Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizujcie swoje serwery do 1.11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemango, zacznę z grubej rury - wkurwiłem się oglądając ten temat:

https://www.spigotmc.org/threads/bukkit-craftbukkit-spigot-1-11-released.193887/

a przede wszystkim patrząc na komentarze ludzi za granicą:

• Cool! I can't wait to update my server.
  • New Great! Can't wait to get cracking on updates!
  • updated to V1.11 with no warnings or errors. Great job!!!!
  • i wiele innych

Ludzie, błagam was... a jakie komentarze są u nas? 

• 1.7.2 jest w miare stabilna, nowsze są juz mniej ciekawe: )
  • Jeżeli chodzi o nowsze to 1.7.2 moja ulubiona. Najlepsza ;)
  • Chyba 1.7.2 - jest najpopularniejsze.
  • Moim zdaniem najlepsza wersja na tryb mini gier to 1.7 - 1.8.. Najwięcej graczy i pluginów ;]
  • 1.7 najlepsze, najmniej bugow i dobre pvp
  • 1.7! fajne pvp i brak lagow
  • Najwięcej graczy gra na 1.7 ;P

Co jest z tą polską, tylko u nas takie rzeczy.

Gadałem z moim klientem, węgrem, pytałem się na jaką wersję pisać mu plugin, gościu odpowiedział

latest, i think. it makes no sense to play on unsupported, old versions

Dlatego wszyscy czytający ten temat, zaktualizujcie do pizdy nędzy te swoje serwery bo szlak trafia powoli. 5 wersji do przodu a wy nadal 1.7. A później że serwery wyjebany exploitami.

Opanujcie się.

Generalnie to nie będę się jakoś rozpisywał, md_5 już to zrobił.

Usage of Old Versions - Prisoner’s Dilemma: This is something which is of personal importance to me, and I’m sure many other developers within the community. A lot of developers, myself included, develop because we enjoy it. SpigotMC is a project of passion. I speak for all the staff when I say we spend countless hours each week programming, moderating, supporting, updating, maintaining, because we have a genuine desire to see and support the amazing things that people produce with the support of our work. I’ve pulled 18 hour stints because I felt it important that every server have access to the latest and greatest as soon as practically possible. Yet I look at the statistics today and I see less than 30% of servers are running 1.10.2 (which was released over 150 days ago). Ignoring the other more important vitiating factors above, it seems that 70% of people reading this won’t be updating in year one, let alone day one. It’s a disappointment to us when we (and Mojang) have put in cumulatively tens of thousands of hours of improvements into new versions. It's a disappointment to those who have to try and provide help and support for half a dozen different versions. It’s a disappointment to developers when they can’t actually use the new APIs we have written. It’s a disappointment to server owners when they come to us with bugs and exploits that were fixed months, or even years ago. It’s a disappointment to players who actually want to appreciate the work which has been done in crafting the latest version of their favourite game. What has happened here is a textbook example of the Prisoner’s Dilemma. Servers are being “forced” to stick to the lowest common denominator because “that’s what everyone else is doing”. The reality is that supporting 1.7/1.8/1.9/1.10/1.11 (5 versions!) on the same server is not optimal for anyone, yet it is done anyway. Take the lead. Update. For everyone’s sake.

5aa4cefc9e2a255f672df46c77d4fae8.png

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiem Ci szczerze, ludzie i tak zostaną bo nie będą mieć tych "swoich" autorskich pluginów na izihace i inne tego typu.

Ale tak czy siak, gra byłaby ciekawsza na 1.11 wersji, tylko trzeba się przyzwyczaić.

Opublikowano

Lajkuje, generalnie racja. Jakoś się nie zagłębiałem w temacie serwerów Minecraft ostatnio, ale argumenty "1.7.2 jest najpopularniejsze" oraz "więcej pluginów na 1.7.2" mogą być po części merytoryczne. To znaczy pierwszy prawie na pewno bo rzeczywiście najwięcej jest chyba serwerów 1.7.2. A drugi generalnie nie wiem. No ale tak czy owak masz rację mimo tego. 

Pozdrawiam - Ryszard.

Opublikowano

Polska zbyt zacofana, stawiają serwery na wersji która ma już 2.5 roku, patologia, większość pluginów na 1.9 już jest(nawet na 1.10), więc wymówki z pluginami możecie sobie wsadzić gdzieś.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Aktualnie kodzę tam jakiś open-src projekt gildii. Trochę inne niż zwykłe gildie (zupełnie inne systemy podbijania, nowe opcje, monety gildyjne, centrum w GUI, mobilne regiony do podbicia etc), ale na 1.11, więc mam nadzieje że jakoś przyciągne tych ludzików na najnowsze wersje ;P

https://github.com/KaVzaQ/LeviathanGuilds

Opublikowano

Ja jako twórca pluginów staram się dogodzić wszystkim, chociaż wymaga to sporego wysiłku. Mój największy plugin wspiera 1.7.9 - 1.11, mimo, że uważam, że granie na tak starych wersjach jest bez sensu. Pracuję dla zagranicznych serwerów i aktualizacja do nowej wersji jest w większości przypadków ich priorytetem już w ciągu kilku dni. Polskiej mentalności nie zmienisz ;)

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

To może się wypowiem.

Zacznijmy od tego, że większość Polskich serwerów to Survival/HC/EASYHC.. Przewodnikiem tych serwerów na dzień dzisiejszy jest każdemu dobrze znany serwer hardcor: MCHC Dopóki oni nie zdecydują się na wersję wyższą niż 1.7 + żaden poważniejszy serwer na tą wersje nie przejdzie. :) A sami na konferencji na teamspeaku mówili, że nie będą ruszać jak na razie tej wersji. Ma wiele wad pod takie serwery: Największym z nich jest właśnie to nieszczęsne pvp - Tak wiem można przywrócić na tej wersji pvp z 1.8.

Drugą sprawą jest tak jak kolega wyżej napisał paczka blazingpack. Jeżeli nie zrobią paczki właśnie pod tą wersje owych serwerów nie będzie, więc ani ty ani nikt inny z tego forum nie ma na to wpływu.

Tyle w temacie. :)

Opublikowano

Apel który przeczyta parę osób (Nie mam na myśli takiego typowego gracza tych żałosnych easyhc oraz hc).

@topic

Polskie Community zawsze było i będzie zacofane i nie zmienisz tego. Wydaje mi się że główną kwestią jest to że, największe serwery w Polsce używają 1.7.x, i to głównie przez to.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Jeszcze z rok i się skończy to 1.7 ,ponieważ serwer McHardcore.PL zrobił wersje 1.8 (stara administracja skkfa) więc może coś z tym ruszy ale jak już pisałem Wszystko zależne od największych serwerów i paczki blazingpack

Opublikowano

I ten płacz i ubolewanie nad tym systemem PVP z 1.9.

W dobry sposób to zbalansowali, robiąc z PVP coś bardziej strategicznego niż kilkanie LPM, ale i tak większość graczy MC z polski tego nie zrozumie  :(

Ogólnie wszystkie te butthurty o 1.7+ nie mają sensu, jak widać wszyscy lubią kopać stonea w kółko  :D

Zgadzam się z opinią OP

f

Opublikowano

Nie oszukujmy się, polish-serwer-masterzy nie przeniosą serwerów na nowsze wersje gdy na tych dobre hajsy trzepią. Przecież nie muszą przerabiać swoich "autorski pluginów', tylko co jakiś czas zmienią mape żeby była nowa edycja i hajs z vipów się zgadza.

cebulioza się szerzy i inni robią to samo. w efekcie jest tak dużo serwerów na 1.7 że nie ma po co przechodzić na wyższe wersje.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

jeszcze przy okazji trzeba dodać ,że polskie serwery oferują coś z Itemshopu czego nie można zdobyć na serwerze a jak wiadomo takie serwery miały być blokowane przez mojang np knockback 3 jakieś kluczyki itp 

Opublikowano

Wstęp: Respektuje twoją wypowiedź i w pełni się z tobą zgadzam.

Rozwinięcie: Ludzie nie chcą się rozwijać co raczej jest ich dosyć dużym błędem, gracze powinni przenieść się z 1.7 na wyższe nie mówię od razu, że na 1.11 bo wiem, iż i tak to nie da skutku.

Chociażby przenieśmy się na wersję 1.9/1.10 jest to moim zdaniem bardziej realne, jak to zrobić? Jak podążyć ku temu by serwery 1.7 stały się mniej popularne? Otóż moi drodzy odpowiedź jest prosta. Nie róbcie serwerów na wersjach słabszych! Ponieważ mamy takie wspaniałe inne wersje których dużo osób nie potrafi docenić. Najlepiej narzekać, że nie robią aktualizacji a jak są to z nich w pełni nie korzystacie. Jak przenieść się na taką wersję? Otóż moi kochani jestem żywym przykładem tego, że można temu podołać. Po pierwsze znajdź cię sobie jakiś serwer na wyższej wersji który wam odpowiada, otwórzcie swojego launchera wybierzcie wyższą wersje i jest! Osiągnęliśmy sukces!

Zakończenie: Kończąc już moją wypowiedź chciałbym wam powiedzieć tylko dwa słowa "Rozwijajcie się".

Opublikowano

Wstęp: Respektuje twoją wypowiedź i w pełni się z tobą zgadzam.

Rozwinięcie: Ludzie nie chcą się rozwijać co raczej jest ich dosyć dużym błędem, gracze powinni przenieść się z 1.7 na wyższe nie mówię od razu, że na 1.11 bo wiem, iż i tak to nie da skutku.

Chociażby przenieśmy się na wersję 1.9/1.10 jest to moim zdaniem bardziej realne, jak to zrobić? Jak podążyć ku temu by serwery 1.7 stały się mniej popularne? Otóż moi drodzy odpowiedź jest prosta. Nie róbcie serwerów na wersjach słabszych! Ponieważ mamy takie wspaniałe inne wersje których dużo osób nie potrafi docenić. Najlepiej narzekać, że nie robią aktualizacji a jak są to z nich w pełni nie korzystacie. Jak przenieść się na taką wersję? Otóż moi kochani jestem żywym przykładem tego, że można temu podołać. Po pierwsze znajdź cię sobie jakiś serwer na wyższej wersji który wam odpowiada, otwórzcie swojego launchera wybierzcie wyższą wersje i jest! Osiągnęliśmy sukces!

Zakończenie: Kończąc już moją wypowiedź chciałbym wam powiedzieć tylko dwa słowa "Rozwijajcie się".

Mój kochany tylko jeden gracz nie zmieni całego wspaniałego community

Wspaniale by było gdyby wspaniali gracze grali na niedocenionych wyższych wersjach,

a żeby gracze grali na tych wersjach muszą być wspaniałe serwery, których brakuje bo szybciej na 1.7.2

PS.teraz napisz rozprawkę

f

Opublikowano

Ja osobiscie wezme sie za robienie serwera skyblock, pvp lub sv i frakcje na 1.10 :D

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Nie rozumiem tych "dzieci" bo to zwykle oni mają problem z przejściem na nowsze wersje. 1.11 jest NAPRAWDĘ stabilną wersją, do nowego pvp można się przyzwyczaić albo je wyłączyć specjalnym pluginem. Spigot 1.7 nie jest wspierany już od 2 roku i wszelkie crashery działają na nim najlepiej. @AdamGrzegorz popieram twoją opinie Amerykanie, Niemcy wszyscy przechodzą na NAJNOWSZE wersje tylko Polonia jest 100 lat za murzynami. Minecraft 1.7 to dno w które ten kraj się wkopał, nie rozumiem dlaczego każdy gra ciągle na 1.7 przecież to k*** się nudzi ciągle robić to samo, na 1.11 jest dużo nowych lepszych rzeczy do robienia są bloki obserwatora dzięki czemu np. na skyblock można ułatwić sobie życie.

Wiele osób pisze że nie ma pluginów pod 1.11 i tu się mylicie bo nawet ten **** skript jest już na 1.11 w fazie beta. Postaram się zrobić temat z listą zaktualizowanych pluginów pod 1.11.

Pozdrawiam, RikoDEV

Edit:

Temat: http://www.mpcforum.pl/topic/1587817-spis-pluginów-na-wersje-111-akcjaaktualizacja/

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Wy nie rozumiecie jednego..

To nie działa tak, że właściciele nie chcą aktualizować serwerów, to zależy od graczy.

Bez graczy serwer na siebie nie zarobi, a kto chce robić coś za darmo?

Z pasji? Tsaa. XDXD

PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI

PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI

Zrozumcie, że 1.7.10 jest i będzie :).

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Dlaczego próbujesz na siłę zmieniać ludzi, jeśli większości podoba się coś innego to uszanuj ich decyzje i nie neguj ich.

Podam przykład z innej gry, World of Warcraft: mamy obecnie oficjalnie najnowszy dodatek Legion a są ludzie (i to nie mało!) co grają nawet na classicu.

Żeby nie było, osobiście sam jestem za aktualizacją do 1.10.2 (czy tam nowe 1.11), bogate API bukkita i te sprawy ale dopóki gracze nie wyrażą większością chęci zmiany to pozostaję przy 1.7 (lub ewentualnie 1.11 + ProtocolSupport).

Opublikowano

Wy nie rozumiecie jednego..

To nie działa tak, że właściciele nie chcą aktualizować serwerów, to zależy od graczy.

Bez graczy serwer na siebie nie zarobi, a kto chce robić coś za darmo?

Z pasji? Tsaa. XDXD

PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI

PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI PIENIĄŻKI

Zrozumcie, że 1.7.10 jest i będzie :).

Jedyna opcja to zalozenie zagranicznego serwera. No chyba, ze jakis loffffciany youtuberek-srerek nagra jakies gowienko na 1.10 to dzieci majnkrofta beda leciec z jezykiem na wierzchu by nie byc gorszym. Druga polowa dzieci to "nje umjem zainstalowac 1.10 plis plis nie zmieniajcie!".
Opublikowano

Dużo osób nie przejdzie na te nowsze wersje, bo Minecraft upada pod względem nowszych wersji ... Stare dawne czasy już nie powrócą. Teraz te nowe mechaniki, klocki .... Może jeszcze jednorożce dodadzą .... Zrozumcie, że nie każdemu to się podoba i nie każdy będzie grał na tych nowszych wersjach. Nie mam zamiaru się kłócić. To są tylko fakty.

bjk8v7f.png

Opublikowano

Dużo osób nie przejdzie na te nowsze wersje, bo Minecraft upada pod względem nowszych wersji ... Stare dawne czasy już nie powrócą. Teraz te nowe mechaniki, klocki .... Może jeszcze jednorożce dodadzą .... Zrozumcie, że nie każdemu to się podoba i nie każdy będzie grał na tych nowszych wersjach. Nie mam zamiaru się kłócić. To są tylko fakty.

I tak mało dodają pod względem nowych mechanik. Nie widziałem żadnej nowej mechaniki (oprócz nowego pvp) czy naprawdę zaawansowanego bloku (ostatni taki to był commandblock) od daaawien dawna w minecrafcie ;)

Nie ma nic tak naprawdę co zmieniło by diametralnie rozgrywkę, jedynie nowe ulepszenia, proste bloki i tego typu.

Updaty to przede wszystkim naprawa bugów, exploitów, errorów czy optymalizacji. Chyba warto.

Opublikowano

I tak mało dodają pod względem nowych mechanik. Nie widziałem żadnej nowej mechaniki (oprócz nowego pvp) czy naprawdę zaawansowanego bloku (ostatni taki to był commandblock) od daaawien dawna w minecrafcie ;)

Updaty to przede wszystkim naprawa bugów, exploitów, errorów czy optymalizacji. Chyba warto.

PVP wystarczy ... Poza tym to te elythra wings czy coś takiego ... Te nowe bloki ... Nie chodzi mi o zaawansowany blok. Bugi są naprawione z nowszych wersji, a nie ze starszych. Poza tym to ja na 1.7 mam dużo fpsów, więc z optymalizacją nie jest najgorzej.

bjk8v7f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...