Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc i pytania - uprawnienia

Jaba1211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż jak zrobić uprawnienia jakby server admina ale nie może on tworzyć kluczy/banować "head" server admina czyli mnie ale moze banować innych uzytkownikow.

Opublikowano

Permisje do banowania:

HeadAdmin:

i_client_ban_power wartość: 75

i_client_needed_ban_power wartość: 75

Server Admin:

i_client_ban_power wartość: 70

i_client_needed_ban_power wartość: 75

Do tworzenia kluczy:

Usuń te permisje:

b_virtualserver_token_add <- tworzenie kluczy

b_virtualserver_token_delete <- usuwanie kluczy

Opublikowano

a nie bedzie mogl on tego zmienic? na wartosci takie zeby mogl ? 

Jeśli nie chcesz żeby mógł zmieniać permisji to usuwasz to: i_permission_modify_power

(zabierasz możliwość nadawania priority)

lub: 

Usuwasz to: b_virtualserver_servergroup_list

(nie ma wglądu do permisji - nie może ich zmieniać ale może nadawać priority)

Opublikowano

Jak masz server na sloty to napisz do supportu żeby Ci przywrócili rangę Server Admin. 

A, jeśli nie to musisz w bazie edytować. 

Specjalista
Opublikowano

Da się za darmo to odzyskac bez panelu ale jak mówi właściciel strony trzeba długo czekac bo nie maja czasu na takie sprawy.

Masz tam jakas range zrobiona, ktora ma dostep do tego czy nie za bardzo? Może gdzie zrobiłeś błąd i na innej randze będzie się dało  - sprawdź to

Opublikowano

Możesz próbować napisać do nich ale średnio to widzę. 

Najlepiej zrobić od nowa ts-a i po prostu przekopiować. 

Chwila to masz porobione rangi i po prostu jej nie masz? Czy usunąłeś całkowicie? 

mam własnie wszystkie i lipa bo zapomnialem przydzielic i poszlo sie je*ac

A i radzę następnym razem nie brać się za co o czym nie masz kompletnie pojęcia bo potem właśnie wynikają takie problemy. :v

Ewentualnie możesz podać na pw ip ts-a i mogę wejść zobaczyć czy nie ma innej opcji by odzyskać permisje.

Opublikowano

mam range server admin i nie moge bawic sie w permisjach bo moje "moce" sa zbyt male

Czy mogę wejść na serwer i sprawdzić czy nie ma innej możliwości? :)

Ewentualnie, jeśli masz stworzone inne rangi administracyjne to możesz napisać jakie mają moce na tych permisjach: 

i_permission_modify_power

i_group_modify_power

Opublikowano

jak dodaje jakas grupe ktora np.ma 75 mocy permisji to mam insufficient permission

A sprawdź czy jakakolwiek ranga, którą masz stworzoną na TS nie ma takich permisji: 

i_permission_modify_power

i_group_modify_power 

Po jednej stronie lub po drugiej wartość '75' lub '100', jeśli ma to spróbuj ją sobie nadać i wtedy staraj się zrobić to co chciałeś.

Najlepiej żeby miała po drugiej stronie czyli 'Grant' na wartość: 75, jeśli nie no to już nie masz żadnego ratunku.

Jak napisałam wyżej możesz mi poddać ts-a bo ciężko Ci doradzić nie widząc wszystkich rang i wszystkich permisji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...