Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam problem z łączeniem się przez YatQ, Putty, FileZilla

osawnw18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam pewien problem z łączeniem się przez yatqe oraz putty (fillezilla tez). Wpisując wszystko dobrze w Yatce oraz putty wyskakują mi otóż takie błędy.

Yatqa:

https://scr.hu/JnGara

Putty:

https://scr.hu/kG9K06

Dodam tylko tyle że po włączeniu PC mogę się połączyć, sprawa zmienia się o 180 stopni po 3-4 minutach bo już nie da się zalogować. Za wszelką pomoc dziękuję.

Opublikowano

Za dużo logowań, komend wykonywanych przez 'coś' na twoim serwerze. Jak się zalogujesz zwiększ 'commands to flood' - powinno pomóc. Najlepiej zwiększ wszystko na flood ;d

Opublikowano

Za dużo logowań, komend wykonywanych przez 'coś' na twoim serwerze. Jak się zalogujesz zwiększ 'commands to flood' - powinno pomóc. Najlepiej zwiększ wszystko na flood ;d

Dziękuję bardzo panie Borygardzie jestem wdzieczny.

JTG

Jednak to nie pomoglo mam ustawione na 5000000000 i nadal to samo :/

Opublikowano

A daj QuestServerQuery te uprawnienia

b_client_ignore_antiflood

Dalej nic :/ ale zauwazylem ze nawet nie mozna ustawic avataru oraz wgrac jakiejkolwiek ikony. Przy wybraniu avataru wyskakuje taki blad:  Transfer "avatar" reports: (could not open file transfer connection)

Specjalista
Opublikowano

Nie dodawałeś jakiś regułek do iptables? Nie masz przypadkiem portu 30033 zablokowanego? Jęsli nie to daj w uprawnieniach "File transfer" wszędzie na Skip.

Spróbuj dodać swoje ip do whitelisty serwera.

Opublikowano

Nie dodawałeś jakiś regułek do iptables? Nie masz przypadkiem portu 30033 zablokowanego? Jęsli nie to daj w uprawnieniach "File transfer" wszędzie na Skip.

Spróbuj dodać swoje ip do whitelisty serwera.

Nic nie jest dodane nawet przy wyczyszczeniu ten blad sie pojawia. Dalem te uprawnienia ale nadal nic. Moje ip jest dodane. Wiec nwm co zrobic jeszcze jakies pomysly ?

Edit:

Przyczyna znaleziona "BOT" tylko nwm czemu miałem ustawione "Commands to flood" na 500000000000 i dalej to się pojawiało :/ no nic trudno muszę sobie poradzić już sam dziękuję wszystkim za pomoc ;)

Teraz moge sie juz normalnie logować ale nie moge wgrywac ikon oraz ustawiac avatarów cos sie stało z transferem :/

Transfer "avatar" reports: (could not open file transfer connection)

Raporty transferu „icon_2227682959”: (could not open file transfer connection)

Opublikowano

A spróbuj dać chmody na folder files

chmod -R 755 files

Poradziłem sobie już. Ale chmoda tez dałem. Dowiedziałem się że hosting blokował 30033 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...