Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PL VS CLASSIC

Cichyx'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co prawda nie gram na PLu, ale grałem na classicu. Mogę polecić gre na classicu :D Grałem na nim ze 2 tygodnie i grało mi się fajnie, i gdybym nadal miał czas to grałbym do dzisiaj. Gra nie opiera sie AŻ TAK na władowaniu kasy w isa. Co prawda skille na P będzie trudniej wbić etc. ale wszystko jest do ogarnięcia. 

Opublikowano

PL = Dużo czasu poświęcić aby coś się dorobić - Pewny stabilny serwer - Pewniak że nie będzie off w najbliższym czasie...
Classic = Nie grałem nie wiem - Priv - Z dnia na dzień niewiadome o offnięciu serwera :).

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

classic to sztosik opcja imo, jest co robić, przyjemnie się gra po prostu, a na plu jest za dużo udziwnień teraz classic z plikami pl'a z tamtych lat > pl 2k16

Opublikowano

Na globalu to już nie to samo co kiedyś, jakbym ja miał cofnąć się to grałbym z jakaś ekipką i najlepiej pod jedn konto chyba, że masz ciężki portfel to się pobawisz wszędzie :D NA classicu nie grałem ale słyszałem dobre opinie i jak widać graczy trochę tam jest a to coś znaczy. Osobiście jak szykać czegoś w klimacie starego globala to poczekałbym na WoM bodajże 16 tego startuje ale głowy nie dam :)

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Opublikowano

Na pl nie grałem więc nie mam zdania.

Classica nie polecam, syf. Serwer zrobiony na odwal się, może dla hajsu. Jeśli chodzi o jakość clienta to pozostawia wiele do życzenia. Taka odświeżona ravia + drobne zmiany. No i po za tym ten "klasyczny klimat" metina i 4 strony w eq i inny syf.

b6b78815.png

Opublikowano

Już lepiej na pl'u zacząć. Zawsze to pewny serwer i stabilny + brak "faworyzacji".

Co do classica żałosny serwer od żałosnych ludzi że tak to ujmę. Serwer zrobiony na odpierdol, byle jakoś to stało xD

IDcncno.png

Opublikowano

Jasna sprawa,że classic,bo na plu trzeba duzo hajsu realnego wydać żeby pójść w góre :)

Bez kłamstw... 

Na plu wprowadzono kupony SM, które bez problemu możesz kupić w grze oczywiście wtedy gdy są w IS także nie musisz wcale inwestować PLN aby grać na podobnym poziomie jak graczy korzystający z IS. Wcale nie twierdzę, że gracze którzy korzystają z IS  nie mają przewagi, ale nie oszukujmy się gdzie tak nie jest ? na privach również jest to obecne. 

Zdecydowanie polecam PL obecnie trwa event swiąteczny gdzie możesz wydropić zmianke czy dodanie... 

Opublikowano

To tak jakbyś pytał się, czy lepiej pracować na czarno czy na umowie...

Wybrał był legalnie*.

*czytaj global

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Global jeśli chcesz pograć dłużej bo masz większą pewność że postoi jeszcze długo z kolei z Classiciem nie wiadomo ile będzie stał bo to jednak priv , a privy mają to do siebie , że lubią padać :).

egq3SFm.png

Opublikowano

Jeśli chcesz pograć sobie tylko od tak dla zabicia nudy to privek. Jeśli zamierzasz pograć dłużej to polecam globala. Tak jak pisali wyżej, priv to priv i w każdej chwili może paść.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...