Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabezpieczenia Panelu Logowania

Faddd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam oprogramowanie które mam zamiar sprzedawać posiadam autorski obfuscator ale mam pewien problem kolega powiedział ze logowanie na zasadzie webclienta i skryptu na stronie nawet z obfuscatorem jest 5 sekund do zcrackowania przykład jak chciałem to zrobić:

string Login0 = client.DownloadString("www.przyklad.pl/skrypt5sekundowy.php?name=" + textbox1.text + "&password=" + textbox2.text);
 if (Login0 == "Error")
{

}
else
{
Jak hasło bd dobre to odpala nową formę a tą zamyka
}

skrypt do napisania to jest 5 sekund problem tkwi w tym że podobno można:

no zamieniasz serwer na lokalny
robisz przekierowanie
tej strony
na localhost
stawiasz serwer www
i odzworujesz pliki
masz programy do tego

Ktoś wie jak i co zrobić aby panel logowania był nie do zcrackowania nie liczą obfuscatora który jest bardzo bardzo dobry i obfuscatowałem nim nie jeden plik którego rozwalić się nie da?

Z góry thx :p

AppropriateWhirlwindAstrangiacoral.gif

Opublikowano

wysyłanie danych do strony poprzez SSL, a nie takim chamskim PHPowskim sposobem

przykładowy kod? przykład?

Opublikowano

Odpowiedz z serwera zaszyfruj md5 + salt, potem robisz to samo w aplikacji. I nawet jak ktoś sobie przekieruje server na swój to nic mu to nie da, bo nie zna salt'u i nie zrobi tej samej odpowiedzi

Opublikowano

Odpowiedz z serwera zaszyfruj md5 + salt, potem robisz to samo w aplikacji. I nawet jak ktoś sobie przekieruje server na swój to nic mu to nie da, bo nie zna salt'u i nie zrobi tej samej odpowiedzi

jakiś przykład jestem totalnie ślepy w webclientach itp z góry dzięki

$password = "faddd";

$salt = sha1(md5($password)).'k32duem01vZsQ2lB8g0s';

$password = md5($password.$salt);

co w aplikacji c# napisac to kod na stronie php jest dobry? jak to odszyfrować w c#?

Jak byś był wstanie dać mi przykład php i c# jesteś kozak

Opublikowano

PHP

$salt = "twoj unikalny salt najlepiej jakies losowe litery i cyfry";
$text = "tutaj dajesz odpowiedz z servera, zapewne true lub false jezeli logowanie pomyslne" . $salt;
$md5 = md5 ($text);
echo $md5;

C#

var Login0 = client.DownloadString("www.przyklad.pl/skrypt5sekundowy.php?name=" + textbox1.text + "&password=" + textbox2.text);
var Hashedresult = Md5("true albo false", "salt z twojego php");
if (Login0 == Hashedresult)
    //i dalej kod

public static string Md5(string blank, string salt)
{
    byte[] buffer2 = MD5.Create().ComputeHash(Encoding.ASCII.GetBytes(blank + salt));
    StringBuilder builder = new StringBuilder();
    for (int i = 0; i < buffer2.Length; i++)
    {
        builder.Append(buffer2[i].ToString("x2"));
    }
    return builder.ToString();
}
Opublikowano

PHP

$salt = "twoj unikalny salt najlepiej jakies losowe litery i cyfry"; $text = "tutaj dajesz odpowiedz z servera, zapewne true lub false jezeli logowanie pomyslne" . $salt; $md5 = md5 ($text); echo $md5;
C#
var Login0 = client.DownloadString("www.przyklad.pl/skrypt5sekundowy.php?name=" + textbox1.text + "&password=" + textbox2.text); var Hashedresult = Md5("true albo false", "salt z twojego php"); if (Login0 == Hashedresult) //i dalej kod public static string Md5(string blank, string salt) { byte[] buffer2 = MD5.Create().ComputeHash(Encoding.ASCII.GetBytes(blank + salt)); StringBuilder builder = new StringBuilder(); for (int i = 0; i < buffer2.Length; i++) { builder.Append(buffer2[i].ToString("x2")); } return builder.ToString(); }

powiem ci tak jesteś kur** kozak xD
oby takich ludzi jak ty było więcej

zamykam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...