Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam taniego hostingu do mc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule, poszukuje hostingu na serwer mc, wraz z kumplami mamy zamiar zacząć grać w mc i by serwer działał 24/7 nie mamy zamiaru stawiać go na hamachi. Tak więc poszukuje hostingu na czysty serwer nie będzie tam zbędnych pluginów mamy zamiar na czysto grać bez zbędnych urozmaiceń więc poszukuje takiego 10/15 slotowego serwera . Jaki hosting polecacie do tego typu serwera?

Opublikowano

Promocja trwa na TitanAxe.com 1.5 GB ramu za 1.23 na tydzień ! Polecam

Szukam osób, które chcą stworzyć ze mną serwer, więcej informacji na priv

Opublikowano

Polecam Enderchest, nie mam z nim żadnych problemów. Do tego masz nielimitowane sloty, 2gb ramu za 15 zł jeżeli dobrze pamiętam.

Tylko wczoraj cały dzień offline, strona tak samo ;)

Najlepszy będzie lvlup.pro, za 20zł postawisz na VPS OpenVZ idealny do twoich potrzeb serwer.

^

SkChat

INNOWACYJNY POMOCNIK CZATU

Opublikowano

Polecam Enderchest, nie mam z nim żadnych problemów. Do tego masz nielimitowane sloty, 2gb ramu za 15 zł jeżeli dobrze pamiętam.

Najlepszy będzie lvlup.pro, za 20zł postawisz na VPS OpenVZ idealny do twoich potrzeb serwer.

OpenVZ pod serwer gry? Ludzie... Przecież chłopak może zapomnieć o stabilności... 

Skąd wy te hostingi bierzecie? Co to w ogóle jest? Za 32GB ramu i procesor 4 rdzeniowy (o chu** wie jakim taktowaniu, no bo skąd wiedzieć, jeśli o tym nie napiszą) biorą 212 zł - czyli nic godnego polecenia, bo za taką cenę nie dostanie nic dobrego. W tych czasach, aby dostać coś dobrego trzeba wyłożyć i jeszcze przy tym dobrze poszukać. 

Ja polecam Ci w dalszym ciągu OVH - dobra zapora, dobre serwery i dobre parametry. Znajdziesz taniej to prawda przykładowo mintshost - jakby mi tam za darmo pozwolili serwer założyć, to bym chyba nie skorzystał, bo tam wszystko działa jak domino. Korzystam od kilku lat z OVH i mogę naprawdę polecić tą firmę z własnego doświadczenia. 

Opublikowano

Jeśli zamierzasz robić serwer dla 15 slotów to nie ingeruj w VPS'y i droższe sprawy, bez sens.

Wystarczy że wybierzesz albo Pukawkę, albo LVLUP - dobre zabezpieczenia, i za małe pieniądze :)

Opublikowano

OpenVZ pod serwer gry? Ludzie... Przecież chłopak może zapomnieć o stabilności... 

Skąd wy te hostingi bierzecie? Co to w ogóle jest? Za 32GB ramu i procesor 4 rdzeniowy (o chu** wie jakim taktowaniu, no bo skąd wiedzieć, jeśli o tym nie napiszą) biorą 212 zł - czyli nic godnego polecenia, bo za taką cenę nie dostanie nic dobrego. W tych czasach, aby dostać coś dobrego trzeba wyłożyć i jeszcze przy tym dobrze poszukać. 

Ja polecam Ci w dalszym ciągu OVH - dobra zapora, dobre serwery i dobre parametry. Znajdziesz taniej to prawda przykładowo mintshost - jakby mi tam za darmo pozwolili serwer założyć, to bym chyba nie skorzystał, bo tam wszystko działa jak domino. Korzystam od kilku lat z OVH i mogę naprawdę polecić tą firmę z własnego doświadczenia. 

Mam Proxy na KVM 2GB i tryby na OpenVZ 8GB i na stabilność nie narzekam. Średnio 50 osób w weekendy.

^

SkChat

INNOWACYJNY POMOCNIK CZATU

Opublikowano

Ja osobiście polecam Enderchest ze względu na niskie ceny i fajny panel. Za 15zł/msc 2GB Ramu z 2 rdzeniami 3.5GHz, za 3zł/msc 1GB Ramu z 1 rdzeniem 3,5GHz

Mają przerwy techniczne przez kilka dni, jak skończą będzie pewnie wszystko działało dobrze, bo wcześniej takich problemów nie było.

Opublikowano

Najlepszy jest Enderchest. Obecnie korzystam z ich oferty i jestem bardzo zadowolony.

Bardzo niskie ceny i jedna z wyższych jakości serwerów. Jedyną wadą jest to, że na jednej maszynie Enderchestu stoi ok. 500 serwerów, więc jeżeli ktoś dopuści się DoS lub DDoS na którejś z maszyn, wszystkie serwery momentalnie padną.

Opublikowano

W porównaniu do różnego typu Craftservów, Pukawek itd to jest dobra opcja, nie jest to hosting dla osób bardzo zaawansowanych, którzy potrzebują konsoli itd tylko dla początkowych graczy Minecrafta lub takich którzy są średnio zaawansowani, dlatego właśnie ten hosting oferuje im gotowe paczki serwerowe do każdego z trybów przy instalacji serwera albo w bardzo łatwy kreator swojej strony serwera, gdzie swoją stronę internetową wykonamy w kilka kliknięć. Więc dla początkujących lub średniozaawansowanych użytkowników to świetna opcja, poza tym mają bardzo szybki support, mogę powiedzieć, że po testowaniu wielu hostingów powiem śmiało, że najszybszy na rynku. 

CAMDNAx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...