Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z tworzeniem db

kurzel131

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kierowałem się poradnikiem:

Uruchamiam SQL Server Management Studio, przy instalacji zaznaczyłem mixed mode więc wpisuje hasło i o dziwo login o który nie prosiło przy instalacji. klikam connect i mam taki komunikat

Połączenie z serwerem zostało pomyślnie ustanowione, ale wystąpił błąd podczas procesu logowania. (provider: Dostawca pamięci współużytkowanej, error: 0 - Na drugim końcu potoku nie ma żadnego procesu.) (Microsoft SQL Server, Error: 233)

No ok można zalogować się inaczej, wybieram windows autorisation, łączę się i dochodzę do kroku 9 gdzie się robi backup. Tu mam taki komunikat:

The Database Engine service could not resolve the specified file location. Either the location does not exist, or the current login account does not  have access to it. Verify that the file location exists, and that the login account has permissions on it.

Chociaż tutaj nie widzę żadnego z wymienionych katalogów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...