Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem przy formatowaniu windowsa

ominges

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj chciałem sformatować laptopa, przy instalacji windowsa wyskakuje mi taki błąd

"A requires CD/DVD Drive Device driver is missing. If u have a driver floppy disk, CD, DV, or USB Flash Drive, insert it now.

Note: If the WINDOWS installation media is in the CD/DVD Drive, you can safely remove it for this step."

Zaraz po nim wywala mi kolejny błąd:

"No device drivers were found. Make sure, that the installation media contains the correct driver and that click "OK"."

Macie może jakieś porady?

jOABuHG.png

Opublikowano

A jak instalujesz system? Z płyty, pendrive?

Jaki system instalujesz?

Jaką masz specyfikację komputera?

Jeżeli instalujesz Windowsa 7, a masz 6-generację intela, to nie zainstalujesz go z płyty. Microsoft to zablokował.

Ogólnie polecam instalować Windowsa 10 tylko i wyłącznie, bo wspiera on najnowsze biblioteki DirectX 12. Najnowsze gry będą na nich oparte ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

A jak instalujesz system? Z płyty, pendrive?

Jaki system instalujesz?

Jaką masz specyfikację komputera?

Jeżeli instalujesz Windowsa 7, a masz 6-generację intela, to nie zainstalujesz go z płyty. Microsoft to zablokował.

Ogólnie polecam instalować Windowsa 10 tylko i wyłącznie, bo wspiera on najnowsze biblioteki DirectX 12. Najnowsze gry będą na nich oparte ;)1

1.Z płyty

2.Windows 7 Professional

3.Procek: Core 2 Duo T5450 (1.66 GHz)

2GB ramu

Dysk 250 GB SATA

@JacoH

jOABuHG.png

Opublikowano

Może napiszesz jaki był system i jaki jest rodzaj partycji na dysku; mbr / gpt  ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...