Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 pytania do komputera.

HolcioPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 2 pytania,(1)gdy kupuje zestaw na morele.net bez systemu to mam jakis wgrany system czy nie ? czy  sam musze wgrywac ?
(2) Czy za 650zl kupie jakis dobry komputer do gier ? 

Opublikowano

1. Jest bez systemu Czyli musisz sam wgrać sobie 

2. Za 650 zł Kupi się coś ciekawego Lecz używane podzespoły by tu wchodziły w rachubę I wiadomo na takim sprzęcie nie pograsz w Wiedźmina 3 na Wysokich detalach w Full HD 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

1. Jest bez systemu Czyli musisz sam wgrać sobie 

2. Za 650 zł Kupi się coś ciekawego Lecz używane podzespoły by tu wchodziły w rachubę I wiadomo na takim sprzęcie nie pograsz w Wiedźmina 3 na Wysokich detalach w Full HD 

(1)Czyli nie wlacze kompa ? Jak ja bym wgral windowsa skoro mam na usb i musze kompa zrestartowac ? 

(2) W wieska nie gram, a pogralbym w cs go na srednich ? Albo w gta v na najnizszych ? 

Opublikowano

1) - Możesz wejść do BIOS'u i wgrać jakiś system. To jaki wgrasz to już od ciebie zależy.

2) - Raczej nie będzie z tym problemu.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Mozesz zainstalowac wlasnie triala na bodajze 90 dni od windowsa, potem zdecydujesz czy chcesz go zakupic, robisz bootowalny pendrive np rufusem, jest to mega proste jak i sama instalacja, wiecej google Ci powie.

Za 650zl? Dobrze gdybys mial jakies czesci, ale w rozdzielczosci nizszej niz 1080p, np 720p jest to mozliwe bez problemu. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Mozesz zainstalowac wlasnie triala na bodajze 90 dni od windowsa, potem zdecydujesz czy chcesz go zakupic, robisz bootowalny pendrive np rufusem, jest to mega proste jak i sama instalacja, wiecej google Ci powie.

Za 650zl? Dobrze gdybys mial jakies czesci, ale w rozdzielczosci nizszej niz 1080p, np 720p jest to mozliwe bez problemu. 

Wszystko mam co potrzebne do komputera tylko brakuje mi dobrej jednostki,posiadam stary komputer, obudowa i zasilacz nie wiem jaka bo nie moge znalezc tego ale masz podzespoly:

Procesor:Inter Pentium 4 cpu 3.00GHz

Karta graficzna:Geforce 9500 GT

ram:2gb ( nie wiem jaki)

dysk: WDC WD3200AAJS-00B4A0 ATA Device

( Wszystko z menadzera urzadzen bralem jak cos )

Mozna bylo by cos zostawic ? Moglbym dac zdjecie zasilacza i obudowy bo nwm jaka to jest :P

Opublikowano

W tym temacie masz instrukcję użycia programu CPU-Z : http://www.mpcforum.pl/topic/1398233-przeczytaj-zanim-napiszesz-temat/ (na dole).

I podaj link do specyfikacji.

Poza tym otwórz obudowę i przeczytaj, lub zrób zdjęcie mocy, modelu i marki zasilacza.

Ogólnie procesor, płyta, ram, dysk do wywalenia. 

Grafika też przydałaby się lepsza, ale jeżeli nie starczy, to warto zostawić tą póki co. A z czasem wymienić za te 300-400zł na coś lepszego ;)

Zasilacz to kwestia 100zł, dysk 100zł, płyta 80zł (H61)+ i3-2100 (lub podobny; 100-110zł), ram 60zł. 

I 200 zł nie całe zostaje na grafikę. Tutaj pytanie, czy za jakiś czas miałbyś więcej kasy na lepszą grafikę? Bo procesor i reszta starczy nawet do grania w GTA V (sam na takich podzespołach odpalałem GTA V na wysokich ( z GTX660, a potem R9 380 4GB).

Zestaw fajny, bo pomimo już swoich lat ma możliwość rozbudowy dla ciebie (z czasem i5-2400 (300zł), lub i7-2600 (500-600zł)), ram kolejne 8GB (w sumie 12GB), SSD, grafika i grasz dalej w najnowsze gry.

Najtańsza podstawka, która jest w ogóle warta uwagi.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...