Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 3000 zł 15"

Olsenowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie. Poszukuję laptopa do 3k ew +/- 200zł. Potrzebuję go na studia. Głównie co będę z niego korzystał to jakieś programowanie, internet, gierki typu cs:go ale to rzadko. Dobrze by było gdyby miał w miarę czas pracy na baterii oraz wyświetlacz fullhd (zbyt mała przestrzeń robocza na zwykłym hd) znalazłem coś takiego:

http://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-acer-aspire-r5-571t-54m7-nx-gccep-003-,id-744427#tab_installment

Wydaje mi się w porządku ale nie wiem co o tym sądzicie. (przeglądałem zestawienie na ten miesiąc ale nic nie przypadło mi do gustu więc pomyślałem że może coś innego wymyślicie więc piszę)

Opublikowano

W tej cenie bardzo słaby wybór moim zdaniem.

Potrzebujesz system?

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

MSI GL62 i5-6300HQ/8GB/1TB/ GTX950M 2GB FHD

Matryca FULL HD, mocne zawiasy, sztywność obudowy, prosta stylistyka, możliwość dodania dysku SSD na złączu M.2, bogactwo złączy, przyzwoite osiągi na baterii, brak drain baterii, wygodna klawiatura oraz touchpad

Lenovo Ideapad 700-15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX950M czarny

Lenovo Ideapad 700-15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX950M biały

Matryca FULL HD IPS dobrej jakości, pełny procesor 4 rdzeniowy i5HQ 6 generacji skylake bardzo wydajny jak na ten budzet, miejsce na dysk SSD m2 - możliwośc zamontowania dodatkowego dysku m2 jest to bardzo wygodne bo mozesz miec oba dyski wenwątrz laptopa, przyzwoita karta graficzna GTX950m, aluminiowe wnętrze laptopa, podświetlana klawiatura, dobrej jakości głośniki JBL - graja naprawdę przyzwoicie. W cenie do 3000 zł jest to naprawde dobry stosunek ceny do wydajności jak i całej konfiguracji. 

Acer F5-573G i5-6200U/8GB/240+1000/Win10 GF940MX FHD

Matryca FULL HD matowa całkiem niezła, procesor 6 generacji, laptop jest dobrze wykonany aluminiowa obudowa, podświetlana klawiatura, miejsce na dysk SSD m2 (czyli oba dyski wewnątrz laptopa, system win 10 w cenie, przyzwoite wyniki pracy na baterii.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

ref i przy okazji dodam że będę brał laptopa z media expertu więc nawet pomijając te gierki co o nich mówiłem bo do tego to sobie w przyszłości konsolę kupię, to czy ten acer będzie dobry? programowanie, internet, jakaś amatorska obróbka wideo czy zdjęć

Opublikowano

Nie warto brać tego Acera co podałeś, bo ja i7, to i5. Ma 2-rdzenie, 4-wątki (jak i5 podane wyżej przez Gajwera).

MSI, lub Lenovo będzie najbardziej optymalna opcją ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...