Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer dla gildii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej, wpadł mi do głowy dość ciekawy pomysł, otóż serwer głosowy (teamspeak3) dla gildii grających na hardcore'ach typu: MCHardcore, MCHC, skkf, Craftcore czy MC4U.

Slotów byłoby powiedzmy od 400 do 512, zależy to od reklamy oczywiście.

Stabliność.. - to pytanie mnie do tej pory męczy, nie znam się aż tak na tych całych serwerach, ile mogą zabierać ramu czy procesora, ale tak na oko, ile bym musiał wybulić za taki serwer, chodzi mi o VPS (z dobrymi zabezpieczeniami, i w ogóle).

Jako iż gildii jest teraz mnóstwo, i jest w miarę dużo serwerów, to warto skorzystać z takiej oferty..

Więc pytanie do Was, wypaliło by takie coś? - warto iść w tą stronę?

Ostateczna nazwa tego teamspeak'a była by taka: ts3hc.pl - podoba Wam się, czy nie pasuje?

Pozdrawiam

snarx.

Opublikowano

Pierwszy projekt, nie wiesz co z czym się je i chcesz iść na taką ogromną skale?

Pomysł nie najgorszy no, ale sama maszyna ci nie wystarczy.

Do tego dochodzą przeróżne boty, grafiki, strony (bez niej nie dostaniesz licencji) także nastaw się, że wydatki (przynajmniej na początku) będą wynosić ponad 600 zł.

Opublikowano

Pierwszy projekt, nie wiesz co z czym się je i chcesz iść na taką ogromną skale?

Pomysł nie najgorszy no, ale sama maszyna ci nie wystarczy.

Do tego dochodzą przeróżne boty, grafiki, strony (bez niej nie dostaniesz licencji) także nastaw się, że wydatki (przynajmniej na początku) będą wynosić ponad 600 zł.

W tej chwili mam grafika i w miarę ogarniętego kodera, czyli strona jest już w 80% załatwiona.

Boty zamierzam brać na zamówienie, jest ktoś tutaj w miarę ogarnięty i chciałby podjąć się pracy nad Nim?

Co do serwera głosowego polecam ci VPS KVM Z Hosteam który wyniesie Cię 150zł Brutto.

Właśnie, i tutaj mam pytanie - jakie parametry ma mieć VPS? - tak na oko, jeśli nie starczy to wyjątkowo wezmę więcej.

Specjalista
Opublikowano

Ogólnie muszę przyznać, że pomysł mi się podoba, jednak nie wypali on bez współpracy z serwerami gier. Co do maszyny, jeśli chcesz VPS to najlepiej kupić w LVLUP.pro, jeśli interesuje Cię Polska firma z dobrymi zabezpieczeniami albo BlazingFast tutaj jednak trzeba płacić w Euro. Na początek moim zdaniem 4GB ramu oraz dobry procesor z dobrym taktowaniem. Będzie potrzebny Ci osobny hosting dla strony WWW oraz zakup licencji (NPL przy tym projekcie nie wchodzi w gre). Ważny też jest dobry zespól, który zna się na rzeczy.

Tak słowem końcowym. Na początek będzie trzeba dać trochę pieniędzy w rozwój tego projektu, oczywiście co roku trzeba odnawiać większe koszty typu licencja domena. Sam projekt będzie miał szanse tylko, gdy będziesz miał nawiązaną współpracę z jakimiś większymi serwerami gier.

Opublikowano

Ogólnie muszę przyznać, że pomysł mi się podoba, jednak nie wypali on bez współpracy z serwerami gier. Co do maszyny, jeśli chcesz VPS to najlepiej kupić w LVLUP.pro, jeśli interesuje Cię Polska firma z dobrymi zabezpieczeniami albo BlazingFast tutaj jednak trzeba płacić w Euro. Na początek moim zdaniem 4GB ramu oraz dobry procesor z dobrym taktowaniem. Będzie potrzebny Ci osobny hosting dla strony WWW oraz zakup licencji (NPL przy tym projekcie nie wchodzi w gre). Ważny też jest dobry zespól, który zna się na rzeczy.

Tak słowem końcowym. Na początek będzie trzeba dać trochę pieniędzy w rozwój tego projektu, oczywiście co roku trzeba odnawiać większe koszty typu licencja domena. Sam projekt będzie miał szanse tylko, gdy będziesz miał nawiązaną współpracę z jakimiś większymi serwerami gier.

Na sam początek chciałbym zawrzeć współpracę z popularnymi serwerami Minecraft, jednak później można ewentualnie zmienić kontent na Metin2 lub inne podobne gierki, odskocznia ale może wypalić w pozytywnym stopniu, jeśli potrzeba większych parametrów do VPS'a to można tam dostać indywidualną ofertę i o Nią będę się ubiegać, hosting do WWW już mam, licencji jeszcze nie (ale da się to załatwić).

Ostatecznie, możecie pomóc w wymyślaniu domeny projektu?

Specjalista
Opublikowano

No musi mówić o typie serwera. Musisz dać gdzieś tam słowo kluczowe: gildie, gildii, guild czy coś w tym stylu. Pamiętaj, że licencja najlepiej legalna prosto ze strony.

Ja ci radzę najpierw pogadać o współpracy a potem coś robić.

Opublikowano

No musi mówić o typie serwera. Musisz dać gdzieś tam słowo kluczowe: gildie, gildii, guild czy coś w tym stylu. Pamiętaj, że licencja najlepiej legalna prosto ze strony.

Ja ci radzę najpierw pogadać o współpracy a potem coś robić.

Licencja będzie jak najbardziej legalna, o to się nie trzeba martwić - jeśli coś nie wyjdzie, to znajdzie się inne wyjście.

Aktualnie kontakt mam z dwoma wielkimi serwerami i bliższy kontakt z LVLUP. - jeśli miałbym brać coś z ich oferty, to jaką?

Specjalista
Opublikowano

Jak z LVLUP.pro to weź KVM 2GB pod Serwer TS3, 4GB OpenVZ pod wszystkie boty oraz mozesz pod stronę. Jak masz z nimi kontakt to najlepiej wszytsko od nich brać.

Opublikowano

Nic nowego teraz większość serwerów ma taki sam pomysł wiec bez $$$ ,pomysłów, wiedzy i doświadczenia wątpię że serwer ci wypali.

Ale jeśli na prawdę chcesz to:

VPS KVM LVLUP.PRO na początek 1 bądź 2 pakiet.

Domena OVH

Opublikowano

'firmy z dobrymi zabezpieczeniami albo BlazingFast'

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD, opiszę to szybko w punktach:

1. Uzupełnienie danych do ataku (50-250 mbps);
  2. Wciśnięcie przycisku 'ATAK';
  3. Po 15 sekundach 35% pakietów;
  4. Włączenie PERM MODA który sam generuje dodatkowe od 4 do 7% pakietów;
  5. Piszesz w HelpDesku z prośbą o zareagowanie na atak, wysyłasz tcpdump;
  6. Kotlet odpisuje 'Witam, nie odnotowaliśmy żadnego ataku w pańską usługę, możliwe, że to chwilowy DROP bądź problemy z internetem, proszę o wysłanie Tracerouta';
  7. Odpisujesz mu, że był to atak bo nie możesz się połączyć w ogóle na serwer i ciągle jest dużo %;
  8. A on na to 'Witam, BlazingFast nie jest nastawiony na serwery TeamSpeak3, hosting jest przeważnie pod strony oraz serwery GIER. TeamSpeak3 jest bardziej dziurawy niż szwajcarski ser, wysłaliśmy tcpdump do naszych techników (c***a zrobił)';
  9. Po tygodniu rezygnujesz z blazinga bo nie mają ochrony (mimo ,że na stronie głównej napisane jest wyraźne 980 Gbps), nie przyznają Ci zwrotu gotówki;
  10. Serwer do tej pory ma pakiety, a ty żałujesz ,że wydałeś EUROSKI bo jakiś pajac z forum polecił Ci ten hosting bo MA DOBRE ZABEZPIECZENIA;
  11. Ponownie wydajesz pieniądze na kolejny serwer.

Nie pozdrawiam.

Jedynie co ten LVLUP się nadaje to pod boty, bo za taką cenę mało jaki hosting sprzedaje serwery, chyba, że znajdziesz inny to gratulację ceny/=/parametrów.

Jak już masz jakiś syf od lvlup (zwaną KVM) to wiedz ,że to SYS (SoYouStart) gdzie serwery są bardziej narażone na ataki...

Masz pieniądze? OVH GAME i masz z głowy baranów którzy wydają po 75$ na defcona bo lubią sobie gasić serwerki ...

Tak samo KVM Hosteam dobra opcja, ale te opcje są dla ludzi którzy chcą wydać pieniądze bo tanio nie jest.

NetSpeak wprowadził OVH GAME KVM - możesz tam też wypróbować i zdać tutaj raport jak z serwerem będzie.

Reasumując, nie bierz blazinga bo usmażysz sobie kotleta z serwera. OVH GAME, KVM Hosteam, NetSpeak pod serwer, LVL UP OpenVz 4 gb pod boty.

Czyli łącznie koszty ~100 zł z dobrymi wiatrami na początku. (20 zł lvlup, 70-100 serwer pod TeamSpeak i jakaś tam strona z php etc.).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...