Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kopią serwera na VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z serwerem TeamSpeak w momencie gdy przywracam kopie zapasową programem YATQA znikają mi ikonki i nikt ich nie widzi co moze byc tego przyczyną?

post-1483944-0-16169900-1479756760.jpg

Opublikowano

Przenosiłeś baze serwera tak?

Utworzył snapshota z yatqa.

Ikony są zapisane w folderze /files/, więc prawdopodobnie wszystkie ikony poszły do piachu.

Musisz od nowa wgrać je i pododawać do rang!

7612114796533941538391.png

Specjalista
Opublikowano

Jesli faktycznie zrobiłeś snapshot'a i wgrałeś go na inny serwer to ikonki poszły.

Najlepszą kopią jest zrobienie kopi calego folderu serwera. Wtedy mamy wszystko.

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej. Ikony są w folderze /files więc musiałbyś wgrać ten folder z poprzedniego serwera.

Opublikowano

wiem gdzie są ikony nie przenosilem na inny serwer i wiem gdzie sie znajdują ikony cały czas mowimy o jednym vps poprostu zalozmy ze okony byly wgrane miesiac temu wczoraj zrobiłem kopie zapasową a dzisiaj jakis admin mi namieszał i przywróciłem kopie zapasową z wczoraj i po wgraniu kopi z wczoraj ikony w files są ale serwer ich nie widzi

Opublikowano

Dlatego ja robię kopie zapasową na dysku od komputera ;d też polecam. a ikonki to standard gdy dawniej miałem slotowe i robiłem backupa też znikały.

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Specjalista
Opublikowano

Jak masz te ikonki na serwerze to pobierz je z tego folderu files na pulpit. Są one zapisane jako ikony więc może nie wykryć domyślnego programu ale to nic.

Wchodzisz na serwer i dodajesz te ikony. Serwer nie będzie mięc problemu z interpretacją pliku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...