Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaangażowanie

thepeve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Bez zbędnego owijania w bawełnę opowiem o naszym zamyśle.

Wraz z pewną grupką ludzi tworzyłem serwer. Było to 2 lata temu,gdy serwery minecraft jeszcze same się utrzymywały.

Serwer nosił nazwę na początku vipercraft potem została ona skrócona do vcraft, a koniec końców teraz nasza osobista domena ma nazwę vcrafty.

Planujemy w święta ruszyć z serwerem hardcore... Takim prawdziwym hardcore... Bez itemshopu, bez "skrzynek csgo"... Kto pamięta czasy prawdziwego hardcore to wie o czym mówię. Serwery "easyhc" pochłonęły minecraft'a i każdy idzie na łatwiznę pobierając gówno paczkę plików z internetu, stawia stronę na gotowym szablonie, podpina itemshop i za pieniądze z serwera kupuje skiny w csgo ;P 

Taka jest prawda... Dlatego my wychodzimy na przekór temu. Stawiamy serwer całkowicie pozbawiony itemshopu na własnych plikach, które koniec końców są już gotowe ;D Będę szczery, bo każdy normalny człowiek wie jakie są koszta utrzymania serwera... Serwer utrzymywałby się z "unbanów" oraz systemu dotacji.

Pytanie brzmi.. Dlaczego ja to tutaj piszę? ;o

Otóż serwer tak jak powiedziałem to po pierwsze koszta... Sami tego nie uciągniemy... Szczerze mówiąc potrzeba nam kogoś kto wspomógłby nas finansowo.

Po drugie nie ma serwera bez administracji, a ja chodząc do technikum fotograficznego nie mam na tyle czasu aby siedzieć za równo w plikach jak i na serwerze.

Więc koniec końców potrzeba nam:

Sponsora / maszynę 

Administratora/ów

Webmastera

Znasz się na tym? Odezwij się do mnie na pw ;)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...