Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Ruter Wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym dowiedzieć się, jaki ruter mam wybrać. Mam 2 komputery, na jednym jest bezprzewodowy internet z Netii 8 MB/s (mam na dachu taką małe urządzenie, które ciągnie się kablem do modemu w domu, a od modemu do komputera).No i chcę zrobić tak żeby internet był na jednym i na drugim komputerze niezależnie od tego czy host będzie włączony czy nie. Z góry mówię że interesują mnie raczej rutery przewodowe, bo chyba one obiecują lepsza prędkość niż te z anteną. Dobrze by było żeby była opcja rozdzielenia transferu tj. np. na jednym kompie 80%, a na drugim 20% transferu. Chociaż mam 8mb/s w rzeczywistości internet chodzi mi jak telefoniczna (kablówka) Netia 1 MB. A drugi komputer mam w pokoju obok, (kabel bez przeszkód może przedostać się do drugiego pokoju ponieważ mam mała dziurę w ścianie ;d i się na pewno zmieści). Czytałem o sieci Ethernet i nie wiem co to dokładnie jest i dobrze by było jakby mi to ktoś wytłumaczył też w tym temacie. Chciałbym żeby internet chodził bez zarzutów czyli dokładnie jak rozdzielę transfer po połowie to żeby nie było takiego czegoś że w rzeczywistości oba komputery mają po 40% transferu co by wiązało się z ruterem.

proszę o poradę bo jestem noobkiem w tej dziedzinie

Opublikowano

Najlepsze routery to chyba d-link'a sa ;p

A jeśli ci chodzi o te % to napewno na google.pl sa bo sam widziałem 1 temat z takim programem tylko teraz nie pamiętam ;f

@ps: nie wiem dokładnie o co ci chodzi w tym temacie ,ale pomogłem jak mogłem :)

pedo-dog.gif