Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja PC

AdriaN1392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki posiadasz budżet na kupno? +-1000zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) W przeciągu tygodnia do miesiaca max
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 21.5 cala
i5 4460
4gb x2
h81m-p33
Thermaltake 630w modular
MSI r9 270 wykręcona na 1080/1508
Do czego ma służyć komputer? Granie w gry, głównie Forza Horizon 3 Wiedzmin 3 H1Z1
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Kartę graficzną owszem
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Mogą być używki, ogółem chcę trochę ulepszyć komputer, aktualnie w forzie horizon 3 na niskich w FHD mam 40-60fps, chciałbym średnie/wysokie.

Myślałem nad zmianą karty na 970, i sprzedaniu moich ramów i karty i kupieniu 8gb x2
Opublikowano

Ramy ok, chociaz szczerze mowiac ramy bym zostawil, ale akurat forza (nie wiem czy to naprawili) nawet na 8gb nie dziala idelanie, ale zamiast tego lepiej kup rx480, jesli patrzysz na przyszlosc, ale jesli kupisz ramy to zostanie akurat na 970 uzywana, wiec bierz wtedy, tez dobry sprzet i spory skok wydajnosci. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Sprzedaj aktualną grafikę i bierz GTX1060 6GB JetStream ;) Około 1300zł kosztuje i jest wydajniejsza od 970.

Procesor spoko, płyta bardzo podstawowa, ale daje radę. Ram 8GB starczy ci do gier. 

Tylko dałeś ciała biorąc 2x4GB, bo nie masz możliwości rozbudowy ramu. Musiałbyś sprzedać aktualny, lub jedną kość i wziąć 8GB ;) Ale to z czasem.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...