Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Celestial - Prywatny serwer w Nostale!

Notrax3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

T

U

T

A

J

|

R

E

K

L

A

M

A

|

Cześć! Jakiś czas temu, nudziłem się - i szukałem serwerów Nostale.

I znalazłem taki serwer, nazywający się 'Celestial NOS'.

Tworzę ten temat, ponieważ na żadnym polskim forum nie udało mi się owego znaleźć. 

No to zaczynajmy!

1. Główne informacje o serwerze

Strona serwera:

http://178.238.234.244/

Download: 

http://178.238.234.244/download.php

Skan: 

https://www.virustotal.com/pl/file/6f69cc14b97600953d2b6dc3caf2de716bf786c14345a79227821dada1684488/analysis/1480750761/

http://178.238.234.244/register.php

No i najważniejsze - Raty:

Exp x55
Drop x1
Gold x20
Wróżki x25

2. Jak zacząć grać?

No i tutaj mamy dwa sposoby. 

Pierwszy - Możemy udać się do starych wiosek nosville, i nabijać lvl, następnie zrobić SP (to będzie opisane w punkcie niżej) Potem iść na kometę etc.

Drugi - Zacząć od 50 lvl, jak? Poprosić jakiegoś bardziej doświadczonego gracza o podexpienie (czyli 80-99lvl) Wystarczy 1 potwór na LoD, i już mamy 45-55lvl. 

Teraz czas wybrać nasza klasę...

Mamy wybór pomiędzy 3 klasami (jak zresztą wszędzie), więc każdego krótko opisze

~Łucznikiem - Wiele nowych graczy się na niego decyduje, jednak sam go nie miałem, więc polegam tylko na opiniach innych. W każdym razie, przez brak buffów jego wk jest prawie bezużyteczny, wiele osób go nie lubi, bo niezbyt radzi sobie na Akcie 6. Bardzo mało jest graczy, którzy nim grają i posiadają maksymalny lvl (Raczej to osoby, które mają po 3 lub więcej postaci...) Ogólnie, nie polecam.

~Wojownikiem - Jest to najczęściej wybierana klasa na main'a. Jego Berserker idealnie nadaje się na A6, ja już na 85 lvl'u dawałem tam radę. Bije obszarowo (AoE) każdym atakiem, więc do lurów jest idealny. Poza tym, do expa raczej nadaje się tylko Berserker, no chyba że mamy inne sp dobrze wyplusowane.

~Magiem - No, i też dobra klasa, podobnie do woja. Jest kruchszy, do lurów na a6 średnio się nadaje (chociaż trochę daje radę). Dla niego najlepsza sp8, idealna na LoD, do expienia innych postaci. 

3. Karty SP - Jak je zrobić?

Łucznik

Jak wyżej pisałem, tego nie wiem... Jak się dopytam kolegi - wypisze.

Wojownik 

SP1 - War

2 hp/mp 1 atak

SP2 - Blade

Wg. mnie do niczego się nie nada, nie ma PvP. Można go sobie zrobić 4fun, na przyklad tak jak ja (100hp/mp)

SP3 - Crussander

Można próbować zrobić coś na LoD z niego, ale na LoD lepszy mag, więc zróbcie go jak chcecie.

SP4 - Berserker

No i tutaj jest tylko jedna dobra droga. 100 atak Ulepszajcie go na samym początku, jest najbardziej OP.

SP5 - Gladiator

Kolejne coś w stylu Blade. Słaby, słaby... 

SP7 - Zniwiaz

Tutaj kompletnie nie wiem jak zrobić, też zbytnio się na nic nie nadaje.

SP8 - Odszczep 

Tutaj polecam zrobić 20-30hp/mp, a potem 1 element, 1 atak.

Mag

SP1 - Red

Sam go nawet nie zrobiłem, ale dałbym jakoś 2 hp/mp 3 atak

SP2 - Holly

Bez buffów do niczego się nie nada. Tak samo jak blade - zróbcie sobie 4fun.

SP3 - Blue 

On już się bardziej nada, zależy co z nim chcesz zrobić. Ja go rozdałem w ele, posek jest bardziej uniersalny. 2 hp/mp 1 atak 5 element

SP4 - DG

Sam nie wiem co z nim można zrobić, jak dla mnie można go rozdać 4fun, lub samemu coś wymyślić

SP5 - Vulcano

Ja go rozdałem tak i nie jest źle 70 atak 50 hp/mp 20 element i 32 obrona

SP6 - Władca przypływów

No i tutaj ja mam build taki, że 100 atk , czy się sprawdza nie wiem, jeszcze nie używałem

SP7 - Prorok (Mój kochany Maciej Wróżbita)

Bez jego debuffów i combo nie wiem jak go zrobić ;( Polecam na 4fun, tak sie nigdzie nie sprawdzi.

SP8 - Arcymag

No i tutaj mój build pod LoD 40 hp/mp, 50 element, 69 atak i na 93 lvl'u z eq  +0 sam robi całą górę / dół LoD'u.

4.Poradnik początkującego gracza

Tutaj piękny poradnik wraz z całą galerią SS'ów ;)

Będzie tu trochę spoilerów, bo inaczej ss'ów było by za dużo

Jak Zarobić?

Na zarobek jest wiele sposobów. Jednak większość jest związana z dropem.

Dla najniższych LvL, przeznaczona jest kometa. 

//Tutaj screen shot komety//

Jeżeli zrobicie sobie resy na ogień, + lvl 80, możemy zacząć w aktem 5.2

//Tutaj screen shot aktu 5.2//

Od 95 lvl'a zaczyna się prawdziwy zarobek. Czyli AKT 6.

Nie dość, że dropi dużo pieniędzy (za lura nawet 4-5kk) to jeszcze dropią relikwie

0e06c788d9149b61149ee094725c2a1c.png

ce36200c8a4ff4fd75b219c494297c6c.png

(1 Nienaruszona relikwia = 50k, a zwykła = 10k)

Jak zdobyć SP?

Karty specjalisty 1-4 zdobywa się poprzez kamienie, które dropią w kilku miejscach

9f53b2ebf6c05a4406f5f6dabe960db2.png

Karty 5-8 zdobywa się przy tablicy 'Perfection Stones'. Jest to od razu, pod zaznaczonymi punktami.

W razie problemów i pytań, zapraszam na szept do mnie w grze (ReykezPL lub ReykezPLL) lub prywatna wiadomosc na mpcforum.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

@matix212 

Różnie. W Nosville zawsze siedzi kilka stałych graczy, z 5-20, ile jest na mapach nie wiadomo, tłoku nie ma, serwer jak na razie jest mały.

Dodam, że stale gra kilku polaków, z 4-5 + ja. Oczywiście tych, których ja spotkałem. Serwer się rozwija, ciągle nowych graczy przybywa ;)

d9xa4.png

Opublikowano

@Dyktator_PL

Czy może umiał byś czytać? Możesz przeczytać, że otrzymasz natychmiastową odpowiedź w grze. Jestem w grze od 10:00 do teraz ;-; 

W grze Ci pokażę jak tam dojść, pisz teraz.

d9xa4.png

Opublikowano

Gdzie zarobić na 61lv/ berserker? W eq mam tylko miecz +3 bo nie da się sensownie na wszystko zarobić

Idź na "Perfection stones" tam są moby do poexpienia do ok. 68 po czym idź na LOD z jakąś grupką.

giphy.gif

Opublikowano

@ref

Ogólnie, z tego co widzę -serwer nie działa, nie wiem co sie dzieje. Wrzucę informację jak serwer będzie już poprawnie działał.

@Edit

Serwer już powinien działać poprawnie, ale u mnie coś się zepsuło i nie chcę tak jakby mi go włączyć.

d9xa4.png

Opublikowano

Nie polecam za c***a, gralme na poprzedniej wresji tego priva, juz nie pamietma jak sie nazywal ale leaderem w sumie wspolwlascicielem byl cryforme byl przyjebany jak jego caly team, tepowal ludzi kiedy chcial 0 zadbany serwer ogolem nie polecam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTezzy

Jak dla mnie jest lepszy od Nosmagica... 1 lur, i co prawda na nosmagicu wpadł 50 lvl, a potem za każdym może po 50%,

1 lvl... + Gdy poprosiłem kogoś o podexpienie, nikt nic nie odpowiedział. Gdy poprosiłem kogoś o golda, trochę, także - nikt nic nie odpowiedział. 

Na celestialu,  99 lvl wbiłem w 3 dni. Gdy na 1 lvl'u poprosiłem o podexpienie, już kilka osób było chętnych ;\ 1 lur = ~60lvl, a potem jeszcze zrobili mi sp, etc.

@ChuIigan222

Tak ogólnie, to nie wiem. Sam wejdź, zobacz. Ja już mówiłem, dlaczego mi się podoba... Nie ma za dużo ludzi, nie ma milarda bugów,

etc. + Jeżeli chodzi o drobną różnicę którą zauważyłem, na serwerach typu nosmagic, noslad czy innych, wszędzie te takie potiony

odnawiające 100% pż i pm "Fulki" koszują 10k. Na celestialu tylko 1k.

d9xa4.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTezzy

Jak dla mnie jest lepszy od Nosmagica... 1 lur, i co prawda na nosmagicu wpadł 50 lvl, a potem za każdym może po 50%,

1 lvl... + Gdy poprosiłem kogoś o podexpienie, nikt nic nie odpowiedział. Gdy poprosiłem kogoś o golda, trochę, także - nikt nic nie odpowiedział. 

Na celestialu,  99 lvl wbiłem w 3 dni. Gdy na 1 lvl'u poprosiłem o podexpienie, już kilka osób było chętnych ;\ 1 lur = ~60lvl, a potem jeszcze zrobili mi sp, etc.

@ChuIigan222

Tak ogólnie, to nie wiem. Sam wejdź, zobacz. Ja już mówiłem, dlaczego mi się podoba... Nie ma za dużo ludzi, nie ma milarda bugów,

etc. + Jeżeli chodzi o drobną różnicę którą zauważyłem, na serwerach typu nosmagic, noslad czy innych, wszędzie te takie potiony

odnawiające 100% pż i pm "Fulki" koszują 10k. Na celestialu tylko 1k.

Jak fullki są za 1k to wbiję, tylko da ktoś link do downloadu nie z epvp?

//już mam, ale z tego co widze to serverek off xD

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTezzy  Teraz jest online.

Jak jest wyłączony, to jest na 90% jakaś akutalizacja ;p 

d9xa4.png

Opublikowano

Kto jak kto ale Ty Reykez nie masz prawa nawet pisać o nosmagic... z tego co pamiętam byłeś u mnie w fam na DE i płakałeś jak mało kto kiedy musiałeś kupić Ancka na LoD (przecież Ty zarabiasz 200k na 1 dzień). Nie mając pojęcia o grze bierzesz się za prywatne serwery i MAŁO tego prosisz żeby ktoś Cię na nich podexpił... Osobiście mi przyjemnie tam gra (gram już około 2 tygodnie) i tam przynajmniej COŚ ROBIĄ z serwerem a nie jak na waszych Fagtale'ach i innych tego typu serwerach...

Masz problem z NosTale, Metinem bądź z robieniem for ? pisz do mnie, z chęcią Ci pomogę ;)

Opublikowano

Oba serwery FagTale i NosMagic korzystają z tego samego projektu - OpenNos więc rozwijają się mniej więcej w tym samym czasie, inna sprawa to to, ze na NosMagic są straszne lagi i nie da się grać, a na FagTale lagów prawie nie ma, dodatkowo NosMagic to serwer głównie niemiecki, jak tak byłem i chciałem napisać do supportu po angielsku to mi po niemiecku odpisali.. więc MOIM zdaniem FagTale jest dużo lepsze.

Opublikowano

Oba serwery FagTale i NosMagic korzystają z tego samego projektu - OpenNos więc rozwijają się mniej więcej w tym samym czasie, inna sprawa to to, ze na NosMagic są straszne lagi i nie da się grać, a na FagTale lagów prawie nie ma, dodatkowo NosMagic to serwer głównie niemiecki, jak tak byłem i chciałem napisać do supportu po angielsku to mi po niemiecku odpisali.. więc MOIM zdaniem FagTale jest dużo lepsze.

a to dziwne, bo ze mną potrafili się dogadać po Angielsku + nie mam większego problemu z lagami :>

Masz problem z NosTale, Metinem bądź z robieniem for ? pisz do mnie, z chęcią Ci pomogę ;)

Opublikowano

a to dziwne, bo ze mną potrafili się dogadać po Angielsku + nie mam większego problemu z lagami :>

ja też mam tam duże lagi
Opublikowano

ja też mam tam duże lagi

a wchodziłeś dzisiaj? było ok, 200 osób i obeszło się bez lagów :> Zmieniali dziś serwer :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...