Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sądzisz, co powinno się znaleźć na prawdziwym serwerze HARDCORE?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż tworzę swój serwer HARDCORE i posiadam już parę pluginów napisanych przeze mnie typu Tools'y. Mam też pytanie do Was, co powinno się właśnie na takim serwerze znaleźć oprócz podstawowych komend ;)

Opublikowano

a więc:

- Diaxy dla naiwnych : )

- Jakiś parkour

- Room dla elit

- Wymieniarka

- Drop skrzynek ze stone, a z tych skrzynek normalny drop

- Komend najlepiej żeby wgl. nie było ( wszystko powinno być w gui i itemach )

- Bank centralny do przechowywania itemów na wypadek śmierci

- Można poukrywać skrzynki na mapie

- Polecenie /modreq do zgłaszania błędów, hakerów i sugestii administracji.

Kalkuj po prostu inne serwery.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Na pewno maluuutki drop.Ciężkie itemy do zdobycia. Ban po 3 zginięciach na 1 dzień na przykład.

Jakieś fajne nowe skrypty,których nie ma na innych serwerach

Wszystko autorskie pisane najlepiej od zera.

DreamPL96

Pierożki ma już co 3 serwer trzeba wymyśleć coś nowego.

Opublikowano

server 1.9+

Drop na diax znikomy i 10% ze wraz z diaxem zespawni sie 2 tnt odpalone

Zadnych pierozkow

Porzadny antycheat lepszy niz AAC 

Admini 16+

a więc:

- Jakiś parkour

- Room dla elit

- Wymieniarka

-Co do banku nie Mozesz zrobic ze za 10/20/30/40/50 zlota odblokowywujesz miejsce w enderchescie na start masz 9 slotow

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Zacznijmy od tego że wersja 1.9+, jak widzisz dużo serwerów jest na 1.7x - więc trzeba spróbować czegoś nowego, i zachęcić graczy.

Zero żadnych dupereli typu tych pierożków, najniższy drop (może być z bonus po wbiciu 1lv że daje 0,10% do wyboru na jaki surowiec się chce), dość trudne itemy na gildie, innowacyjne pomysły, żadnych pluginów z internetu - to co zrobisz sam, ew. Twój technik będzie o 100% wydajniejsze od tego co znajdziesz :)

Opublikowano

• Wersja 1.9+, a najlepiej 1.11,

trudniejsze zdobywanie wszystkich mikstur,

szybsze niszczenie się ekwipunku,

bany po śmierci ,

serwerowe pudełko(?), które po zebraniu określonej ilości bloków od graczy odpala automatyczny event,

dłuższy czas wzrostu trzciny,

jakieś nagrody za sprowadzanie graczy,

dobra paczka ac.

Opublikowano

Zdecydowanie juz wersja 1.11 , Trudne itemki na gildie, podstawowy drop , ogarnieta administracja, przydałby sie jakis "smaczek" dzieki ktoremu twoj serwer bedzie rozpoznawalny :)

Opublikowano

Ja pizgam xD ja nie wiem co wy macie z tym małym dropem. Wy chyba na serio gracie w te klocki żeby kopać. Ostatnie edycje większych hardcore'ów nie wypalały właśnie przez za mały drop. Ja bym zrobił serwer oparty na 3-4 edycji mchc. Czyli : drop złota ~2% czyli każdy będzie miał po 10-15 koxów w enderze i dziennie przy chwili poświęconej kopaniu (1-2h) da rade wykopać te 5-6 koxów, dlaczego? żeby wreszcie na takich serwerach zaczęło się w końcu coś dziać. Teraz nawet serwery easyhc przesadzają z tym małym dropem. Przecież niedługo ludzie będą spierdzielać na jakieś no-name'owe serwery tylko po to żeby sie poklepać bo po 10 godzinach kopania na hc wykopiesz 2 koxy, poczym jak go zjesz to typ spierdziela i taka jest klepa. Na 3-4 edycji mchc były prawdziwe klepy, nie trwały one 2-3 minuty tylko po 15-20 bo każdy miał koxy i widział że ja go zje to nie musi kopać następnego przez 5 godzin.

Opublikowano

Na pewno przyda się najnowsza wersja. Zadziała lepiej niż niejeden antycheat (nie oznacza to, że należy z niego zrezygnować. Wręcz przeciwnie - przyda się taki, który poradzi sobie z oszustami).

^

SkChat

INNOWACYJNY POMOCNIK CZATU

Opublikowano

Na pewno maluuutki drop.Ciężkie itemy do zdobycia. Ban po 3 zginięciach na 1 dzień na przykład.

Jakieś fajne nowe skrypty,których nie ma na innych serwerach

Wszystko autorskie pisane najlepiej od zera.

DreamPL96

Pierożki ma już co 3 serwer trzeba wymyśleć coś nowego.

Skryptów nie będzie ;) Pluginy prawie wszystkie będą autorskie. Dzięki za info w sprawie tych pierożków bo miałem je zrobić ale postaram się coś nowego wymyślić :D Drop taki mały że nic prawie nie dropi :P.

• Wersja 1.9+, a najlepiej 1.11,
  • trudniejsze zdobywanie wszystkich mikstur,
  • szybsze niszczenie się ekwipunku,
  • bany po śmierci ,
  • serwerowe pudełko(?), które po zebraniu określonej ilości bloków od graczy odpala automatyczny event,
  • dłuższy czas wzrostu trzciny,
  • jakieś nagrody za sprowadzanie graczy,
  • dobra paczka ac.

W sprawie wersji to nie wiem czy przenieść wszystko z 1.7.10, mogą być błędy z pluginami ale się postaram z ekipą :D A same pomysły świetne :P Sam bym ich nie wymyślił ;)

Gość Marichcje
Opublikowano

a więc:

- Jakiś parkour

- Room dla elit

- Wymieniarka

^ To jest prawdziwy hardcore według Ciebie? xDDDDDD

Mały drop, administracja 18+, spora mapa, mało dodatków, ograniczone pisanie na czacie i przede wszystkim reklama - na hardcore powinno być wielu graczy, bo bez nich już nie jest tak trudno. Poza tym mało serwerów jest teraz ze zwyczajnym dropem. Jeżeli nie masz reklamy, a drobny serwer to mógłbyś właśnie taki zrobić, zawsze milej się gra. :)

Opublikowano

a więc:

- Jakiś parkour

- Room dla elit

- Wymieniarka

Mały drop, administracja 18+, spora mapa, mało dodatków, ograniczone pisanie na czacie i przede wszystkim reklama - na hardcore powinno być wielu graczy, bo bez nich już nie jest tak trudno. Poza tym mało serwerów jest teraz ze zwyczajnym dropem. Jeżeli nie masz reklamy, a drobny serwer to mógłbyś właśnie taki zrobić, zawsze milej się gra. :)

Ostatnie edycje jednych największych serwerów hardcore nie wypaliły właśnie przez za mały drop. ( Tak słyszałem )

Wiek administracji nie ma znaczenia. ( Widziałem wiele bardziej ogarniętych serwerów prowadzonych przez grupę 12 latków, niż serwerów prowadzonych przez ludzi 18+ )

Mała mapa jest prostsza do ogarnięcia i w zupełności wystarczająca dla niedużego serwera. ( Mniejsza mapa to również mniejsze lagi, bo serwer nie musi wczytywać tylu aktywnych chunków jednocześnie )

Dużo dodatków pomaga urozmaicić serwer, tak żeby nie był on schematyczny i nie nudził się po 2 miesiącach grania. ( Tak jak to ma miejsce na większości serwerów )

Ograniczanie pisania na czacie nie jest najlepszym rozwiązaniem. ( Lepiej podzielić lobby na kilka serwerów i ustawić zasięg widoczności wiadomości na np. 100 kratek )

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Gość Marichcje
Opublikowano

a więc:

- Jakiś parkour

- Room dla elit

- Wymieniarka

Ostatnie edycje jednych największych serwerów hardcore nie wypaliły właśnie przez za mały drop. ( Tak słyszałem )

Wiek administracji nie ma znaczenia. ( Widziałem wiele bardziej ogarniętych serwerów prowadzonych przez grupę 12 latków, niż serwerów prowadzonych przez ludzi 18+ )

Mała mapa jest prostsza do ogarnięcia i w zupełności wystarczająca dla niedużego serwera. ( Mniejsza mapa to również mniejsze lagi, bo serwer nie musi wczytywać tylu aktywnych chunków jednocześnie )

Dużo dodatków pomaga urozmaicić serwer, tak żeby nie był on nudny i nie nudził się po 2 miesiącach grania. ( Tak jak to ma miejsce na większości serwerów )

Ograniczanie pisania na czacie nie jest najlepszym rozwiązaniem. ( Lepiej podzielić lobby na kilka serwerów i ustawić zasięg widoczności wiadomości na 100 kratek )

Tylko, że prawdziwy hardcore nie ma multum dodatków. Jeżeli serwery nie wypaliły to nie miały reklamy, a według mnie hardcore to ciągła rywalizacja. Nie ma reklamy, to nie ma hardcore, bo nie ma z kim się klepać etc. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...