od maja i się nie znudziło do tej pory. (a grałem w CS'a i po 2 miesiącach koniec)

Jak dla mnie gra zawsze będzie warta zakupu jeśli ktoś lubi drużynową strzelaninę, jednak to naprawdę zależy od tego co kto lubi. Tym bardziej jak jest na przecenie to warto się skusić! ;)

Do Paladins nic nie mam, ale również zagrałem 2 gierki i wyłączyłem, nie podoba mi się tam mechanika i skille totalnie bez sensu kopia!

Prace nad paladins zaczęły się wcześniej tak btw xD

moim zdaniem overwatch jest zwykłym fps który nie wymaga żadnego teamplay'u osobiście mi się to nie podoba :)

Opublikowano

moim zdaniem overwatch jest zwykłym fps który nie wymaga żadnego teamplay'u osobiście mi się to nie podoba :)

Widać że nie grałeś totalnie. W tej grze musi być teamplay, nie wygrasz 1vs6... Co z tego że się zaczęły wcześniej? Overwatch: 24 maja 2016; Paladins: 16 września 2016. Świadczy to tylko i wyłącznie o możliwościach, jak dla mnie wolę wydać 200 złotych na grę i cieszyć się wszystkim lepszym niż tą marną podróbką. 

Opublikowano

Prace nad Paladins zaczęły się wcześniej ale rozgrywka przed betą OW wyglądała tam zupełnie inaczej, na początku sie do informuj a dopiero potem wypowiadaj.

Po drugie, twoim zdaniem gra nie wymaga teamplayu ? What ?

Pewnie nawet nie grałeś a się wypowiadasz, już widzę jak na rankedzie wbijesz na punkt bez zgrania oraz bez pracy zespołowej, tak myślą gracze Paladinsa ganiający za fragami a to nie o to chodzi w tej ani drugiej grze.

Ja gram już od dość długiego czasu i gra się przyjemnie a tym bardziej gdy grasz ze znajomymi, z którymi jesteś zgrany ponieważ możesz robić nie złe comba i polecam również zagrać. Gra jest dość różnorodna więc dla każdy znajdzie coś dla siebie z danych postaci.

Opublikowano

Prace nad Paladins zaczęły się wcześniej ale rozgrywka przed betą OW wyglądała tam zupełnie inaczej, na początku sie do informuj a dopiero potem wypowiadaj.

Pewnie nawet nie grałeś a się wypowiadasz, już widzę jak na rankedzie wbijesz na punkt bez zgrania oraz bez pracy zespołowej, tak myślą gracze Paladinsa ganiający za fragami a to nie o to chodzi w tej ani drugiej grze.

Ja gram już od dość długiego czasu i gra się przyjemnie a tym bardziej gdy grasz ze znajomymi, z którymi jesteś zgrany ponieważ możesz robić nie złe comba i polecam również zagrać. Gra jest dość różnorodna więc dla każdy znajdzie coś dla siebie z danych postaci.

j****y biedny polak robak grajacy w paladins

Opublikowano

Jak najbardziej polecam kupno tej gry, jest warta swojej ceny, przyjemna grafika, ciekawi bohateriowie. Nie nudzi się- przynajmniej mi. Takze jaknajbardziej polecam.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Czyli uważasz, że OverWatch oferuje znacznie więcej pod względem mechaniki i wymaga więcej skilla niż Palladins?

Mam niezłą zagwozdkę, bo naprawdę nie potrafię się zdecydować. Nie chcę wydać prawie 200zł tylko po to, aby zagrać np 10 meczy i po prostu odinstalować.

Sam bylem niechetny do kupna OW majac darmowe paladinsy. Jednak jak juz kupilem OW to powiem tak.

Gra jest genialna, dobra mechanika, duze nastawienei na teamplay etc. Polecam Ci kupic jak najszybciej, gdyz we wtorek bedzie swiateczny event :) (Na malym lvl'y szybko beda Ci leciec skrzyneczki).

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

j****y biedny polak robak grajacy w paladins
Gdzie Ty tu widzisz, że gram w Paladins ?

Swoja drogą widać, że za inteligentny to Ty nie jesteś.

Opublikowano

Kupiłem sobie OW w sobotę i miałem na tyle dużo czasu, że udało mi się pobawić w tą gierkę przez około 10h. 
Nadmienię jeszcze, że wcześniej miałem przyjemność pograć w Palladinsy przez około 16godzin, więc nie jest to jakaś ogromna różnica.

Pozwólcie, że wypowiem się w tym poście na temat obu gierek + moje spostrzeżenia.

OW kupiłem w wersji Origin za 170zł.
Z tego co wiem, to cena ta jest dosyć "przystępna" jeśli chodzi o tą produkcję, co nie zmienia faktu, że to i tak kupa hajsu i głupio mi było ryzykować.
Zaryzykowałem.

Co jestem w stanie powiedzieć na dzień dzisiejszy?
OW > Palladins 
WARTO.

Paladinsy to dla mnie zwykły online shooter, w którym nawalam na oślep, a taktyka jest tutaj elementem pobocznym. Moim zadaniem jest po prostu wykorzystywać możliwości postaci, które idzie przyswoić w ciągu 4 meczy + muszę celnie strzelać, z czym nie ma żadnego problemu ze względu na hitboxy oraz recoil i celność broni. Gra nudziła mnie po dwóch meczach, które trwały średnio 4-8min(nie pamiętam dokładnie, ale coś koło tego trwały mecze w tej grze). 

OW - Zaskoczyła mnie złożoność postaci. Tutaj na serio trzeba przegrać kilka godzin daną postacią, aby dopiero zdobyć wiedzę, która pozwoli nam zrozumieć jej możliwości. Ponadto teamplay jest tutaj głównym elementem całej zabawy. Bez tego NIE MA szans na wygraną. Mamy tutaj już bardziej rozbudowany recoil, zalecam strzelać tak, jak AK47 w Cs ;d 
Przyznam szczerze, że jak usłyszałem o możliwości zmiany postaci podczas meczu w OW, to miałem co do tego mieszane uczucia, ale gdy sam tego doświadczyłem? Stwierdzam, że jest to nieodłączny element rozgrywki. Dostosowujemy się do danej sytuacji, kontrujemy teamcompy przeciwnika i przy okazji świetnie się przy tym bawimy.
Gra mi się nie nudzi. Jestem w stanie zagrać 6-10 meczu i jest znakomicie.

Jaka jest wg mnie wada OW? 
Dla niektórych będzie to cena. Uważam, że jest trochę przesadzona, ponieważ postaci nie ma zbyt wiele + meta i szeroko pojęta "opłacalność" narzucają nam z góry 8 postaci, którymi warto grać, aby mieć przewagę nad innymi + aby łatwiej wspinać się po drabince rankingowej.

Druga wada wg mnie? POSTACIE.
TAK! 

MOIM PRYWATNYM ZDANIEM( PODKREŚLAM TO ) postacie w Overwatch są BEZPŁCIOWE. Co mam przez to na myśli? Właściwie żadna MI nie odpowiada. Zarówno wizualnie, jak i mechanicznie. 
Uważam, że gra nie ma narzuconego z góry klimatu, tak jak np. jest to z LoLem. 
Może dlatego twórcy podrzucają nam różne komiksy z zabarwieniem fabularnym? Trudno powiedzieć.

Jestem weteranem gier mmorpg, internetowych hero shooterów i szczerze? Nie potrafię znaleźć czegoś dla siebie. 
Jeśli chodzi o Paladins, to pomimo wielu podobieństw, czułem się tam troszkę lepiej. 
Jeśli chodzi o LoLa? Lee Sinem potrafiłem rozegrać tysiące gier, być w topce i grać tym bohaterem dalej. (Wiem, że LoL to co innego, ale chodzi mi o sam fakt grania jedną postacią dużo czasu i wpasowanie się w to. Akurat nie robi mi to różnicy, że są to dwa różne gatunki. Chodzi mi o przedstawienie postaci, jej wpasowanie w "klimat" jak i samą mechanikę i funkcję, którą pełni).
O grach z gatunku mmorpg nie będę się rozpisywać, ale powiem, że potrafiłem przegrać 4k godzin jedną klasą postaci, bo po prostu mechanicznie mnie pociągała.

Uważam, że postaci jest ZA MAŁO. 
Mamy zaledwie kilku tanków, kilku supportów z czego tylko niektórzy są typowymi supportami, zbyt mało jest tanków. Wiem, że zaprzeczę sam sobie, ale szczerze? Taka ilość postaci wystarcza( O DZIWO) do tego, aby rozgrywka nie była monotonna, była różnorodna i mogła się odbyć na w miarę równych szansach.

Czekam na nowe postacie, mam nadzieję, że Blizzard zaskoczy mnie NARESZCIE jakąś ładną postacią(PRZEDE WSZYSTKIM) ze świetnym gameplayem.

Czy polecam OW?
Tak, polecam.
Odradzam natomiast sugerowanie się opiniami innych ludzi, którzy na siłę porównują OW do Paladins + odradzam sugerowania się doświadczeniamiz tą drugą grą. Ow, pomimo pozorów, jest zupełnie inną grą. Mechanika jest trudniejsza, trudniej wszystko przyswoić i umiejętności indywidualne + teamplay, grają kluczową rolę.

KAŻDEMU hejterowi OW życzę tego, aby spędził przy tej grze chociaż te 10 godzin i aby sam się potem wypowiedział.
Jak gra była za free, to rozegrałem łącznie około 40 minut, stwierdziłem że to beznadzieja z lepszym dopracowaniem od Paladins + natychmiastowo odinstalowałem tą produkcję.
Z czystej ciekawości obejrzałem materiałyRocka, dotyczące tej "taktycznej" strony OW, dałem tej grze szanse i nie żałuję.

Polecam się tym zainteresować.

Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Ja tam z chęcią poczekam.
Mam nadzieję, że dodadzą coś, co nie odstraszy mnie designem jak Sombra i ta wojowniczka "RU" + że będzie to postać, która nareszcie mi podpasuje.
Ileż można katować Genjego, Torbjorna i mecha? :D

Opublikowano

Akurat w OW ludzie potrafiący grać tylko i wyłącznie jedną postacią są zbędni w teamie. W OW trzeba potrafić się dopasować do teamu bo inaczej jest się na straconej pozycji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...