Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania nt. ProMT2

Jonsonek995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś coś słyszał czy ktoś coś wie na temat ProMT2. Czy są jakieś realne plany na ten serwer czy raczej mam zapomnieć o tym serwerze na wieki ;p

Pytanie padło dlatego ponieważ no to jest moje " dzieciństwo " tam się wychowałem hehe :) 6/7/8 lat coś koło tego na jednym serwerze :)

W tym momencie strona im już padła lub została wyłączona a na fun page nic nie dodają. A może administracja serwera tworzy nowy jakiś serwer ? :) Znacie może jakiś serwer bardzo podobny do tego Odpowiedzi nawet najmniejsze wskazówki piszcie pod spodem. 

PS. Administracja Forum proszę o nie usuwanie postu ponieważ będzie takim moim sygnałem co i jak ;) Z góry dzięki

Opublikowano

Alchemik1 Napisano

Witajcie, według ankiety która została przeprowadzona większość z was chce aby serwer istniał nadal i był na nim reset kont z wprowadzeniem zmian na serwerze by przyjemność grania na nim była jeszcze większa.

Dlatego przemyślałem kilka spraw, również porozmawiałem o tym z pewnymi graczami jak i zaczerpnąłem kilka rzeczy z wiadomości które do mnie pisaliście. 

Jak wiadomo serwer jest legenda bo istnieje juz 6 lat i skoro chcecie by istniał dalej to będzie istnieć kolejne tyle albo i więcej.

Poniżej znajduje się lista zmian które zostaną wprowadzone na serwer:

• Zostanie pomniejszony exp do 255 poziomu, od 255 do 300 zostanie zwiększony 
  • Zostanie zablokowane wchodzenie na konkurs OX multi kontami
  • Będziemy przygotowywać serwer powoli do multijęzycznego, co za tym idzie? Więcej graczy
  • Zostaną usunięte wszystkie przedmioty z wymiany eq 
  • Zostaną usunięte wszystkie zbroje które tak naprawdę są kostiumami.
  • Zostanie pomniejszony czas trwania kont VIP na 7/14/30 dni
  • Zostanie dodana mapa z bossami z wszystkich dungeonów na której będą się one respić co ok. 10-15 min
  • Zostanie pomniejszona wartość Kamienia Duszy Uchylenia+5 na 15%
  • Zostanie ustawione DMG w broniach z systemu ulepszeń od nowa bazując na wartościach z broni podstawowych (spowoduje to spadek aktualnego dmg o ok. 50%)
  • Zostanie ustawiony system ulepszeń broni w następujący sposób:
  • Miecz Bojowy > Miecz Trytona > Miecz Niebios > Miecz Szafirowy > Lodowy Miecz  > Ognisty Miecz > Pozłacany Miecz > Pradawny Miecz > Rubinowy Miecz > Diamentowy Miecz
  • Zostanie ustawiony system ulepszeń zbroi w następujący sposób:
  • Zbroja z czar. stali > Zbroja Hwang > Zbroja Minosa > Lodowa Zbroja > Ognista Zbroja > Pozłacana Zbroja > Pradawna Zbroja > Rubinowa Zbroja > Diamentowa Zbroja 
  • Zostanie ustawiony system ulepszeń biżuterii w następujący sposób:
  • Niebiańskich łez -> Grozy > Niebios > Bermona > 
  • Zostaną ustawione poziomy zbroi/broni które są w systemie ulepszeń na nowo by nie było jak teraz że pół setów jest na 255
  • Zostanie zmieniony wygląd panelu gracza z przycisków na ikony.
  • Zostaną usunięte fryzury z gry
  • W ItemShop będzie można kupić tylko Zwierzaki,Kostiumy,Fryzury,Szarfy,Ulepszacze,Zwoje,Przedmioty specjalne (Błogosławieństwo Życia etc)
  • Zostanie zmieniony drop Dodań/Zmianek bonusów w Szarfach na podobny drop Zielonych Sił
  • Zostaną dodane Fryzury,Kostiumy,Błogosławieństwo Życia (etc) do drop podczas łowienia
  • Zostanie dodany ranking DMG dla wszystkich klas jako tabela z umiejętnościami i będą tam wypisane wszystkie osoby które pobiły aktualny rekord z przeszywka/krytykiem lub bez
  • Zostanie dodana weryfikacja kont poprzez wiadomość email by później nie było problemów z odzyskiwaniem haseł
  • Zostanie dodany system zgłoszeń dla sprawniejszego kontaktu z Team
  • Zostaną dodani 2 nowych GM na serwer by pilnowali gry.
  • Zostaną dodane nowe efekty świecenia zbroi
  • Zostanie dodany ItemShop na stronie
  • Zmiana EQ (Nasz system, nie gotowiec)
  • Mała wikipedia w której będą informacje o bonusach,systemie ulepszeń, prezentacja serwera i w przyszłości więcej
  • 4 sety biżuterii nowych ulepszanych z eq na 54/ tarcz na 61 / hełmów na 41 (smocza biżuteria zostanie usuniętą)
  • Zostanie dodany ChangeLog (Lista zmian) do klienta wraz z wersja serwera w jakiej zmiany zostały wprowadzone.
  • Na serwerze zostanie przywrócona wartość Yang/Futer ponieważ ceny ulepszeń zostały zmienione (głównie przerabianie na następny set) oraz w pierwszych setach głównym ulepszaczem są futra miedzy +0 a +7

Zmiany nie są duże jednak większość z nich nie mogłyby być wprowadzone na serwer gdzie są już stare postacie.

Oczywiście przy ponownym włączeniu serwera będzie prezentacja zawierająca wszystkie systemy jakie są na serwerze jak i rozpocznie się ponownie wysyłka SMS i inne rodzaje reklam.

Team ProMT2

@alchemik1

Opublikowano

Również przeżyłem tam jedne z lepszych chwili w metinie, brakuje teraz tego klimatu :>

GG: 58291199

Opublikowano

Pro było najlepsze jak był max 100 lv :D

No każdy dobrze wspomina ProMT2 oczywiście do pewnego czasu jak zaistniało P2W. Ale no cóż ;) Mam nadzieje że powstanie taki sam lub bardzo podobny serwer.

Opublikowano

Kogo wgl było Promt2? Bo już nie pamiętam a chciałbym się upewnić i czy od tego czasu czymś się zajmował? 

Opublikowano

Z tego co mi się wydaje serwer był alechemika lecz no on nie zbyt się nim zajmował od momentu gdy pozakładał ItemShopy i te sprawy wiesz o co chodzi :) Później chyba olała reszta administracji serwer i został sam alchemik.

EDIT:

Zresztą ProMT2 to nie jedyny serwer od nich. Był np. LomaxMT2 

Opublikowano

Ok dzięki za szybkie info :D Aż przydałoby się coś na tych plikach ogarnac z lekką edycją oczywiście :D Ten serwer miał to coś w sobie ; >

Opublikowano

Ok dzięki za szybkie info :D Aż przydałoby się coś na tych plikach ogarnac z lekką edycją oczywiście :D Ten serwer miał to coś w sobie ; >

Ja pamiętam ten serwer z czasów, gdzie nie wszyscy ogarniali eq, perfect item to wgl było coś, czego ludzie nie ogarniali.

(Płacz typu, nie zmieniaj broni podczas pvp! :D) wtedy dało się grać, po zrobieniu serwera w 100% pod P2W z krążącą legendą, że gdzieś ponoć to eq dropi, gra straciła sens .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...