Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić serwer od wersji 1-7 do 1-8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ktoś wie czy na CraftServe można wgrać jakoś własny silnik? Bo próbowałem wgrać i nie mogłem wgrac własnego tylko ich się instalował

A 2 pytanie czy można jakoś zmienić w opcjach jaki silnik ma czytać serwer?

Opublikowano

A ktoś wie czy na CraftServe można wgrać jakoś własny silnik? Bo próbowałem wgrać i nie mogłem wgrac własnego tylko ich się instalował

Nie wiem jaki mają panel, ale podejrzewam że jest taka opcja.

Jeśli nie ma to podmień własny silnik z tym co jest na serwerze, powinno zadziałać.

Opublikowano

Jeśli nie ma to podmień własny silnik z tym co jest na serwerze, powinno zadziałać.

Niestety kiedy usuwam ich silnik i wgrywam swój i tak wgrywa się na nowo od nich,lecz mój dalej jest w FTP :/

I nie wiem kurcze co zrobić w tej sytuacji.

A jest możliwość zmienienia gdzieś jaki silnik ma się ładować na serwerze w ustawieniach w ftp?

Opublikowano

Niestety kiedy usuwam ich silnik i wgrywam swój i tak wgrywa się na nowo od nich,lecz mój dalej jest w FTP :/

I nie wiem kurcze co zrobić w tej sytuacji.

A jest możliwość zmienienia gdzieś jaki silnik ma się ładować na serwerze w ustawieniach w ftp?

Polecam przeczytać:

https://craftserve.pl/engines

Innego silnika nie zainstalujesz.

bjk8v7f.png

Opublikowano

Przyłączam się do pytania. Niestety craftserve w przeciwieństwie do encha nie oferuje możliwości wejścia z różnych wersji. Jest na to jakiś plugin? ^^

Opublikowano

Przyłączam się do pytania. Niestety craftserve w przeciwieństwie do encha nie oferuje możliwości wejścia z różnych wersji. Jest na to jakiś plugin? ^^

Najłatwiej będzie po prostu zmienić hosting na inny, który pozwoli wgrać dowolny silnik.

Opublikowano

Po prostu wgraj Spigota 1.7.10 przez FTP.

Niestety to nie zadziała Hosting uruchamia silnik,który został zainstalowany a nie ten co wgraliśmy przykładowo przez ftp.

Temat Zakończony

Spigot - #1543

To pomogło!

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...