Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania o uzdrowiciela

sotoran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poproszę o pomoc doświadczonych graczy :D

@Karyvlea

@Tytanozz

Założenia : Global

Można powiedzieć , że grałem w różne gry MMORPG, w jedne dłużej, w drugie krócej i jeżeli chodzi o last chaos,

nie jestem jakoś obeznany w tej grze, ale przejdźmy do rzeczy. Miałem kilka postaci, 70-90 na globalu i właśnie na tym

levelu zazwyczaj kończyłem grę w LC. Czym to było spowodowane? Zawsze wolałem grać sam i nigdy jakoś nie

udzielałem się w żadnych gildiach , dlatego teraz stwierdzam że to był błąd, dlatego tak szybko nudziła mnie gra.

Myślałem nad powrotem do LC , żeby spróbować właśnie tej gry w gildii , dlatego chciałbym zadać kilka pytań , które

zapewne przewijały się już kilka razy na tym forum , ale jednak chciałbym się upewnić :D.

1. Czy warto jest grać klerykiem? Czy oprócz wspomagania swojej drużyny, ma on jakieś skille ofensywne, może samemu expić?

Ogólnie, czy przyjemnie się nim gra.

2. Jeżeli miałbym w ogóle zaczynać to załadowałbym trochę zł (50-100zł) na start , żeby móc wystartować z jakimś ekwipunkiem na start.

Nawiązując do sedna, co opłacałoby się kupić na start, p2? jakiś ekwipunek na wysoki lvl? biżuterie?

3. Oczywiście standard pytanie, jak jest teraz z tym blokiem, jest 50 czy 100%? Trzeba farmić na drzewkach ,

czy wystarczy, że parenaście dni przesiedzę na orkach i będzie gitara?

4. Jakieś rady dla początkującego w jaki sposób zarabiać :D? Ogólnie jak już ma się ten poziom wchodząc do tomba,

to potwory schodzą wolniej, dłużej się je bije i jest mniej dropu, dlatego zarobek jest praktycznie znikomy - co radzicie w takim razie?

5. Czy jeżeli grałbym klerykiem, ludzie braliby mnie do pt? (exp i te sprawy)

Jak przypomną mi się jeszcze jakieś kwestie to dam znać w kolejnych postach. Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Teraz gra jest właśnie głównie nastawiona na solówkę za sprawą słoników i elementów, które zmieniły rozgrywkę o 180°. Kleryk jest ciekawą klasą, ale bez słonika na 60lvlu, elementu w broni i buffka pumy na prędkość ataku nie warto.

Na tym lvlu (50) jedynym zarobkiem będzie alvitar i sprzedawanie wydropionych itemów u npc. 

Jeżeli masz zamiar kupować cash, to najlepiej trochę go sprzedać i za to kupić tego słonika, bo bez niego jest naprawdę ciężko. 

Opublikowano

Tzn no nikt Ci nie każe grać z tym słoniem, możesz grać bez tylko będzie trochę trudniej. A jeżeli lubisz taki hardcore jak gra klerykiem, to dlaczego nie? Grasz po to żeby się bawić, a nie by jak najszybciej wbić 185 lvl. Najlepiej wejdź sobie i zobacz jak teraz wygląda gra, może akurat zachęci Cię by zostać. ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...