Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vesters, Zandia, Samia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te serwery wyglądają na godne uwagi. Dwa pierwsze trochę stoją i chyba wyglądają na stabilne. Trzeci ma wystartować i mnie zainteresował. Co myślicie o dwóch pierwszych ? Ktróy lepiej wybrać?

Opublikowano

Vesteris to pewny serwer na dłużej, który stał się już marką i ma wysoką stabilność oraz świetną administrację, dochodzi do 2k online. Na początku łatwo zarobić, ale potem lekka monotonia może Cię zniechęcić - głównie razador, nemere i zbijanie bossów 95+ (których teraz nie tak łatwo dorwać). Vesteris to serwer bardziej pod PvM, ale za to TOP1 w tym typie. Wojen gildii tam zbytnio nie ma, jedynie na turnieju gildii były :v

Zandia w miarę świeży serwer, który w obecnych czasach zaskakuje dobrą administracją dbającą o serwer, do tego są też jakieś bitwy o najmocniejszego bossa, ale w porównaniu do vesterisa endgame nadchodzi szybciej, liczba graczy online oscyluje w przedziale 500-600.

Samia - z prezentacji wygląda na bardzo dopracowany serwer, który będzie wymagał sporej ilości poświęconego czasu, aby stworzyć perfekcyjną postać. Wydaje mi się, że gra na nim będzie podobna, jak na Invorii i zatrzyma sporo graczy na wiele miesięcy. O ile nie popełnią takiego samego błędu i nie dodadzą w aktualizacji ekwipunku, na którego całkowite ulepszenie dropi się dniami i nocami. Jeśli ekwipunek będzie na tyle przyjemny do robienia, że duża część graczy postanowi zrobić klasówki, a wojny gildii będą na porządku dziennym - ogółem będzie co robić przy endgame - serwer może zyskać miano najlepszego. Ale to okaże się kilka miesięcy po starcie.

Dodatkowo Samię sponsoruje Hooltras - spokojnie można spodziewać się min. tych 2k online, nawet przy konkurencji od pewnego serwera, który nie umie wystartować. O stabilność również nie ma się co martwić - Invoria, która u niego stoi ma już 1,5 roku.

tenor.gif

Opublikowano

Vesteris - godny polecenia, jednak nie licz, że będzie dużo wojen, serwer głównie pvm

Zandia - narazie się jakoś trzyma w miarę

Oczywiście lepiej wybrać vesterisa, bardziej pewniejszy

A co do Samia to nie ma co się napalac, bo może wyjść taki hit co z antarisem :v

Opublikowano

Vesteris - Ogarnięty serwer, na luzie możesz zaczynać, zabawa na wiele godzin ;)

Zandia - Niby się trzyma ale jakoś mnie nie przekonuje ;/ 

Samia - Moim zdaniem będzie to niewypał z sporą ilością bugów no ale czas pokaże. 

GG: 58291199

Opublikowano

To nawet nie z tych serwerów co możecie polecić? Nie zależy mi głównie na wojnach. Może być easy/medium ale dobrze zbalansowany pod względem pvp. Będę grał archerem, poszedłbym na tego vesterisa ale to bonowanie eq mnie przeraża nie tyle co czas a koszty. Wiecie, lubię mieć perf wszędzie. Tak patrzyłem trochę to nie widzę sam nie wiem jakiegoś wow...

ps. mam na negrosie 2kkk i mógłbym wymienić na jakimś serwerze tak więc dobrze, gdyby handel był legalny i wspierany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...