Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"mocna głowa" a waga.

grek102

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Waga w sumie też, bo jednak słysząc z opowieści, osoba, która waży 80kg,  musi wypić więcej od osoby, która waży 50kg.

(Może to być mit)

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Z wagą to bywa różnie...

Mam "paczkę" z którą regularnie piję, bawię itd. i przykładowo mam kolegę, który jest dość szczupły, a na alkohol to istna maszyna -.-. Praktycznie zawsze ostatni kończy.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano
  • Przy piciu alkoholu przede wszystkim ma znaczenie solidny posiłek przed imprezą (Dzięki posiłkowi z tłuszczów, białka i węglowodanów alkohol wchłania się 3 razy wolniej) PS. Jeżeli wiesz, że będziesz chlał do upadłego to lepiej nie jedz nic ciężkiego bo wszystko zwrócisz :v
  • Osoby, które regularnie spożywają alkohol mają na niego większą tolerancję i będzie ciężej je upić.
  • Waga myślę, że jakieś znaczenie ma bo im większa osoba tym więcej alkoholu we krwi będzie musiała mieć by się upić.

Najważniejsze jednak jest by myśleć trzeźwo.  :ninja:

Opublikowano

Wiadomo jak ktos wazy 60 kg a ktos wazy 150 kg to szybciej sie upike lzejszy. Alkohol szybciej rozprowadzi sie. Trzeba jesc tluste rzeczy to sie nie upijesz

Opublikowano

Alkohol to zło!

Solidny posiłek przed piciem, jakieś przekąski w trakcie picia, by w żołądku poza płynami było coś jeszcze. Na każdego alkohol wpływa inaczej, niektórzy mogą w siebie wlewać litrami i mało co ich rusza, inni natomiast wypiją kilka kieliszków czy piw i mają nokaut. 

Jeżeli ktoś piję okazjonalnie, to szybciej się upiję, niż jak ktoś pije często (chociaż w niektórych przypadkach bywa na odwrót, ale to już chyba od przemiany materii zależy).

Waga niby ma jakiś wpływ, ale wydaje mi się, że u grubszych osób, po prostu alkohol dłużej utrzymuje się w organizmie.

Pij z głową! :D

229401491222156497913.gif

Opublikowano

Dla mnie to mit. Mam kumpla chudzielca który wali jak smok. Poza tym jest wiele czynników, czy tylko chlejesz czy jeszcze jesz jakieś posiłki, czy wcześniej piłeś alkohol.

Opublikowano

Ogólnie to zależy też od przełyku. Bo jeden ma małe usta i robi małe łyki, a drugi jak pelikan połyka strumieniem.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Ahhhh jest wiele zależności twojej tolerancji na alkohol. 

1 Tak jak wspomniałeś waga, ale nie jest to aż tak ważne 

2 Częste picie jeżeli walisz dzień w dzień to będziesz mocniejszy ( do czasu ma to tendencje wzrostową do pewnego punktu, potem tolerka spada) 

3 Naćpaj się fetą wypijesz z 3 razy więcej 

4 Pojedz sobie dobrze i tłusto i podczas libacji zagryzaj często i tłusto. 

Jest tego znacznie więcej np pierdolniesz 0,5 litra na exa to nie wstaniesz z paneli, a wypijesz to w 50 w przeciągu 4,5 h to rozłoży się to inaczej 

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Czyli jeżeli przystopuję troche z alko i zacznę się odchudzać to raczej nie mam się bać, że pierdykne zgona od razu na początku? xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...