Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura mechaniczna do max 500zł

scoti112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuję pomocy w wyborze klawiatury mechanicznej tak do max 500 zł ale najelpiej 450 cos takeigo i najpierw miałem brać na cherry mx red ale poczytałem i duzo ludzi mówiło ze bardzo lekko sie klikaja przez co mozna przez przypadek coś kliknąć i chyba teraz wezmę na cherry mx blue mógłbyś coś pomóc default_smile.png

a tu znalazłem jakieś na blue które są nawet spoko z tego co wiem default_wink.png
https://www.morele.net/klawiatura-cooler-master-quickfire-ultimate-sgk-4011-gkcl2-697480/
https://www.morele.net/klawiatura-cmstorm-quickfire-tk-cherry-mx-blue-sgk-4020-gkcl1-604090/

Opublikowano

Więc weź na Cherry MX Black. Są twardsze, niż redy.

A Blue ma zupełnie inną budowę.

Czy zależy ci na dodatkowych przyciskach makr, czy multimedialnych?

Dobrą klawiaturą w ten cenie byłby Tesoro Excalibur. Sam miałem ją dwa razy na przełącznikach Kalih Brown (kalih to coś jak Cherry MX, konkurencyjna firma).

Drugą opcją jest Tesoro Durandal, który jest nie na kalih, a na cherry MX.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH blue ma lepszy dzwiek a do gier tez sa dobre tak wiec jakieś propozycję na blue ? a na przyciskach makr to nie multimedialne mogły by być z przezwyczajenia do obecnej :)

Opublikowano

Alternatywa zamiast black sa tez browny. Z klawiatur moge ci za 370 polecic ozone strike batle

no nie do konca, bo sa blacki (jak i redy) sa liniowe, browny juz nie do konca, jednak cos tam haczy, poza tym aktywacja przy 45g czyli tyle co redy, a full to i tak mniej niz blacki 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Te ktore najbardziej Ci pasuje, tu chodzi glownie o przelaczniki (serio) :v 

To moze inaczej, bedziesz gral raczej czy pisal? Liniowe (black, red) raczej lepiej sie sprawdza w grach, szybciej odbijaja od takich blue, na ktorych zas lepiej sie pisze, choc to tez kwestia osobistych preferencji moze byc. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Sporo gram ale te gry nie sa tak wymagające wiec np redy sa zbede a takie pół do gier i pół pisanie to z tego co wiem to blue czyli któraś z tych 2 co podałem moze byc??

Opublikowano

Własnie ja wziąlem browny z mysla o graniu jak i programowaniu. Jak cos programujesz albo piszesz ale tez duzo grasz to nie bierz redow i blackow tylko wlasnie browny, blue nie bierz bo one typowo pod prog. i pisanie.

Opublikowano

najlepiej pełnowymiarowa przyciski multimedialne moga być takie podstawowe do spotify podswietlanie rgb nie wymagam moze byc po prostu podswietlana aby była dobra :D

Opublikowano

zdaje mi sie ze na kazdych przełacznikach da sie grać xdd 

Oczywiście, że się da. Mi np. blue nie przeszkadzają, a gram w takie gry jak cs go i lol ;) Redy moim zdaniem za łatwo się klikają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...