Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocnicy gra MMORPG v2

amazirekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

z ostatniego poszukiwania "ekipy" do wspólnego tworzenia gry MMORPG wyciągnąłem wnioski. Tak więc ponownie zbieram ekipę, natomiast tym razem projekt jest już rozpoczęty. Załączam filmik pokazujący obecny postęp.

https://youtu.be/8RzP1QTvhyQ

Jestem osobą młodą inwestującą w przyszłość nauką programowania, dla tego jeżeli chcecie wynagrodzeń (za pracę nad projektem), profesjonalnego środowiska pracy (biuro etc), to tutaj tego raczej nie znajdziecie (możecie iść). Gra tworzona będzie amatorsko.

Co dorzucam od siebie?

- Bardzo dobre umiejętności programistyczne w JavaScript (JQUERY, NODEJS, SOCKET.IO)

- Znajomość baz danych MYSQL, MONGODB

- Serwer głosowy TeamSpeak

- Serwer testowy VPS

- Dużo wolnego czasu (prawie codziennie od 16 do 24 z przerwami)

- Zapał do pracy (nie słomiany ^^)

Kogo szukam?

- Programistów JavaScript

- Grafików

- Scenarzystów

Każda z osób musi mieć wolny czas co najmniej kilka godzin po kilka dni w tygodniu. Dokładny czas ustalimy.

Kontakt: 

x

Proszę o konstruktywną krytykę, oraz waszą opinię na temat projektu, jakie są szanse na jego ukończenie (wg. was).

Stary temat: klik Jak widać tematy różnią się od siebie, kiedyś nie myślałem o tym co ja umiem (co dam od siebie) a myślałem tylko o profitach jakie będę z tej gry czerpał. Popełniłem błąd i przyznaje się do niego.

Opublikowano

serce moje płacze, że nie poszukujesz designera ^_^

Z ciekawości, masz już stworzony design document?

Statystyki mówią jasno: MMORPG jako pierwszy projekt to samobójstwo. Znam tylko jedną ekipę, której udało się takie coś i nie była to zbieranina z internetu i zarabiają na swojej grze, zamiast ciągle tracić.

Zabrakło w Twoim poście informacji o doświadczeniu. Czegoś, co udowodni, że nie tylko mówisz, że coś potrafisz.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Z ciekawości, masz już stworzony design document?

Statystyki mówią jasno: MMORPG jako pierwszy projekt to samobójstwo. Znam tylko jedną ekipę, której udało się takie coś i nie była to zbieranina z internetu i zarabiają na swojej grze, zamiast ciągle tracić.

Zabrakło w Twoim poście informacji o doświadczeniu. Czegoś, co udowodni, że nie tylko mówisz, że coś potrafisz.

To nie pierwszy projekt, tworzyłem jakieś platformówki w JavaScript.

Co do doświadczenia do dziękuje Ci za uwagę.

Tak więc doświadczenie w NodeJS to ok. 8 miesięcy, a w samym JS ok. 1,5 roku.

Opublikowano

Chodzi o gotowe projekty, a nie o to, że bawisz się czymś od roku. Pokaż gotowe gry :)

Opublikowano

Chodzi o gotowe projekty, a nie o to, że bawisz się czymś od roku. Pokaż gotowe gry :)

Nie będę ich pokazywać bo są cholernie brzydkie. Nie znam się na grafice.

Mimo wszystko dzięki za konstruktywną krytykę :D

Opublikowano

osoby znajace sie na rzeczy beda potrafily zobaczyc to, co jest poza grafiaka, a chyba takich szukasz... 

Opublikowano

Jedno zastrzeżenie:

Prowadziłeś blog o projektowaniu gier. Jasnym jest, że dla Ciebie design będzie najważniejszy. Przyznaje racje, że jest ważny lecz czy tak bardzo ? Oczywiście być musi i to on buduje klimat, jednakże projektowanie gry raczej przydzieliłbym scenarzyście którego szukam:

"Kogo szukam?

- Programistów JavaScript

- Grafików

- Scenarzystów

Każda z osób musi mieć wolny czas co najmniej kilka godzin po kilka dni w tygodniu. Dokładny czas ustalimy."

Przykładów moich gier nie pokaże bo uważam, że nie warto. Moje umiejętności pokazałem na przykładzie filmiku, na którym jest widoczny system map, poruszania, logowania, etc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...