Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile slotów uciągnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chciałbym postawić mini serwer na moim laptopie :)

Ile Slotów Uciągnie Taki sprzęt ?

Procek : Intel Core I3 - 4005U CPU 1.7GHZ

RAM : 6GB

Proszę O Pomoc :D

Opublikowano

Zależy też jakie masz łącze, jeżeli masz słabe, a pc dobry, to tutaj to nic nie pomoże, poza tym weź też pod uwagę, że jak robisz to bardziej profesjonalnie to musi on cały czas działać, dolicz koszty prądu itd, na TitanAxe.com są w miarę spoko i tanie serwery, mogę Ci je polecić.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Ludzie, ten CPU ma 1.7GHz a Minecraft jest jednowątkowy. Naprawdę?
Laptopy nie nadają się do stawiania serwerów. Odpuścicie sobie.
Jak chcesz mieć własny serwer to postaw go za 20zł miesięcznie na VPS od lvlup.pro, mają bardzo dobre serwery jak na taką cenę.

^

SkChat

INNOWACYJNY POMOCNIK CZATU

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/s/e0aec29

To odpowiedź na Twoje pytanie.

Patrzę na ten poradnik i nie wiem co mam myśleć, według Ciebie na serwer składa się tylko pamięć ram, a ja się pytam gdzie: procesor, dysk, łącze, nie mówiąc jeszcze o lokalizacji serwera. Zrozumcie w końcu serwery to nie tylko pamięć operacyjna, równie dobrze znając się na rzeczy, bardzo dobrze optymalizując serwer można postawić 100 slotów na 2gb ramu i to będzie działać dobrze, zrozum serwer to nie tylko pamięć operacyjna...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

CAMDNAx.png

Opublikowano

Cześć chciałbym postawić mini serwer na moim laptopie :)

Ile Slotów Uciągnie Taki sprzęt ?

Procek : Intel Core I3 - 4005U CPU 1.7GHZ

RAM : 6GB

Proszę O Pomoc :D

Jeśli planujesz postawić serwer publiczny - zdecydowanie nie warto, miesięczne koszty prądu przy laptopie uruchomionym 24 godziny na dobę mogą okazać się wyższe niż koszty hostingu.

Liczba slotów zależy natomiast od odległości renderowania, ilości mobów i mechanizmów oraz innych akcji podejmowanych przez graczy czyli mówiąc ogólnie od trybu serwera.

Opublikowano

Emm.. Nie lepiej postawić ci serwer na jakimś hostingu?

Byłoby to o wiele lepsze rozwiązanie.. Stawianie serwerów na komputerze własnym trochę nie ma sensu, bo pewnie chcesz publiczny a to trzeba wtedy 24/7, więc ile za prąd będzie szło..

Do tego dochodzą problemy z internetem i komputerem, zawsze coś się może zepsuć, a tak to nie wiem może ze 30 slotów byś uciągnął ale to też zależy od łącza internetowego.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...