Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Posiadam niską wydajność.

Chaos1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój PC

-Procesor Intel Core i5-2400 3.8ghz

-Płyta główna Gigabyte Z68a-d3h-b3

-Kości A-Data 2x4gb 1600mhz / 2170mhz XPG V2 Grey

-Karta Graficzna MSI GF GTX 960 Gaming 2gb

-System operacyjny Windows 10.

Czy przy takiej konfiguracji komputera jest normalne, że na ustawieniach graficzny wszystko na LOW / WYŁ posiadam najwięcej 50 fps i spadki poniżej 30 fps na losowej mapie przy losowej ilości graczy? Oglądałem, czytałem na temat tego i każda osoba która posiada i5-2400 z gtx 960 na spokojnie przy ustawieniach średnich wyciągał stałe 60-70 fps.

Z góry mogę powiedzieć, że czystka kompa, zmiana parametrów w pliku profil, odparkowanie rdzeni, priorytet na wysoki, najnowsze sterowniki itp.

Opublikowano

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Wyłączyłeś niepotrzebne programy np. Xbox GameDVR, Nvidia Shadowplay, Nvidia GeForce Experience?

Wyłączyłeś DX12 w menu grafiki?

Masz jakieś ograniczenie pamięci GPU?

Jeżeli wspomniane rady nie zadziałają, spróbuj:

Ctrl+Shift+Esc, Wejdź w zakładkę Procesy i znajdź plik Battlefield1.exe, PPM i Ustaw priorytet -> Wysoki

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Wszystko mam na low/off, dx12 off, ograniczenie cpu off, wszystko co niepotrzebne wył, w tle chodzą tylko pliki systemowe nic zbędnego. Z góry dodam, że starałem się wszystkich sposobów na zwiekszenie fps. Ciężko będzie mi zapewne pomóc. Twoim zdaniem na takim sprzęcie ile powinienem wyciskac fps? +/-?

Opublikowano

Nagle z niewiadomych przyczyn moje fps wzrosły do 80-90, potem borykałem się z problemem spadków co jakies 15 sec, wartost fps wtedy spadała do 30, nawet mniej. Poczytałem troche po internecie i doczytalem się, że to wina ram, że za mało itp itd. Wiem, że 8gb w zupelnosci wystarcza więc drogą dedukcji postanowiłem podkręcic troche taktowanie ram i co się okazało, problem spadków zniknął. Teraz przy ustawieniach low / siatka ultra, gra potrafi chodzić bardzo płynnie przy ~80fps.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...