Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC do 3000 zł

Raageer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym złożyć dobry komputer do 3000 zł lecz nie wiem jakie bebechy wybrać i mam do was takie pytanie co byście mi polecili?

Opublikowano

Uzupełnij według tego co podałem

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

@Raageer

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Jeżeli ma to być nowy komputer (sama skrzynka), bez systemu, to tutaj jest moja propozycja: https://www.morele.net/inventory/info/iQXGMO/

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 16GB
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano
Jaki posiadasz budżet na kupno?: ponad 3000 zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat): Za około 1-2 miesiące

Do czego ma służyć komputer?: Głownie do gier

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?: Monitor z odświeżaniem lepszym niż 60 hz(najwyzej pozniej sie dokupi oddzielnie)

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?: Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?: Kiedyś tak

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?: Chciałbym mieć powyżej 3 gb karty graficznej oraz procesor z taktowaniem 3.2 lub lepszy.

Opublikowano

Mój zestaw będzie spoko. Najlepiej byłoby poświęcić cały budżet dla samej skrzynki, a monitor dokupić z czasem ;)

Oczywiście zestaw się zmieni przed ten czas, więc odśwież czas dopiero z tydzień przed zakupem, lub jak będziesz już miał kasę.

A jeżeli chciałbyś jeszcze lepszy komputer, to możesz kupić używane części ;)

Żywotność procesora, czy pamięci ram, to ponad 45lat (średnia według testów), a płyt ponad 10 lat ;) 

Możesz za tą kasę mieć GTX1060 6GB i lepszą resztę komputera.

Opublikowano

Mój zestaw będzie spoko. Najlepiej byłoby poświęcić cały budżet dla samej skrzynki, a monitor dokupić z czasem ;)

Oczywiście zestaw się zmieni przed ten czas, więc odśwież czas dopiero z tydzień przed zakupem, lub jak będziesz już miał kasę.

A jeżeli chciałbyś jeszcze lepszy komputer, to możesz kupić używane części ;)

Żywotność procesora, czy pamięci ram, to ponad 45lat (średnia według testów), a płyt ponad 10 lat ;)

Możesz za tą kasę mieć GTX1060 6GB i lepszą resztę komputera.

Mam pytanie czy na tym zestawie pójdzie mi watch dogs 2 na wysokich ustawieniach i w ilu fps mniej wiecej.

Opublikowano

Regulamin lokalny. Nie da się tego podać konkretnie, bo zależy to też od tego jak zasyfiony jest komputer i wgl.

Watch Dogs 2 pójdzie na wysokich na spokojnie, a ile FPS możesz zobaczyć na youtube.

Opublikowano

Jeżeli ma to być nowy komputer (sama skrzynka), bez systemu, to tutaj jest moja propozycja: https://www.morele.net/inventory/info/iQXGMO/

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 16GB
WP35ZXZG5A

do tego zestawu tansza plyta, obudowa i zasilacz i ma gtx 1060 6gb.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

to ta usługa.
chłodzenie na procesor
O44Y129AC8
WP35ZXZG5A

do tego zestawu tansza plyta, obudowa i zasilacz i ma gtx 1060 6gb.

A jaka plyte oraz zasilacz bys mi polecil?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...